REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
19
Lietuva - Lenkija (nuotr. SCANPIX)

Lietuvos futbolo rinktinė pirmadienį Krokuvoje egzaminavo paskutines kontrolines rungtynes prieš Europos čempionatą žaidusius lenkus. Pastarieji sukūrė keletą pavojingų progų ir netgi kartą sudrebino Lietuvos rinktinės vartų virpstą, tačiau įveikti Edgaro Jankausko auklėtinių nesugebėjo.  Pagirtinai kovoję lietuviai rungtynes baigė lygiosiomis 0:0.

19

Lietuvos futbolo rinktinė pirmadienį Krokuvoje egzaminavo paskutines kontrolines rungtynes prieš Europos čempionatą žaidusius lenkus. Pastarieji sukūrė keletą pavojingų progų ir netgi kartą sudrebino Lietuvos rinktinės vartų virpstą, tačiau įveikti Edgaro Jankausko auklėtinių nesugebėjo.  Pagirtinai kovoję lietuviai rungtynes baigė lygiosiomis 0:0.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos futbolo rinktinė neleido Lenkijai į Europos čempionatą išvykti pergalingomis nuotaikomis. Krokuvoje vykusiose rungtynėse lietuviai metė rimtą iššūkį lenkams ir iškovojo pelnytas lygiąsias 0:0.

REKLAMA

Mūsiškius į priekį pačioje rungtynių pradžioje galėjo išvesti Arvydas Novikovas, o lenkai į rimtesnį šturmą pakilo tik antrajame kėlinyje. Jo viduryje į virpstą pataikė lenkų žvaigždė Jakubas Blasčykowskis.

Kitos Lietuvos rinktinės suplanuotos rungtynės - rugsėjo 4-ąją Vilniuje vyksianti Pasaulio čempionato atrankos dvikova su Slovėnija.

Rungtynių eiga

Pirmas kėlinys

Lietuvos rinktinės startinė sudėtis dvikovai su Lenkija: Zubas, Vaitkūnas, Girdvainis, Freidgeimas, Baravykas, Žulpa, Slivka, Kuklys, Novikovas, Černych, Spalvis. Atsargoje: Šetkus, Rapalis, A.Klimavičius, L.Klimavičius, V.Slavickas, D. Česnauskis, Beneta, Norvilas, Lukša, Paulius, Kazlauskas, Valskis.

REKLAMA
REKLAMA

2‘ – Rolandas Baravykas baudžiamas geltonąja kortele – pavojingai stabdo varžovą

24‘ – išblaškę Lietuvos gynėjus lenkai sukuria bene pavojingiausią progą skersuodami kamuolį iš dešinės. Netrukus lygiai taip pat kontratakuoja lietuviai. Arvydas Novikovas turėjo progą pasižymėti.

33‘ – Arvydas Novikovas vietoje laisvo smūgio taikėsi į lenkų vartus, tačiau jo tolimas šūvis skriejo per aukštai.

38‘ – Edvinas Girdvainis galva atremia pavojingą lenkų smūgį į lietuvių vartus ir kurį laiką nesikelia. Smūgis į smilkinį pasiunčia mūsų šalies saugą į nokdauną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

41' - Lietuvos rinktinės vartininkas Emilijus Zubus greitesnis ir nutraukia pavojingą aikštės šeimininkų kontrataką.

45' - Už Egidijaus Vaitkūno žaidimą ranka lenkai nori 11 m baudinio, bet teisėjas jo neskiria. Netrukus lietuvių klaida gynyboje vos nekainuoja įvarčio.

45' + 1 - Lenkai kamuolį kontroliuoja 67 proc. laiko, lietuviai – 33. Edgaro Jankausko treniruojama komanda puikiai ginasi – aikštės šeimininkai į lietuvių vartus atliko tris smūgius tačiau į vartų plotą nepataikė nė karto.

Antras kėlinys

46‘ - Simonas Paulius keičia Mantą Kuklį. Tris keitimus atlieka ir Lenkijos rinktinė.

50‘ - Nerijus Valskis keičia Fiodorą Černychą.

56‘ – lenkų spaudimas didėja, E. Zubas atremia dar vieną jų pavojingą smūgį.

59‘ – Jakubas Blaszczykowskis smūgiuoja ir pataiko į lietuvių vartų virpstą. Tai pavojingiausias kol kas rungtynių momentas.

REKLAMA

60' – Vaidas Slavickas keičia Rolandą Baravyką.

61‘ – Georgas Freidgeimas už smūgį varžovui per kojas teisėjas parodo geltonąją kortelę.  

65‘ – traumą gauna ir rungtynių tęsti negali Vykintas Slivka. Jį keičia Dovydas Norvilas

68' - Nerijus Valskis atlieka tolimą tikslų smūgį, deja, Lenkijos rinktinės vartininkas jį atremia.

77‘ – du keitimus atlieka lenkai ir toliau desperatiškai mėgina pelnyti įvartį. E. Zubas gelbėja nuo pavojingų progų Lietuvos rinktinės vartus.

79‘ – Dovydas Norvilas susistumdo su Grzegorzu Krychowiaku, teisėjas abiem parodo geltonąsias korteles.

REKLAMA

81‘ – lenkai pelno įvartį, tiesa, teisėjas jo neįskaito – aikštės šeimininkai neleistinai veržiasi vartų link, griaudami mūsų šalies gynėją.

83‘ – Egidijus Vaitkūnas gauna geltonąją kortelę už neleistiną varžovo stabdymą.  

87‘ – Edvinas Girdvainis stabdo varžovą baudos aikštelėje, lenkai reikalauja 11 m baudinio. Teisėjas skiria kampinį.

90' - Donatas Kazlauskas keičia Artūrą Žulpą.

90' + 3 - komandos išsiskyrė taikiai - nulinėmis lygiosiomis.

Situacija prieš rungtynes

„Nuoširdžiai sveikiname Lietuvos rinktinę“, - toks užrašas sekmadienio vakare švietė Krokuvos miesto stadione. Svetingumą lenkai demonstravo ir prieš dvejus metus Gdanske vykusiose kontrolinėse rungtynėse Tačiau tik vieną kėlinį – Lietuvos komanda iki pertraukos pirmavo po Luko Spalvio įvarčio. Antrajame kėlinyje lenkai rezultatą išlygino, o pergalę jiems lėmė Roberto Lewandowskio realizuotas 11 metrų baudinys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos rinktinės treneris Edgaras Jankauskas artėjančios dvikovos išvakarėse akcentavo, jog tai bus rimčiausias jo auklėtinių testas iš trijų šios vasaros rungtynių.

„Kuo stipresnis varžovas, tuo daugiau naudos duoda rungtynės. Galvojame pirmiausia apie savo žaidimą. Siekiu, kad niekas nejaustų baimės. Tai bus puiki galimybė pastiikrinti savo jėgas, ar mūsų žaidimo principai veikia, ar užduotys ir namų darbai, kur išėjo rungtynėse su Latvija – išskyrus baigiamąją fazę - funkcionuoja šiandien“, - teigė E. Jankauskas.

REKLAMA

Šį kartą lietuviai ir lenkai susitiks likus vos šešioms dienoms iki Europos čempionato pirmųjų rungtynių su Šiaurės Airija. Pasak lietuvių kapitono, Balstogės „Jagiellonia“ klubui atstovaujančio saugo Fedoro Černycho, varžovai dėl to neturėtų pernelyg taupyti jėgų.

„Visi norės parodyti treneriui kas vertas žaisti Europos čempionate startiniame vienuoliktuke. Manau, kad jie žais stipriausios sudėties, - sakė F. Černychas. – Lenkų kelis žaidėjus pažįstu, nes rungtyniaujame vienoje lygoje, bet draugiškų santykių nepalaikome.“

REKLAMA

Rungtynės įvyks Krokuvos miesto Henrykui Reymano vardo stadione. Jis rekonstruotas 2011 metais už 100 milijonų eurų ir talpina 33 tūkst. žiūrovų. Pasak „Ekstraklasa“ pirmenybes gerai pažįstančio „Podbeskidzie“ komandos vartininko Emilijaus Zubo, šiandien stadionas turėtų būti visiškai užpildytas.

„Kiekvienas Lenkijos pilietis žino kiekvieną žaidėją ir atpažįsta gatvėje. Rinktinė jam reiškia daug, - kalbėjo E. Zubas - Man asmeniškai daug geriau žaisti kai pilnas stadionas, kai žiūrovai švilpia, palaiko savo komandą, skanduoja.“ Šis lietuvių ir lenkų susitikimas bus jau vienuoliktasis. Lietuviai laimėjo dvejas rungtynes, tris kartus jos baigėsi lygiosiomis, o penkis kartus nugalėjo Lenkija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų