REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Darbo partijos valdyba pirmadienį nutarė pakartotinai kreiptis į koalicijos partnerius prašydama surengti politinės tarybos posėdį.

REKLAMA
REKLAMA

 

„Pastaroji politinė taryba įvyko daugiau nei prieš 2 mėnesius, kurioje buvo aiškiai sutarti terminai dėl sprendimų PVM maisto produktams, neapmokestinamo pajamų dydžio didinimo, politinio susitarimo dėl politikos pabėgėlių atžvilgiu ir t. t. Apgailestauju dėl koalicijos partnerių nenoro spręsti tokius svarbius valstybės klausimus aukščiausiu lygiu, esame priversti prisiimti atsakomybę ir jau trečią kartą prašome sušaukti politinę tarybą kuo skubiau. Jei tai neįvyks, prisiimdami atsakomybę ją šauksime mes“, – pirmadienį išplatintame pranešime cituojamas Darbo partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis.

REKLAMA

Anot pranešimo, jeigu šią savaitę politinė taryba nebūtų sušaukta, Darbo partija ją surengs gegužės 30 dieną.

Valdančiųjų politinės tarybos posėdis buvo suplanuotas praėjusią savaitę, gegužės 19 dieną, tačiau jis neįvyko dėl partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovų boikoto. „Tvarkiečiai“ teigė taip pasielgę, nes koalicijos partneriai nepalaikė jų iniciatyvos Seime sudaryti tyrimo komisiją dėl manipuliavimo slaptomis pažymomis.

REKLAMA
REKLAMA

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininko pirmasis pavaduotojas Kęstas Komskis BNS sakė, kad politinės tarybos posėdis turėtų vykti gegužės 30-ąją.

„Ši data jau suderinta“, – teigė jis.

Anot jo, praėjusią savaitę tarybos posėdis neįvyko ne tik dėl jų protesto, bet ir dėl to, kad esą kai kurie darbotvarkės klausimai nebuvo suderinti. Kaip pavyzdį K.Komskis nurodė skirtingas pozicijas dėl pridėtinės vertės mokesčio mažinimo.

Darbo partija siekia, kad valdančiųjų lyderiai susitartų dėl pridėtinės vertės mokesčio maisto produktams mažinimo, neapmokestinamo pajamų dydžio didinimo, aptartų partijų susitarimą dėl politikos pabėgėlių klausimu, socialinio modelio ateitį, apsvarstytų partijų susitarimą dėl sporto.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų