REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
42
Erica Jennings (nuotr. Fotodiena.lt)

Ketvirtasis Kairėnų vasaros festivalis į pasimatymus su muzika kvies birželio-rugpjūčio mėnesiais. Šiemet festivalis pristato dar įvairesnę ir spalvingesnę programą, kurią neabejotinai įvertins geros muzikos gurmanai.

42

Ketvirtasis Kairėnų vasaros festivalis į pasimatymus su muzika kvies birželio-rugpjūčio mėnesiais. Šiemet festivalis pristato dar įvairesnę ir spalvingesnę programą, kurią neabejotinai įvertins geros muzikos gurmanai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šeši vasaros koncertai lyg šilto vasaros vėjo gūsiai – skirtingų nuotaikų ir skambesio, švelniai glostantys sielą lyg brizas, įsukantys į romantišką šokį, pakeliantys nuo žemės kaip viesulas, vedantys iš proto lyg tramontana arba gaivūs kaip lietutis po dienos kaitros.

REKLAMA

Birželio 12 d. festivalį atidarys praėjusių dešimtmečių meilės, taikos ir rokenrolo idėjas perkėlusi į betoninį XXI a. grupė „Garbanotas bosistas“. Lietuvių muzikos fenomenas, rokenrolo vėliavnešiai ir pozityvių emocijų dalintojai – taip juos vadina žmonės ir žiniasklaida.

Brolių Šarūno ir Manto Joneikių įkurta grupė gerai žinoma Vilniuje, jau spėjo surengti pasirodymus didžiausiuose Lietuvos festivaliuose, Latvijos ir Estijos sostinėse, pasirodė keliuose festivaliuose Didžiojoje Britanijoje. Nuoširdūs ir visada šypsenų lydimi „Garbanoto Bosisto“ koncertai yra kaip tik tai, dėl ko žmonės šiais socialinių tinklų laikais vis dar renkasi pasiklausyti gyvos muzikos.

REKLAMA
REKLAMA

Birželio 19 d. Botanikos sodą drebins muzikos padūkeliai, laužantys stereotipus – grupė „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“. Reaguodami į šių dienų gyvenimo ritmą ir atakuodami stipria energetika bei aktyvumu, muzikantai sudaro tai romantikų, tai chuliganų įspūdį. Polka, postpunk’as ir mariarchi, širdį draskančios baladės ir psichodelinės reprizos padeda apdainuoti šių dienų aktualijas – nusikalstamumą, buitines realijas, absurdišką madų vaikymąsi ir, žinoma, meilę.

Po energingų muzikinių vėjų gūsių atslinks švelnūs lengvi debesys, atnešantys gaivų, šiltą lietutį, kurio lašai it natos suskambės sava melodija. Keturios išskirtinės Lietuvos muzikinės scenos atstovės surengs jautrumu, švelnumu ir romantika dvelkiančius koncertus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Birželio 26 d. dainininkė Erica Jennings pristatys savo gerbėjams naują akustinę programą. Atlikėja džiaugiasi sugrįžusi namo: atradusi save kaip asmenybę, savo muzikos kalbą, gyvenimo kelią... Praėjus 17 metų po debiuto su grupe „Skamp“, Erica ryžosi pradėti solinę karjerą, nes suprato, kad „tiesiog – atėjo laikas“. Dainininkė pripažįsta nesirinkusi lengviausio kelio ir nieko nedariusi dirbtinai, o jos naujos dainos gimsta iš meilės muzikai ir patirties.

Liepos 10 d. į nekasdienį pasimatymą su muzika kvies universaliu talentu apdovanota atlikėja Giedrė Kilčiauskienė, puikiai besijaučianti ir stilingai pateikianti tiek džiazo, tiek popmuziką. Savitas ir jau puikiai pažįstamas Giedrės balsas bei populiariausios pasaulio džiazo kompozicijos, pritariant virtuoziškiems muzikantams, derinys, kuriam atsispirti vargu ar pavyks.

REKLAMA

Atlikdama džiazo standartus Giedrė dainuoja jaukiai, paprastai ir tiksliai jausdama stiliaus niuansus. Kartu jos atlikimas – subtilus, „giedriškas“, su išskirtinai lengvu salsvumu balse, savitais akcentais bei, žinoma, improvizacija.

Muzikinę estafetę liepos 20 d. perims kita, itin savita atlikėja - Jurga Šeduikytė. Pasauline tendencija vis dažniau tampa atlikėjų solo performansai, kada scenoje žiūrovams jie pasirodo visiškai vieni. Jurga neatsilieka, tad Kairėnų vasaros festivalio koncerte savo muzikos mylėtojams surengs melodingą solo pasirodymą: dainuos ir gros scenoje viena pati.

REKLAMA

Programoje skambės hitais tapusios atlikėjos dainos, naujausi kūriniai iš rudenį gastrolėse po Lietuvą pristatyto muzikinio albumo „Giliai vandeny”. Savo gerbėjus Jurga pasitiks kitokia: jos kūryba įgijo šviesesnių, naujų atspalvių, o dainose atsirado daugiau optimizmo.

Rugpjūčio 4 d., festivalio uždarymui žavioji atlikėja Evelina Sašenko surengs dainininkės, aktorės, rašytojos Barbros Streisand dainų koncertą. Ši muzikos legenda pelnė didžiulės klausytojų armijos pagarbą ir tapo tikra ikona jaunesnės kartos atlikėjams. Ne išimtis ir pati Evelina, kuriai ši dainininkė tarsi mokytoja, į kurią lygiuojasi. Į koncerto programą Evelina įtraukė kūrinius iš miuziklų „Funny Girl“, „Cats“, daug kitų populiarių B. Streisand dainų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šeši festivalio koncertai – gaivus oro gurkšnis visiems, vertinantiems prasmingą laisvalaikį gamtoje ir teisingą muziką. Linkėdami pagauti gerą vėją ketvirtąjį Kairėnų vasaros festivalį pristatantys „Geros muzikos ekspertai“ ir restoranas „Aula“ kviečia atvykti į VU Botanikos sodą, vietą, kurioje dera nuostabūs vaizdai, grynas oras ir puikus laikas jį leidžiant šeimomis, poromis ar pavieniui.

Visa tai galima rasti pačiame Vilniaus mieste. Nuo birželio iki rugpjūčio mėn. žiūrovai turi galimybę mėgautis Kairėnų dvaro parko žaluma, gražiausiais augalais ir medžiais bei geriausių Lietuvos atlikėjų koncertais po atviru dangumi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų