REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Koncerno ,,MG Baltic” šešėlis skandina Liberalų sąjūdį. Paaiškėjo, kad su koncerno vadovais neoficialiai susitikinėjo ir naujasis laikinasis liberalų lyderis, Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Koncerno ,,MG Baltic” šešėlis skandina Liberalų sąjūdį. Paaiškėjo, kad su koncerno vadovais neoficialiai susitikinėjo ir naujasis laikinasis liberalų lyderis, Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Meras su verslininkais pietavo likus kelioms valandoms iki baseino statybos konkurso pabaigos, tarp kurio laimėtojų ir „MG Baltic“ įmonė. Dar daugiau – aiškėja, kad liberalai koncerno gerove galėjo rūpintis ir anksčiau. „Lietuvos paštas“, Susisiekimo ministerijai vadovaujant Eligijui Masiuliui persikėlė į „MG Baltic“ valdomą biurų pastatą. Pasirašė daugiau nei 5 mln. eurų vertės nuomos sutartį – be teisės ją nutraukti 5-erius metus.

REKLAMA

Mundurą bandantys išsiplauti liberalai vis labiau klimpsta į „MG Baltic“ šešėlį. Aiškėja, kad su verslininkais bendravo ne tik buvęs partijos pirmininkas Eligijus Masiulis, bet ir jį pakeitęs laikinasis pirmininkas, Vilniaus meras Remigijus Šimašius.  

Tik paklaustas žurnalistų Vilniaus meras prisiminė, jog savaitę iki kratų pietavo su beveik visa „MG Baltic" vadovybe - esą aptarti skulptūros Basanavičiui statybą.

„Nuo tada, kai tapau Vilniaus meru, su vadovybe koncerno yra tekę susitikti vieną kartą ir taip pat dar vieną kartą susitikti su vadovaujančias pareigas einančiu Romu Raulinaičiu. Kalbėjome apie Basanavičiaus skulptūrą“, - sakė Remigijus Šimašius.

REKLAMA
REKLAMA

Meras patogiai pamiršo paminėti, kad kartu prie stalo maždaug prieš dvi savaites pietavo ir „MG Baltic“ prezidentas Darius Mockus. Ir kalbėta ne tik apie skulptūras, bet ir apie tai, ką koncernas Vilniuje dar ketina statyti.   Mero ir verslininkų pietūs į oficialią darbotvarkę įtraukti nebuvo, o svarbiausia, vyko likus keletui valandų į naujo baseino Vilniaus mieste statybos konkurso nugalėtojų paskelbimo.  

Konkursą laimėjo kelių įmonių susivienijimas, viena iš jų – „MG Baltic“ bendrovė. Tuo tarpu savivaldybė visą savaitę skelbė, jog „MG Baltic" jokiuose konkursuose mieste nedalyvauja.     Meras sako, kad susitikimas su verslininkais nieko nereiškė, o savivaldybė jau apskundė konkursą. Tačiau tai netrukus gali tapti mažiausia liberalų bėda.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

TV3 gauta ,,Lietuvos pašto“ ir koncernui ,,MG Baltic“ priklausančios įmonės sutartis liudija, kad liberalai jau ir anksčiau galėjo rūpintis, kad verslininkams gerai sektųsi.   Štai šia sutartimi, vos pasibaigus krizei ir merdint nekilnojamojo turto rinkai, valstybinė įmonė "Lietuvos paštas" įsipareigojo „MG Baltic“ per penkerius metus sumokėti per 5 mln. eurų. Už patalpų nuomą.   Susisiekimo ministerijai, kuri valdo „Lietuvos paštą" tuo metu vadovavo Eligijus Masiulis, o jo dešinioji ranka - tuometis susisiekimo viceministras Rimvydas Vaštakas buvo ir Lietuvos pašto valdybos pirmininkas.

REKLAMA

Paskelbtas konkursas – iš keturių dalyvių išsirinkta įmonė priklausanti „MG Baltic“ koncernui.   Nuostolingai dirbanti įmonė kažkodėl pasirinko pačią geriausią, o kartu ir brangiausią vietą Vilniaus mieste "MG Baltic" valdoma "Verslo trikampį".  

Tuo tarpu senasis pastatas Vivulskio gatvėje dar porą metų stovėjo tuščias, kol galiausiai jį pavyko parduoti – už milijoną septynis šimtus tūkstančių eurų.   Kol pastatas stovėjo tuščias, paštas „MG Baltic"  jau mokėjo už patalpų nuomą vadinamajame verslo trikampyje. O ir atsisakyti sutarties jau negalėjo – netesybų suma  - 1 mln. eurų.   Sutarties nutraukimo galimybė apskritai nenumatyta – tai glumina ir teisininkus, ir buvusį valdybos pirmininką, kuris dievagojasi sutarties nematęs.

REKLAMA

Kad Susisiekimo ministerijoje ne viskas skaidru, neoficialios kalbos sklandė ir prieš ketverius metus. Tuometis premjeras Andrius Kubilius sako, kad tokių signalų neturėjo.   Visgi šiandien, kai ,,MG Baltic“ koncerno viceprezidentas Raimundas Kurlianskis įtariamas kyšio davimu Masiuliui – tokios sutartys jau kelia klausimų.

Ko politikai nepasako garsiai, tiesiai į kamerą rėžia korupcinių procesų stebėtojai. Kad politikai galimai atsidėkoja verslui padėdami laimėti viešuosius pirkimus – esą jokia naujiena.

„Lietuvos pašto“ sutartis su „Mg Baltic“ grupės įmone baigiasi po pusantrų metų. Sutartyje numatyta galimybė ją pratęsti. „Lietuvos paštui“ gali ir nebūti kito pasirinkimo – tokių patalpų rinkoje, skirtingai nei krizės metu, pasirinkimo nebėra. Juo labiau aukščiausios - A – klasės.

Masiulis rytoj netenka Seimo nario mandato – kitą savaitę jo jau laukia prokurorai, neoficialiomis žiniomis, ketinantys pateikti įtarimus kyšininkavimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų