REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai rytoj, trečiadienį, „Žalgirio“ arenoje pradeda ilgai lauktą 2015-2016 m. sezono Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo seriją su Klaipėdos „Neptūno“ klubu.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai rytoj, trečiadienį, „Žalgirio“ arenoje pradeda ilgai lauktą 2015-2016 m. sezono Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo seriją su Klaipėdos „Neptūno“ klubu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dramatiškai į finalą patekęs „Neptūnas“ į LKL finalo sugrįžo po sezono pertraukos. Apie šios komandos žaidimą bei pasiruošimą finalui mintimis su „Žalgiris TV“ dalinosi kauniečių klubo trenerių štabo narys Darius Maskoliūnas ir krepšininkas Brockas Motumas.

REKLAMA

„Sunku pasakyti, ar „Neptūno“ pusfinalio serijos baigtis buvo netikėta. Matėme visas penkerias pusfinalio etapo rungtynes ir nebuvo taip, kad viena komanda pusfinalyje dominuotų. Abi ekipos buvo vertos finalo. Paprasčiausiai vieneriose rungtynėse vieniems pasisekė, kitiems – kitose. Galų gale, nugalėjo stipresni“, – „Neptūno“ ir „Lietuvos ryto“ pusfinalio seriją vertino D.Maskoliūnas.

Dainiaus Adomaičio treniruojamas „Neptūnas“ pusfinalio etape iškovojo dvi pirmąsias pergales ir, nors Vilniaus klubas išlygino serijos rezultatą, klaipėdiečiai 73:72 triumfavo penktajame serijos mače Vilniuje. Anot D. Maskoliūno, norėdami laimėti finale, žalgiriečiai turės žaisti agresyviai ir būti maksimaliai susikoncentravę rungtynėse.

REKLAMA
REKLAMA

„Pusfinalyje matėme, kad nei viena, nei kita komanda nedemonstravo atviro žaidimo. „Neptūnas“ momentais net specialiai klampindavo „Lietuvos rytą“ į lėtą žaidimą. Manau, kažką panašaus klaipėdiečiai bandys demonstruoti ir finalo serijoje. Mes jaučiamės ir fiziškai, ir morališkai gerai pasiruošę. Šiuo metu mums trūksta, tikriausiai, tik žaidybinės praktikos, ko netrūksta „Neptūno“ komandai. Darysime viską agresyviai, bandysime spausti. Turėsime varginti, varginti ir dar kartą varginti varžovus“, – būsimo žalgiriečių žaidimo gaires vardino treneris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daugiau laisvų dienų be krepšinio nei „Neptūnas“ po pusfinalio etapo turėję „Žalgirio“ žaidėjai laiką iki finalo skyrė intensyviam pasiruošimui būsimai serijai. Apie tai kalbėjo žalgirietis Brockas Motumas.

„Pasiruošimas vyksta sklandžiai. Po laimėtos pusfinalio serijos turėjome dvi laisvas dienas, tačiau po to intensyviai ruošiamės finalo serijai“, – teigė 26-erių metų 208 cm ūgio krepšininkas.

Australas „Žalgirio“ gretose nebus vienintelis Australijos krepšininkas LKL finalo serijoje. Kitas tolimosios šalies atstovas – Angusas Brandtas gina „Neptūno“ garbę. B.Motumas pasidalino mintimis ir apie šį žaidėją, su kuriuo yra nekart susitikęs aikštėje Australijos krepšinio lygoje ir studijų laikais.

„Neblogai pažįstu Angusą. Praėjusiame sezone kartu rungtyniavome Australijos krepšinio lygoje, taip pat esame kartu žaidę ir koledže. Šis žaidėjas turi stiprų kūną, yra aukštas ir tikrai padėjo „Neptūnui“ pusfinalio serijoje įveikti varžovus“, – savo tautiečio galimybes vertino B.Motumas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų