REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Žalioje vejoje įsitaisęs medinis stalas mums kelia pačias maloniausias asociacijas - pusryčiai sode, šeimos šventės paukščių čiulbesyje ar tiesiog rami vienatvės akimirka saulės atokaitoje. Tiesa, ilgainiui mylimas staliukas ima tamsėti, o mediena tampa grubi. Kaip jį prižiūrėti, atnaujinti ir vėl džiaugtis maloniomis akimirkomis gryname ore?

Žalioje vejoje įsitaisęs medinis stalas mums kelia pačias maloniausias asociacijas - pusryčiai sode, šeimos šventės paukščių čiulbesyje ar tiesiog rami vienatvės akimirka saulės atokaitoje. Tiesa, ilgainiui mylimas staliukas ima tamsėti, o mediena tampa grubi. Kaip jį prižiūrėti, atnaujinti ir vėl džiaugtis maloniomis akimirkomis gryname ore?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aliejavimas lauko baldais padės džiaugtis gerokai ilgiau

Lauko baldų aliejavimas nesudėtingas ir greitas darbas, kurį tiesiog būtina atlikti, jeigu norite atnaujinti senus lauko baldus bei užtikrinti jų ilgaamžiškumą. Tinkamai nuvalyti ir aliejumi padengti mediniai baldai yra atsparesni aplinkos poveikiui, juos tampa lengviau prižiūrėti ir valyti, maloniau liesti, o mediena vėl atrodo tarsi nauja! Lauko baldais džiaugsitės ilgiau ir sutaupysite laiko bei pinigų, pasirinkę tinkamas aliejavimo priemones – TIKKURILA aliejus naudoti labai paprasta, o baldų nė nereikia gruntuoti!

REKLAMA

Pasiruošimas aliejavimui. Darbą reikėtų pradėti nuo kruopštaus lauko baldų nuvalymo. Labai senus, stipriai pažeistus baldus rekomenduojama papildomai nugremžti ir pašalinti medžio atplaišas. Atlikus šį darbą svarbu gerai nuvalyti visą baldų paviršių. TIKKURILA „Terassi-ja Kalustepesu“ valymo priemonė puikiai pašalina susikaupusį purvą, senų impregnavimo priemonių likučius bei sutvirtina medieną ir grąžina jai natūralią spalvą. Valiklį reikėtų paruošti ir naudoti, remiantis ant pakuotės pateikta intstrukcija. Priemonei suveikus būtina lauko baldus dėmesingai nušveisti ir nuskalauti vandeniu bei leisti jiems visiškai išdžiūti.

REKLAMA
REKLAMA

Baldų gruntavimas? Įprastai aliejavimui ruošiami baldai yra padengiami specialiu gruntu, tačiau naudojant TIKKURILA aliejus baldų nereikia gruntuoti! Jums neteks pirkti ir naudoti papildomų gruntavimo medžiagų bei priemonių, tad sutaupysite laiko bei pinigų.

Lauko baldų aliejavimas. Lauko baldus specialistai rekomenduoja aliejuoti tik spalvotais medienos aliejais, geriau apsaugančiais nuo žalingo aplinkos poveikio. Galite rinktis trijų spalvų TIKKURILA „Valtti Plus Terassiöljy“ medienos aliejų - rudą, pilką ir juodą. Norėdami didesnės spalvų įvairovės rinkitės TIKKURILA „Valtti Puuöljy Akva“ aliejų, kuris spalvinamas net 40 spalvų. Aliejavimui taip pat tiks purškiamas TIKKURILA „Valtti Kaluste“ medienos aliejus. Teptuku skirstomi aliejai idealiai tiks dideliems baldams, pavyzdžiui, stalams ir suolams, o purškiamais aliejais greitai padengsite daug smulkių detalių turinčius lauko baldus – iš lentelių sukonstruotas sulankstomas kėdes ar šezlongus, faktūrinius, drožinėtus baldus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

TIKKURILA „Valtti Plus Terassiöljy“ medienos aliejų gerai išmaišykite ir tolygiai paskirstykite. Šiam darbui jums pravers skirtingo dydžio teptukai ANZA – didesniu padengsite lygius ir plačius baldų paviršius, o mažesnį panaudosite smulkesnių detalių aliejavimui. Palikite aliejų įsigerti ir palaukę 10 min. švaria šluoste ar teptuku nuvalykite aliejaus perteklių bei leiskite baldams visiškai išdžiūti.

Nusprendę aliejuoti purškiamu medienos aliejumi, turėtumėte nepamiršti tinkamos apsaugos - dirbdami būtinai naudokite apsauginius akinius. Apsaugokite ir savo baldus - detales, kurių nereikia aliejuoti (pavyzdžiui, metalines dekoracijas bei varžtus) užklijuokite lipnia juostele. Flakoną laikykite ir aliejų purkškite maždaug 20 cm atstumu tol, kol mediena pasidengs lygiu aliejaus sluoksniu. Leiskite aliejui įsigerti ir po 10 min. nuvalykite aliejaus perteklių.

REKLAMA

Baigiamieji darbai. Atnaujinę lauko baldus ir suteikę medienai antrąjį kvėpavimą, pasirūpinkite likusiomis priemonėmis ir darbo įrankiais. Jų jums vėl prireiks maždaug po metų - drėgmės, saulės spindulių ir temperatūros svyravimų nuolat veikiamą medieną rekomenduojama atnaujinti ir aliejuoti kasmet, tuomet baldai išliks dailūs ir tarnaus ilgai.

Medienos aliejaus pakuotės šonus nušluostykite ir ją sandariai uždenkite, panaudotas šluostes išmirkykite vandenyje ir išmeskite, o darbo įrankius nuvalykite valikliu.

Ar jau įsitikinote lauko baldų aliejavimo nauda? Siūlome pasižiūrėti naudingą mokomąjį vaizdo siužetą, įsitikinti aliejavimo paprastumu ir pamatyti puikią lauko baldų transformaciją.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų