REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Apdovanojimų „Sidabrinė gervė“ rengėjai pristatė jautrią fotosesiją (nuotr. Organizatorių)

Penktadienį paaiškės devintųjų kino apdovanojimų „Sidabrinė gervė“ nugalėtojai.

10

Penktadienį paaiškės devintųjų kino apdovanojimų „Sidabrinė gervė“ nugalėtojai.

REKLAMA

Kaip dar balandį paskelbė apdovanojimus organizuojanti Lietuvių kino akademija, daugiausiai statulėlių pretenduoja gauti režisierių Algimanto Puipos, Šarūno Barto ir Manto Kvedaravičiaus filmai.

REKLAMA
REKLAMA

Už geriausią pagrindinį vaidmenį į apdovanojimą pretenduoja aktoriai Juozas Budraitis ir Viktorija Kuodytė (už vaidmenis režisieriaus A.Puipos filme „Edeno sodas“) bei Lora Kmieliauskaitė (už vaidmenį Šarūno Barto filme „Ramybė mūsų sapnuose“).

REKLAMA

Už antraplanius vaidmenis į apdovanojimus pretenduoja aktorės Klavdija Koršunova („Ramybė mūsų sapnuose“), Vaiva Mainelytė („Edeno sodas“) ir filme „Tiltai“ vaidinusi Clotilde Solange Rigaud (Klotild Solanž Rigo) bei aktoriai Vidas Petkevičius („Karalių pamaina“), Arūnas Sakalauskas („Patriotai“) ir Vytautas Paukštė („Edeno sodas“).

Metų geriausio režisieriaus kategorijoje varžosi Jokūbas Vilius Tūras (už filmą „Apie Joną“), Š.Bartas, („Ramybė mūsų sapnuose“) ir A.Puipa („Edeno sodas“).

REKLAMA
REKLAMA

Kaip geriausias metų ilgametražis vaidybinis filmas gali būti apdovanotas „Edeno sodas“, „Ramybė mūsų sapnuose“ bei režisieriaus Igno Miškinio juosta „Karalių pamaina“.

Metų geriausiu trumpametražiu vaidybiniu kino filmu pretenduoja tapti juosta „Tiltai“ (režisierė Austėja Urbaitė) ir režisierių Marijos Kavtaradzės ir Vytauto Katkaus darbas „Iglu“.

Ilgametražių dokumentinių filmų kategorijoje nominuoti du M.Kvedaravičiaus darbai - „Mariupolis“ ir „Trikampiui pakilus: Krystian Lupa stato „Didvyrių aikštę“ bei J.V.Tūro filmas „Apie Joną“ ir režisierių Virginijos Vareikytės ir Maxi Dejoie (Maksi Dežua) filmas „Aš už tave pakalbėsiu“. Geriausiu trumpametražiu dokumentiniu kino filmu pretenduoja tapti Lino Mikutos „Šaltos ausys“, Ramunės Sakalauskaitės „Pakeliui į prieplauką“ ir Artūro Jevdokimovo „Suokalbio antologija“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Animacinio filmo kategorijoje nominuoti „Šalti šaltiniai“ (režisierė Giedrė Narušytė Boots), „Nuopolis“ (režisieriai Urtė Oettinger ir Johan Oettinger) ir „Sausra“ (režisieriai Agnė Kupšytė ir Balys Kumža).

„Sidabrinės gervės kiaušinis“ už geriausią studento darbą gali atitekti filmui „Namo“ (režisierė Gabrielė Urbonaitė), „Deminas: dvi tvirtovės“ (režisierė Akvilė Gelažiūtė) arba „Sobaka“ (režisierius Domas Petronis).

Už geriausią montažą „Sidabrinę gervę“ gali gauti Jurgis Matulevičius ir Austėja Urbaitė (juosta „Tiltai“), Mikas Žukauskas („Trikampiui pakilus: Krystian Lupa stato „Didvyrių aikštę“), Gintarė Sokelytė („Ramybė mūsų sapnuose“).

REKLAMA

Geriausiais operatoriais pretenduoja tapti Mantas Kvedaravičius, Vadymas Ilkovas, Viacheslavas Tsvetkovas („Mariupolis“), Viktoras Radzevičius („Edeno sodas“), Eitvydas Doškus („Ramybė mūsų sapnuose“).

Tuo metu už dailininko darbą apdovanojimui nominuoti Jurijus Grigorovičius („Mariupolis“) ir Paulius Jurevičius („Žmogus Vielabraukis“). Geriausiu kompozitoriumi gali tapti „Edeno sodui“ muziką kūręs Kipras Mašanauskas, taip pat Alexander'as Zekke (Aleksandras Zekė) už muziką filmui „Ramybė mūsų sapnuose“ ir Edgaras Rubenis („Karalių pamaina“).

Už geriausią profesinės meistrystės darbą nominuota bendrovė „Baltijos filmų paslaugos“ ir viešoji įstaiga „Meno avilys“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų