REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus savivaldybės nekilnojamojo turto projektų bendrovės Vilniaus vystymo kompanija (VVK) laikinoji vadovė Ugnė Jasinskaitė yra buvusi koncerno „MG Baltic“ grupės darbuotoja. Tai BNS patvirtino buvęs U.Jasinskaitės sutuoktinis, Liberalų sąjūdžio vicepirmininkas parlamentaras Gintaras Steponavičius.

Vilniaus savivaldybės nekilnojamojo turto projektų bendrovės Vilniaus vystymo kompanija (VVK) laikinoji vadovė Ugnė Jasinskaitė yra buvusi koncerno „MG Baltic“ grupės darbuotoja. Tai BNS patvirtino buvęs U.Jasinskaitės sutuoktinis, Liberalų sąjūdžio vicepirmininkas parlamentaras Gintaras Steponavičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

G.Steponavičius taip pat pripažino, jog prieš septynerius metus pats yra padėjęs tuometinei sutuoktinei ieškoti darbo, kurį jai tuomet pasiūlė „MG Baltic“.

REKLAMA

Savivaldybė informacijos neteikia

U.Jasinskaitė BNS praėjusią savaitę sakė savo karjeros nekomentuosianti ir nurodė kreiptis į VVK steigėją - savivaldybę arba į bendrovės valdybos pirmininką Giedrių Dusevičių, kuris taip pat yra Liberalų sąjūdžio šešėlinis finansų ministras.

„Nieko neatsakinėsiu, nes tai yra asmeniniai klausimai. Jei akcininkas norėtų suteikti informaciją, tai tegu teikia, nes tikrai turi tą informaciją, ir valdyba turi. Aš neatsakinėsiu“, - BNS sakė U.Jasinskaitė, paklausta, ar anksčiau dirbo „MG Baltic“ įmonėse.

REKLAMA
REKLAMA

Paklausta, ar dalyvauja naujojo VVK vadovo konkurse, ji to nei patvirtino, nei paneigė.

Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus atstovas spaudai Aleksandras Zubriakovas BNS penktadienį teigė negalintis pateikti informacijos apie VVK laikinosios vadovės buvusias darbovietes ir nukreipė į bendrovės valdybą.

VVK yra Vilniaus miesto savivaldybės įsteigta įmonė, valdanti jos investicijų projektus ir statybos techninę priežiūrą. Jai gali būti pavesta rūpintis ir būsimų Vilniaus baseinų - mažojo Fabijoniškėse ir didžiojo Lazdynuose, taip pat Nacionalinio stadiono statybų technine priežiūra. Iš šių trijų objektų iki šiol yra įvykęs tik Fabijoniškių baseino rangovo konkursas - jį laimėjo koncerno „MG Baltic“ netiesiogiai valdomos statybų bendrovės „Mitnija“ įsteigta įmonė „Vilmeta“ kartu su „Kaminta“, „Kortas“, „Alvora“ ir bendrovė „A.Žilinskio ir ko“ - konsorciumas pasiūlė darbus atlikti už 3,7 mln. eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

G.Steponavičius neslepia padėjęs buvusiai sutuoktinei įsidarbinti

G. Steponavičius neslepia padėjęs buvusiai sutuoktinei teisininkei U.Jasinskaitei prieš 7 metus ieškoti darbo.

„Jei klausiate apie mano buvusią žmoną Ugnę Jasinskaitę - taip, ji tam tikru laikotarpiu yra dirbusi „MG Baltic“. Kai aš pradėjau dirbti švietimo ir mokslo ministro pareigose, mano žmona tuomet dirbo pavaldžioje institucijoje, kuruojančioje švietimo klausimus, ir aš nenorėjau, kad dėl mano pareigų būtų vieni ar kiti galimi konfliktai. Tai buvo ESFA - Europos struktūrinių fondų agentūra, kuri skirsto ES paramos lėšas, ir ji išėjo iš to darbo. Ir tam tikru metu aš esu savo turimų kontaktų rate pasidalinęs informacija, kad mano žmona ieško darbo“, - BNS sakė G.Steponavičius. Švietimo ir mokslo ministerijai jis vadovavo 2008 - 2012 metais.

REKLAMA

Jis patvirtino, jog tuometinė jo žmona netrukus sulaukė kvietimo iš „MG Baltic“.

„Kiek pamenu, ji sulaukė pasiūlymo, ji buvo kviečiama į atranką, ji praėjo tam tikrus pokalbius, kurie paprastai būna, ir įsidarbino,“ - aiškino parlamentaras.

Paklaustas, ar tarp jo kontaktų, per kuriuos ieškota žmonai darbo, buvo „MG Baltic“ prezidentas Darius Mockus ar viceprezidentas Raimondas Kurlianskis, S.Steponavičius atsakė: „Negalėčiau prisiminti, tai galbūt galėjo būti R.Kurlianskis, nes dalis verslo žmonių yra, su kuriais aš bendrauju „Rotary“ klubo veikloje. Tai per tą kontaktą ir galėjo būti informacija pasiekusi“.

REKLAMA

G.Steponavičius kategoriškai atmetė, jog buvusiai sutuoktinei taip pat galėjo padėti įsidarbinti Vilniaus vystymo kompanijoje.

„Tai visiškai absurdas, juolab, kad šiuo metu ir pastaruosius kelerius metus mūsų nesieja jokie santykiai“, - patikino Seimo narys.

G.Steponavičius teigė „kartas nuo karto“ bendraujantis su „MG Baltic“ vadovais: „Įvairų kontaktų yra, vieši renginiai ar kiti formatai, tai kartas nuo karto mes bendraujame“. Paskutinį kartą G.Steponavičius teigia vakarieniavęs su R.Kurlianskiu ir D.Mockum pernai gruodį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Paprastai tai su politika susiję dalykai, natūralu, kad ši verslo grupė domisi politiniais procesais, jie bendrauja su įvairiomis partijomis“, - pokalbių su koncerno vadovais temas apibūdino G.Steponavičius.

G.Dusevičius neneigia ryšių „MG Baltic“ vadovais

VVK valdybos pirmininkas, buvęs „Swedbank“ (tuometinio „Hansabanko“) valdybos pirmininkas Giedrius Dusevičius sako U.Jasinskaitės ankstesne karjera nesidomėjęs ir žinantis tik tai, kad įmonės Bendrųjų reikalų tarnybos vadove ji dirbo 3,5 metų. Ar ji dirbo „MG Baltic“ koncerne, jis sako duomenų neturintis.

REKLAMA

„Kodėl ji pasirinkta į pareigas: mes svarstėme šį dalyką ir ji dėl savo darbo pobūdžio geriausiai tiko būti tuo pavaduojančiu asmeniu. Grynai dėl kompetencijos ir pareigų. Nes jei kiti pavaduotojai ir tie žmonės, kurie atskaitingi vadovai, turi savo sritis, tai ponios Jasinskaitės atsakomybės sritis buvo visi įmonės reikalai iš teisinės ir bendrųjų reikalų pusės“, - sakė jis.

Pats G.Dusevičius neneigė pažinties su „MG Baltic“ vadovu D. Mockumi bei kitais koncerno atstovais ir pripažino su juo susitikęs neseniai - prieš kelias savaites.

REKLAMA

„Tenka bendrauti normalioje aplinkoje, žmonės susiduria, susitinka. Po skandalo nesu susitikęs, bet kada tiksliai - nepamenu, - sakė jis. - Tai nebus kelių mėnesių klausimas, bet ar tai yra dviejų, ar trijų savaičių klausimas - negaliu pasakyti“.

G.Dusevičius patvirtino su D.Mockumi matęsis dar prieš praėjusią savaitę kilusį korupcijos skandalą ir kalbėjęs ne apie verslą, o apie „bendrus klausimus“.

Teisėsauga praėjusią savaitę pranešė tirianti įtarimus, jog buvęs liberalų vadovas Eligijus Masiulis ėmė 106 tūkst. eurų kyšį iš „MG Baltic“ viceprezidento R. Kurlianskio. Pastarąjį G.Dusevičius sako matęs „gana seniai“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

VVK valdybos pirmininkas paaiškino, kad versle yra jau dvidešimt metų, todėl pažįsta daugelio šalies įmonių vadovus ar savininkus.

„Mes seniai pažįstami ir laikas nuo laiko bendraujame. Bet tas bendravimas neturi absoliučiai nieko bendro su visa šia istorija ir objektais. Aš galų gale tiesiogiai Vilniaus vystymo kompanijos veikloje nedalyvauju“, - aiškino G.Dusevičius.

Buvęs VVK vadovas R.Dūdonis atleistas dėl „reputacijos problemų“

Buvęs VVK vadovas Renatas Dūdonis kompanijos valdybos sprendimu ir R. Šimašiaus raginimu atleistas prieš mėnesį.

REKLAMA

VVK valdybos pirmininkas G.Dusevičius tuomet teigė, kad R.Dūdonis atleistas „kad įmonė galėtų dirbti toliau“, bei pripažino, kad sprendimas priimtas ir dėl informacijos, kad R.Dūdonio svainis Mantas Kurlianskas per tarpininkus abejotinomis aplinkybėmis įsigijo dalį didelės vertės žemės sklypo Vilniaus centre.

R.Šimašius tuomet pripažino, kad Vilniaus vystymo kompanija turėjo reputacijos problemų dėl jos vadovo, kurį ketvirtadienį atleido įmonės valdyba.

„Viena vertus, įmonė veiklos rezultatus turi gerus, bet reputacijos problemų buvo akivaizdžių“, – BNS anksčiau sakė meras.

REKLAMA

Tuo metu pranešdama apie R.Dūdonio atleidimą VVK valdyba nurodė, kad jis „subūrė puikią komandą ir užtikrino sklandžią įmonės veiklą valdant vykdomus projektus“.

Atleidus R.Dūdonį laikinai vadovauti VVK paskirta U.Jasinskaitė. Taip pat paskelbtas konkursas į VVK vadovo pareigas.

Koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas - teisėsaugos tyrimo akiratyje

Teisėsauga tiria įtarimus, kad koncerno R.Kurlianskis galėjo perduoti buvusiam Seimo nariui ir buvusiam Liberalų sąjūdžio pirmininkui E. Masiuliui apie 100 tūkst. eurų kyšį. R.Kurlianskis buvo sulaikytas gegužės 12 dieną, jam pateikti kaltinimai papirkimu ir prekyba poveikiu, Vilniaus apylinkės teismo sprendimu jis suimtas 20 parų. Verslininkas kaltės nepripažįsta.

Jam taip pat pateikti įtarimai dėl neteisėto disponavimo valstybės paslaptimi.

R.Kurlianskis yra kelias televizijas valdančio „Laisvo ir nepriklausomo kanalo“ grupės valdybos pirmininkas ir naujienų portalą alfa.lt valdančios „Alfa Media“ valdybos pirmininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų