REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Japonijoje penktadienį po beveik savaitę trukusių paieškų rastas gyvas septynerių metų berniukas, kuris dingo, kai tėvai nubausdami išvarė jį iš automobilio lokių gyvenamame miške šalies šiaurėje.

Japonijoje penktadienį po beveik savaitę trukusių paieškų rastas gyvas septynerių metų berniukas, kuris dingo, kai tėvai nubausdami išvarė jį iš automobilio lokių gyvenamame miške šalies šiaurėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 Vaikas, kuris, regis, nenukentėjo, buvo aptiktas karinėje bazėje penktadienį 7 val. 50 min. vietos (1 val. 50 min. Lietuvos) laiku, nurodė policijos atstovas spaudai, pridūręs, kad berniuką rado savigynos pajėgų pareigūnas.

REKLAMA

„Berniukas prisistatė esąs Yamato Tanooka. Ant jo kūno nebuvo matyti pastebimų sužalojimų“, – sakė policijos atstovas.

Remiantis žiniasklaidos pranešimais, berniukas slėpėsi laikiname kariuomenės statinyje ir buvo radęs vandens čiaupą troškuliui numalšinti. Kai buvo aptiktas, jis iškart paprašė valgyti.

Japonijos savigynos pajėgų atstovas spaudai Manabu Takehara patvirtino, kad prieš savaitę dingęs vaikas buvo surastas.

REKLAMA
REKLAMA

„Jis atrodė sveikas, tačiau medikų sraigtasparniu buvo nuskraidintas į ligoninę nuodugnesnei apžiūrai“, – sakė jis naujienų agentūrai AFP.

Susijaudinęs vaiko tėvas, kalbėdamasis su žurnalistais prie ligoninės, į kurią buvo atgabentas jo sūnus, atsiprašė už šį incidentą.

„Dėl mano per daug griežtų veiksmų mano sūnui teko išgyventi sunkų metą“, – sakė tėvas, kurio kreipimąsi transliavo visuomeninė televizija NHK.

„Labai atsiprašau jo mokyklos bendruomenės, gelbėjimo operacijoje dalyvavusių pareigūnų ir visų žmonių už sukeltus rūpesčius“, – pridūrė jis, dėkodamas gelbėtojams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pirmas dalykas, kurį pasakiau savo sūnui, buvo: „Man labai gaila, kad dėl manęs patyrei šias kančias“, – sakė tėvas, pridūręs, kad sūnus po šių žodžių jam linktelėjo.

„Taip, tai aš“

Berniukas dingo šeštadienį miške Hokaido saloje. Tėvai iš pradžių policijai pasakojo, kad jų sūnus dingo jiems renkant laukines daržoves, bet vėliau pripažino, kad išvarė jį iš automobilio ir paliko miške nubausdami už tai, kad vaikas anksčiau tą pačią dieną žaisdamas prie upės svaidė akmenukus į automobilius ir žmones.

REKLAMA

Vaikas neturėjo su savimi nei maisto, nei vandens.

Vietos laikraštis „Hokkaido Shimbun“ rašė, kad vaikas papasakojo policijos pareigūnams, jog šeštadienio vakarą kažkiek paėjėjęs jis priėjo prie gofruotos skardos statinio karinėje bazėje, esančioje už maždaug pusšešto kilometro nuo tos vietos, kur jis šeštadienį dingo.

Neįvardytas Savigynos pajėgų pareigūnas televizijai NHK sakė, kad karinių pratybų teritorijoje yra du statiniai. Kai karys atidarė vieno iš tų statinių duris, viduje jis aptiko vaiką.

„Tada karys jo paklausė: „Ar tu Yamato?“. Berniukas atsakė: „Taip, tai aš“, – pasakojo pajėgų atstovas.

REKLAMA

Vaikas buvo labai alkanas, todėl jį suradęs karys davė vaikui kažko užkąsti, televizijai pasakojo kitas kariuomenės pareigūnas.

Televizija „Nippon TV“ pranešė, kad šalia statinio buvo vandens čiaupas, iš kurio berniukas atsigerdavo.

„Stebuklas“

Japonijos televizijos kanalai nutraukė įprastą laidų transliaciją, kad paskelbtų apie laimingą pabaigą šioje dramoje, kuri buvo prikausčiusi visos žiniasklaidos dėmesį.

Vaiko suradimas buvo populiariausia žinia ir tarp socialinio tinklo „Twitter“ vartotojų Japonijoje.

„Neįtikėtina, jis surastas!“ – buvo rašoma vienoje „Twitter“ žinutėje.

„Kaip vaikas gali išgyventi turėdamas tik vandens?“ – buvo stebimasi kitoje.

Garsus alpinistas Kenas Noguchi, kuris buvo įkopęs į Everestą, socialiniame tinkle parašė: „Jeigu jis savo jėgomis sugebėjo likti gyvas, tai yra neįtikėtinas stebuklas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kiti komentatoriai reiškė susirūpinimą, kaip šis išbandymas paveiks vaiką, ir netgi svarstė, ar derėtų jį grąžinti tėvams.

„Galvoju, ar jis nesijautė sugniuždytas paliktas vienas kalnuose?“ – rašė „Twitter“ vartotojas, pasivadinęs Shirokuma.

„Ar derėtų jį grąžinti tėvams?“ – klausė kitas vartotojas, pasivadinęs Fujimo.

Iš pradžių berniuko paieškas vykdė policijos gelbėtojai ir ugniagesiai, tačiau kai jų pastangos nedavė rezultatų, buvo paprašyta kariškų pagalbos.

Nuo trečiadienio kariai prisijungė prie paieškų kalnuotame regione, tačiau ieškoti vaiko tankiame miške ir aukštuose brūzgynuose trukdė pastarosiomis dienomis pliaupusios smarkios liūtys.

Policija nurodė svarstanti galimybę berniuko tėvams pareikšti kaltinimus dėl nesirūpinimo vaiku.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų