REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Dainininkės Girmantės ir Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos orkestro bendras projektas „Negirdėta Lietuva“ nustebino pačius kūrėjus. „Iki pat galo nebuvo aišku, kaip viskas skambės, tačiau taip, kaip skamba dabar – aš taip niekad negirdėjau“, - prisipažino Girmantė artėjant programos pristatymo koncertui.

REKLAMA
REKLAMA

 

Jau prieš keletą metų atsiradusi idėja pabandyti lietuvių liaudies dainas „įvilkti“ į kitokį muzikinį rūbą, realizavosi praėjusių metų pabaigoje, kai Girmantę kurti bendrą programą pakvietė VRM orkestras.

REKLAMA

„Programa apims liaudies dainas iš įvairių regionų ir į jas pažvelgsime per džiazo muzikos formas. Tai turėtų būti ypatinga jau vien dėl to, kad kūrinius aranžuos vienas geriausių Lietuvoje aranžuotojų Jievaras Jasinskis“, – tada kalbėjo dainininkė.

Vis dėlto galutinis rezultatas maloniai nustebino visus. „Visa programa skamba iš tiesų labai moderniai, džiazo motyvai ypatingai gražiai susipina su liaudies dainomis. Ir tos harmonijos tokios, kad klausau ir man, tiesą pasakius, šiurpas eina per nugarą“, – džiaugiasi Girmantė.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jos, yra grupių, atlikėjų, kurie folklorą jungia su roku, yra jungiančių su kantri ar kitais muzikiniais stiliais, tačiau tai, kaip skambės jos ir VRM orkestro programa, bus tikrai labai nauja.

„Aš tikrai nieko panašaus nesu girdėjus ir tai bus tiesiog nerealu“, – tikina ji.

Dalį bendros programos pavadintos „Negirdėta Lietuva“ jau buvo galima išgirsti keliuose trumpuose pasirodymuose, tačiau šio penktadienio vakarą S. Daukanto aikštėje prie Prezidentūros VRM orkestras su Girmante pagaliau pademonstruos valandos trukmės programą. Tai bus vienas iš savaitgalį vyksiančio folkloro festivalio „Skamba skamba kankliai“ koncertų.

„Aš labai tikiuosi, kad ateis pačių įvairiausių žmonių, ypač tų, kurie žino ir myli lietuvių liaudies dainas – programoje yra labai žinomų dainų. Tikiu, kad tikrai dalis dainuos kartu ir juos tai įkvėps iš naujo pamilti mūsų visų dainas“, – entuziazmo nestokoja dainininkė.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų