REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Vaikų gynimo dienos proga – saugaus eismo pamokėlė: mokytis pradeda nuo 2 metų (nuotr. Gyčio Pankūno)

Pirmąją vasaros dieną švenčiame Tarptautinę vaikų gynimo dieną. Šia proga vaikai, jų tėveliai ir auklėtojai sostinėje buvo pakviesti į saugaus eismo pamokėlę.

Pirmąją vasaros dieną švenčiame Tarptautinę vaikų gynimo dieną. Šia proga vaikai, jų tėveliai ir auklėtojai sostinėje buvo pakviesti į saugaus eismo pamokėlę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį į Vilniaus Rotušės aikštę sugužėjo gausus būrys vaikų, apsirengusių šviesą atspindinčias liemenes, lydimų auklėtojų. Čia juos pasitiko radijo stoties EXTRA FM personažas Baltasis Zebriukas ir Lietuvos policijos personažas Amsius, kurie ėmėsi jau tradicija tapusios misijos – saugaus eismo pamokėlės mažyliams. Vaikams buvo primenama, kaip reikia saugiai pereiti gatvę, kaip elgtis pėsčiųjų perėjose, kelyje, kur nėra pėsčiųjų perėjų, kuria kelkraščio puse reikia eiti. Mažyliai gavo ne tik balionų, saldainių ir kitų dovanų, bet ir šviesą atspindinčius atšvaitus, kuriuos noriai segėsi ant rankų.

REKLAMA

Mažieji kelių eismo taisyklių pamokėlės dalyviai ne tik linksminosi, klausėsi vokalinio kolektyvo „Sweat peapers“ ir Vilniaus tarptautinės mokyklos pop choro koncerto, bet ir dalyvavo įvairiose viktorinose, susijusiuose su kelių eismo taisyklių mįslėmis.

Vaikų gynimo dienos proga į renginį atvyko ir Lietuvos vabalų klubo automobilių atstovai, kurie kvietė apžiūrėti jų automobilius, nusifotografuoti.

REKLAMA
REKLAMA

Renginį organizavo Lietuvos automobilių kelių direkcija, Susisiekimo ministerija ir radijo stotis EXTRA FM. Į šventę atvyko ir susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius.

„Vaikai, linkiu gražios, laimingos vasaros, maudynių, draugų ir linkiu, kad jūsų kelionės – ar eisite pėsčiomis, ar važiuosite dviratukais – visą laiką būtų saugios. AŠ žinau, kad mokotės kelių eismo taisyklių ir tikiu, kad jų laikotės“, – kalbėjo susirinkusiems ministras.

Vaikai moko suaugusiuosius

Viena iš renginio organizatorių – radijo stoties EXTRA FM atstovė Karolina Kačergytė pasakojo, kad vaikams saugaus eismo taisykles geriausia atsiminti ir įsisavinti, kai jos pateikiamos žaidimo forma.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šiandien Tarptautinė vaikų gynimo diena, bet visi suprantame, kad ginti ir saugoti vaikus turime ne tik šią vieną dieną, o visada. Prasidedant vasarai Lietuvos automobilių kelių direkcija sumanė priminti vaikams saugaus eismo taisykles, aktualias ir vasarą, mat vaikų tokiu metu eisme taip pat gausu. Taigi, renginiu yra siekiama priminti saugaus eismo taisykles labai gražia, vaikiška interaktyvia forma. Štai, Baltasis Zebriukas savo pamokas pradeda mankštele, dainele, kurioje jau skamba kelių eismo taisyklės. Vaikai, kai jiems dainuojama, informaciją įsimena daug greičiau ir geriau. Rodome siužetus, pasakojame, kaip pereiti gatvę saugiai, kaip elgtis, išlipus iš autobuso“, – kalbėjo K. Kačergytė.

REKLAMA

Viena iš šventės organizatorių pasakojo, kad saugaus eismo pamokos mažiesiems rengiamos įvairiose Lietuvos mokyklose. K. Kačergytė neslėpė, kad neretai vaikai savo žiniomis apie saugų eismą labai nustebina.

„Kartais būna, kad atvykus į mokyklas, supranti, kad vaikai saugaus eismo tema žino jau labai daug, tad tenka adaptuoti, šiek tiek programą koreguoti. Vaikams itin patinka, kai jiems patiems leidžiama mokyti vieni kitus. Mes vaikučius saugaus eismo mokome jau nuo 2 metų amžiaus. Aišku, mažiausiems pirmą kartą mokytis saugaus eismo taisyklių yra sunku, bet stengiamės juos mokyti patrauklia žaidimų forma“, – kalbėjo pašnekovė.

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų