REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Pigių skrydžių kompaniją skraidinanti keleivius visoje Europoje ir už jos ribų parinko sąrašą pigių miestų, kuriuose šią vasarą išleistumėte mažiausiai pinigų atostogoms. Travel On Spot siūlo jums ir nebrangią nakvynę miestuose, pataria, ką pamatyti ir skaičiuoja kiek galėtų kainuoti kelionė.

 Pigių skrydžių kompaniją skraidinanti keleivius visoje Europoje ir už jos ribų parinko sąrašą pigių miestų, kuriuose šią vasarą išleistumėte mažiausiai pinigų atostogoms. Travel On Spot siūlo jums ir nebrangią nakvynę miestuose, pataria, ką pamatyti ir skaičiuoja kiek galėtų kainuoti kelionė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Informaciją parengė viešbučių rezervavimo sistemos „Travel On Spot“ specialistai. Daugiau apie keliones sužinokite čia.

REKLAMA

1. Bukareštas, Rumunija

Bukareštas tikriausiai nėra jūsų pirmas pasirinkimas kelionių sąraše, vis dėlto Europos Sąjungos narė Rumunija vis labiau vilioja turistus savo gamtos grožiu ir kultūra. Be to, Bukareštas – vienas pigiausių Europos miestų, kuriame net prabangiame ir įvertintame restorane pietums išleisite ne daugiau 20 EUR. Įprastame restorane už patiekalą mokėsite apie 5,5 EUR.

Pigiausių viešbučių kainos Bukarešte svyruoja nuo 20 iki 30 EUR už dvivietį kambarį. Taksi kilometras apie 0,3 EUR. Atskristi iki Bukarešto galėsite per Milano Bergamo oro uostą iš kurio iki Rumunijos sostinės bilietas tam tikromis dienomis tekainuoja 10 EUR.

REKLAMA
REKLAMA

2. Krokuva, Lenkija

Šis Lenkijos miestas vienas iš tokių, kuris greitai jus prisijaukins. Jei daugelis Rytų ir Vidurio Europos miestų dar tik atrandami turistų, tai Krokuva europiečių jau atrasta senokai. Krokuva pilna viduramžių paveldo – pilių, aikščių, bažnyčių, įmantrių senamiesčio pastatų. Joje veši jaukūs parkai ir yra daug kultūrinių erdvių. Be to, kultūrinėje Lenkijos sostinėje daug kas tikrai nebrangu.

Gerame restorane pavalgysite taip pat už ne daugiau nei 20 EUR. O įprastoje užeigoje, kavinėje ar užkandinėje pietus užsisakysite tik už 4 EUR. Pigiau nei Bukarešte ar Vilniuje. Dvivietį viešbučio kambarį Krokuvoje taip pat rasite už 20-30 EUR. Už 20-30 EUR iš Krokuvos galima lankyti ir daugelį didžiausių Europos miestų. Iš Lietuvos antrą didžiausią miestą Kauną su Krokuva žadama ilgainiui sujungti ne tik autobusais, bet ir moderniais traukiniais, vykstančiais per Varšuvą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

3. Sofija, Bulgarija

Bulgarijos sostinė Sofija dar viena iš naujesnių Europos Sąjungos sostinių. Tai ne Paryžius ar Roma, bet pamatyti mieste tikrai yra ką. Juo labiau, kad tai vienas seniausių Europos miestų, nors ir neturintis labai daug išlikusio architektūrinio paveldo. Antra vertus, Bulgarijos sostinės žmonės vis dar labai šiltai priima atvykėlius, čia mažai turistų ir dėl to lengviau rasite neturistinių, unikalių ir autentiškumu dvelkiančių vietų. Juo labiau, kad ir kainos Sofijoje nėra didelės. Dienos pietūs užkandinėje kainuos apie 5 EUR, bet prašmatniame restorane vakarienei išleisite ne daugiau 20 EUR.

REKLAMA

Pigiausių viešbučių kainos svyruoja nuo 20 iki 30 EUR už naktį dviviečiame kambaryje. Taksi kainos – 0,4 EUR už vieną kilometrą. Sofija lengvai ir pigiai pasieksite iš Italijos, Vokietijos, Ispanijos, Didžiosios Britanijos ir kelių kitų Europos miestų.

4. Vengrija, Budapeštas

Budapeštas tikriausiai laimėtų gražiausio ir įspūdingiausio Europos miesto už prieinamiausią kainą titulą. Kainos ir kokybės santykis šiame mieste tikrai stulbinantis. Dunojaus krantuose išsidėstę Buda ir Peštas traukia lankytojus iš viso pasaulio ne tik pilimis, imperijos laikų architektūra ir gražiais tiltais, tačiau ir puikiomis SPA procedūromis, skaniu maistu ir daugybe kultūrinės veiklos. Be to, viskas čia ne brangiau nei daugelyje kitų Vidurio Europos miestų. Patiekalų kainos užkandinėse ir kavinėse nesiekia ir 5 EUR, o puikiame restorane vakarienei jums pakaks 25-30 EUR. Brangesnės nei daug kur Vidurio ir Rytų Europoje viešojo transporto ir taksi paslaugos. Pastarosios kainuoja apie 1 EUR už kilometrą.

REKLAMA

Viešbučių mieste daug ir įvairių, tad ir kainos svyruoja nuo 10-20 EUR už dvivietį kambarį nakčiai iki šimtų eurų prašmatniuose viešbučiuose. Budapeštas, kaip vienas pagrindinių Europos turistinių objektų lengvai pasiekiamas ir pigiomis oro linijomis ir nacionaliniais oro vėžėjais. Be to, mieste susikerta traukinių bėgiai iš aplinkinių valstybių ir važiuoja įvairių klasių autobusai.

5. Vilnius, Lietuva

Vilnius – jaukus, žalias ir vasarą pakankamai malonus būti miestas. Net ir Lietuvos gyventojai iš mažesnių miestelių atvykstantys į Vilnių pastebi, kaip sparčiai Lietuvos sostinė keičiasi. Keičiasi ji ne tik naujos infrastruktūros ir pastatų prasme, bet ir pragyvenimo lygiu. Įvedus eurą Vilniuje tikrai pabrango daugelis paslaugų, ypač restoranai ir kavinės. Dabar dienos pietūs įprastoje kavinėje ar užkandinėje kainuos daugiau nei 5 EUR, o gerame restorane kainos už vakarienę gali peršokti ir 30 EUR žmogui. Viską iliustruoja faktas, kad kainų palyginimo portalai skaičiuoja Vilniuje net 7 proc. didesnes kainas nei Budapešte, 25 proc. didesnes – nei Sofijoje. O palyginus šių trijų miestų restoranų kainas – Vilniuje jos aukštesnės net 17-30 proc. Todėl Lietuvos sostinė tikrai nebėra pigiausia turizmo kryptis tarp pigiausių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pigiausių višbučių kainos Vilniuje svyruoja nuo 30 iki 40 EUR už naktį dviviečiame kambaryje, svečių namuose jos, žinoma, mažesnės. Taksi 1 km tarifas Vilniuje taip pat dvigubai didesnis nei pavyzdžiui Bukarešte – 0,7 EUR. Na, o pigių oro linijų skrydžiais Lietuvos sostinė pasiekiama iš daugelio Vakarų Europos ir Skandinavijos sostinių, didesnių miestų ir kurortų.

6. Bratislava, Slovakija

Dar viena Vidurio Europos sostinė – Bratislava. Ji nėra tokia žymi kaip kaimyninė Viena ar jau minėtas Budapeštas, tačiau čia tikrai rasite ką apžiūrėti. Miesto simbolis – ant kalvos stovinti didelė pilis. Bratislavoje rasite ir geros muzikos, puikių restoranų, ir muziejų bei kultūrinės veiklos. Tiesa, ši sostinė, kaip ir Vilnius, nebėra pati pigiausia iš pigiausių. Dienos pietų kainos, kaip ir daugelyje miestų siekia 5 EUR, bet norint pavalgyti gerame restorane, gali teksti sumokėti ir 25-30 EUR. Brangūs ir Bratislavos viešbučiai – dvivietis kambarys nakčiai čia pigiausiai kainuos 30-40 EUR. Svečių namuose ir jaunimui skirtose nakvynės vietose, aišku, kainos mažesnės.

Bratislava yra netoli didžiausių Europos sostinių Vienos, Budapešto, tokių miestų kaip Gracas, Brno ir kiti. Tad ir susisiekimas su Slovakijos sostine pakankmai geras. Yra daug pigių skrydžių iš Italijos, Didžiosios Britanijos, Ispanijos.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų