REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Algirdas Butkevičius penktadienį Briuselyje planuoja susitikti su Europos Komisijos (EK) pirmininku Jean'u Claude'u Junckeriu (Žanu Klodu Junkeriu).

Premjeras Algirdas Butkevičius penktadienį Briuselyje planuoja susitikti su Europos Komisijos (EK) pirmininku Jean'u Claude'u Junckeriu (Žanu Klodu Junkeriu).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Su EK vadovu Lietuvos vyriausybės vadovas aptars kritinę šalies situaciją pieno sektoriuje bei kels Astravo atominės elektrinės (AE) saugumo klausimą, praneša Vyriausybės spaudos tarnyba.

REKLAMA

„Kalbant apie pieno sektorių, Lietuva nukentėjo labiausiai. Nes mūsų pienininkystės sektorius smarkiai orientuotas į eksportą, daugiau nei 50 proc. pieno, perdirbto į įvairius pieno produktus, skirta eksportui. Todėl Rusijai paskelbus importo embargą, Lietuvos pieno pramonė neteko beveik trečdalio pelningos eksporto rinkos. Šiuo kritiniu laiku mums būtina papildoma Europos Sąjungos finansinė parama“, – pranešime spaudai sakė A.Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Žinių radijui A.Butkevičius vizito išvakarėse sakė, kad „mums būtina papildoma parama pieno gamintojams iš Europos Sąjungos, kad pieno sektorius išsilaikytų, nes jei pieno sektorius bankrutuotų, tai neigiamai atsilieptų ir pieno perdirbėjams, ir mes tikrai aiškiai susitikimo metu šias mintis išsakysime“.

Skaičiuojama, kad dėl pasaulinės pieno krizės ir žemų supirkimo kainų Lietuvos pieno gamintojai pernai prarado apie 75 mln. eurų pajamų.

Anot A.Butkevičiaus, EK palaikymo bus prašoma ir dėl Baltijos šalių elektros sistemų sinchronizavimo su kontinentinės Europos tinklais. Susitikime su EK vadovu A.Butkevičius aptars ir Astravo AE saugumo klausimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Lietuva yra ypač susirūpinusi dėl Baltarusijoje statomos atominės elektrinės saugumo. Prisimenant Černobylio AE tragediją, ypač svarbu siekti, kad būtų atlikti visi saugumą garantuojantys patikrinimai. Kaip kraštutinę priemonę svarstome nepirkti elektros iš nesaugios elektrinės Baltarusijoje. Siekiame vieningos nuomonės regione šiuo klausimu“, – teigia ministras pirmininkas.

Lietuva yra aršiausia Baltarusijos, statančios atominę jėgainę apie 50 kilometrų nuo Vilniaus, kritikė. Lietuvos teigimu, Baltarusiją neužtikrina projekto, statomo vos 20 kilometrų nuo šalies sienos, saugumo. Minskas atmeta Lietuvos priekaištus, sakydamas, kad atominėje elektrinėje užtikrins aukščiausius saugumo standartus.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų