REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sostinės savivaldybė užsibrėžė planus per trejus metus atnaujinti Vilniaus vingio parko infrastruktūrą, išplėsti pėsčiųjų ir dviračių takus, sutvarkyti Neries krantinę, atnaujinti apšvietimą, įrengti papildomas erdves laisvalaikiui ir sportui.

Sostinės savivaldybė užsibrėžė planus per trejus metus atnaujinti Vilniaus vingio parko infrastruktūrą, išplėsti pėsčiųjų ir dviračių takus, sutvarkyti Neries krantinę, atnaujinti apšvietimą, įrengti papildomas erdves laisvalaikiui ir sportui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiemet planuojami ir vykdomi tik smulkūs darbai: atnaujinti apie 200 suoliukų, 100 šiukšliadėžių, pradėta tvarkyti pakrantė nuo Žvėryno pėsčiųjų tilto iki parko pakraščio prie Vilniaus universiteto Botanikos sodo. Per kelerius metus bus įrengiami nauji takai, atnaujintas apšvietimas, o pietinėje parko dalyję įrengta 100 naujų šviestuvų, atsiras paplūdimys, taip pat maudymosi vieta šunims - šias didesnes permainas Vilniaus savivaldybės vadovai žada įgyvendinti iki 2018-ųjų pabaigos.

REKLAMA

„Tai yra istorinis parkas, akivaizdu, kad norint parką padaryti gražesnį, patrauklesnį, reikia atskleisti tą grožį, kurį jis turėjo: kad miškas taptų tikrai pušų sengire, kad pušys būtų atsodinamos ten, kur jų nebeliko, kad parkas būtų prižiūrimas ir nuo brūzgynų išvalomas, kad žmonės, kurie čia sutraukia sportuoti, jiems būtų pakankamai vietos sportuoti, nes bėgikai, dviratininkai, riedutininkai ir visi kiti jau pradeda alkūnėmis stumdytis takuose, sunku išsitekti. Tai reiškia, kad reikia padidinti sportavimo infrastruktūrą, atstatyti kai kuriuos takus, kurie yra per amžius nunykę“, - parke surengtoje konferencijoje planus pristatė Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

REKLAMA
REKLAMA

Šiemet, savivaldybės atstovų teigimu, sutvarkyta trečdalis - apie 50 ha parko teritorijos miškingų plotų, likusius 100 ha ketinama ketinama baigti tvarkyti iki 2017-ųjų pabaigos. Artimiausi savivaldybės planai taip pat yra įrengti daugiau vandens gertuvių prie centrinės parko aikštės, pastatyti du naujus tualetus bei nugriauti senus, įrengti ženklinimą, kuris

Pasak savivaldybės įmonės „Vilniaus plano“ atstovo, parko projekto vadovo Nerijaus Siciūno, tvarkant Neries pakrantę numatoma ties regyklomis sukurti stoteles iškylautojams su sėdimomis vietomis, stalais, kepsninėmis, įrengti paplūdimio tinklinio aikštelę, pietinėje parko dalyje atsodinti pušis, kurios sumažintų triukšmą nuo Geležinio vilko gatvės. Vilniaus universiteto iniciatyva šiemet ir kitąmet turėtų būti tvarkomas Botanikos sodas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot savivaldybės atstovų, plečiant takus ketinama atkurti dalį istorinių, nuo XVII amžiaus egzistavusių takelių.

Pasak R.Šimašiaus, dalį darbų atlieka savivaldybės įmonė „Vilniaus parkai“, dalį iniciatyvų vykdo viešosios įstaigos, Vilniaus universitetas, tikimasi ir privačių rėmėjų, pavyzdžiui, atnaujinant ir pritaikant parko lankytojų poreikiams senus pastatus.

„Nesiekiame ir nenorime privatizuoti tų objektų, bet noras yra išnuomoti tam tikromis sąlygomis, įpareigojimais, kas čia turi vykti. Yra tokių erdvių, kur galima komerciškai apsimokančius ir žmonėms naudingus dalykus padaryti, yra vietų, kur užduotis yra „Vilniaus parkams“ pritraukti privačius rėmėjus (...). Pagal tuos dalykus, kuriuos mes numatome, kad tikrai padaryti, kelių šimtų tūkstančių eurų tikrai reikės“, - kalbėjo meras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų