REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
19
Raimondas Kurlianskis teisme (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Ne pirmą savaitę sveikatos problemomis skundęsis „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis paguldytas į ligoninę, tv3.lt patvirtino advokatas Romualdas Mikliušas. 

19

Ne pirmą savaitę sveikatos problemomis skundęsis „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis paguldytas į ligoninę, tv3.lt patvirtino advokatas Romualdas Mikliušas. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Portalui tv3.lt R. Kurlianskio advokatas R. Mikliušas priminė, kad jo ginamajam dar būnant Lukiškių tardymo izoliatoriuje buvo pateikta teismo eksperto išvada, jog vyrui reikalingi skubūs tyrimai dėl širdies sutrikimų, taigi R. Kurlianskis, teismui nutarus, jog jis gali išeiti į laisvę, ir kreipėsi į medikus.

REKLAMA

„Dar sprendžiant paleidimo klausimą, mes pateikėme teismo eksperto išvadą, kur buvo konstatuota, kad jam būtini skubūs tyrimai ir gydymas dėl prieš metus patirtų širdies priepuolių. Taigi, planavo šiandien važiuoti ir nuvažiavo“, – kalbėjo R. Kurlianskio advokatas.

„(Būdamas Lukiškių tardymo izoliatoriuje – tv3.lt) jis oficialiai kreipėsi pagalbos, o pagalba buvo tokia, kad atvyko sesutė ir davė jam tablečių, nors teismo ekspertas buvo konstatavęs, kad būtini skubūs tyrimai trečio lygio ligoninėje“, – pasakojo R. Mikliušas.

REKLAMA
REKLAMA

Advokatas teigė, jog konkrečių žinių apie tai, kaip R. Kurlianskis jaučiasi dabar, dar neturi.

„Sakė, kad sėdi apkarstytas aparatais“, – užsiminė advokatas.

Patvirtino ir klinikų vadovas

Kad R. Kurlianskis paguldytas į Kauno klinikas patvirtino BNS ir klinikų vadovas.

„Aš tą esu girdėjęs, tą faktą galėčiau (patvirtinti), bet aš nekomentuosiu daugiau“, - BNS sakė Kauno klinikų generalinis direktorius Renaldas Jurkevičius, kuris yra LSMU tarybos narys.

Jis siūlė kitais klausimais kreiptis į atstovę spaudai.

Kauno klinikų atstovė spaudai Milda Dambrauskienė BNS patvirtino, kad R.Kurlianskis gydomas Kauno klinikų Kardiologijos klinikoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

R. Jurkevičius sakė R. Kurlianskį pažįstantis dėl bendro darbo LSMU taryboje, kurios narys yra ir verslininkas. „Aš nesu bičiulis, aš esu LSMU tarybos narys, ir kadangi R.Kurlianskis taip pat yra tos tarybos narys, tai posėdžių metu esu susitikęs“, - teigė R.Jurkevičius.

Advokatas įsitikinęs: būklės suprastėjo, būnant Lukiškėse

R. Kurlianskio advokatas R. Mikliušas portalui tv3.lt neslėpė manantis, jog jo ginamojo sveikatos būklė pablogėjo, jam būnant Lukiškių tardymo izoliatoriuje, kur jis ir prašė pagalbos, prašė skubių tyrimų.

REKLAMA

„Taip, jo ligos pobūdis yra toks, kad esant stresinėje situacijoje bet kada gali jį ištikti miokardo infarktas. Buvo tokia išvada formuluota ir dėl to buvo iškart pasiūlyti skubūs tyrimai, kuriuos gali padaryti tik trečio lygio ligoninės, tai yra arba Santariškės, arba Kauno klinikos.

Advokato teigimu, teismui, kuris nagrinės prokurorų skundą dėl R. Kurlianskio paleidimo iš Lukiškių, tai yra spręs, ar pratęsti jo suėmimo terminą, bus pateikiamos išvados apie vyro sveikatos būklę. R. Mikliušas teigė tikintis, kad teisėjai atsižvelgs į tai, kad R. Kurlianskio sveikatos būklė gerokai suprastėjo ir atmes prokurorų skundą.

REKLAMA

„Čia reikėtų į paprastą žmoniškumą žiūrėti. Ar reikia žmogų iš ligoninės grūsti į kalėjimą dėl prokuroro ambicijų? Mes, matote, nieko neišsigalvojame – dokumentai buvo pateikti, žmogus prieš metus patyrė širdies smūgį, mes dokumentų nei sukūrėme, nei padarėme, čia yra faktai, kurių nepaneigsi“, – aiškino R. Mikliušas.

Pavyko ištrūkti į laisvę

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad lygiai prieš savaitę R. Kurlianskiui pavyko ištrūkti į laisvę.

Verslininkui teismas skyrė namų areštą dviems mėnesiams ir įpareigojo nebendrauti su buvusiu liberalų lyderiu Eligijum Masiuliu. Vilniaus apylinkės teismas atmetė prokuroro prašymą pratęsti koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio suėmimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

R.Kurlianskis užima aukštas pareigas žiniasklaidos priemones valdančiose įmonėse - jis yra kelias televizijas valdančio „Laisvo ir nepriklausomo kanalo“ grupės valdybos pirmininkas ir naujienų portalą alfa.lt valdančios „Alfa Media“ valdybos pirmininkas. Jis taip pat yra alkoholio gamybos įmonių grupės „Alita“ stebėtojų tarybos pirmininkas, „Mediafon“ grupės įmonių valdybos narys, eina pareigas ir kai kuriose kitose įmonėse.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų