REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Alanis Morissette (nuotr. Vida Press)

Rokerė Alanis Morissette iškėlė bylą savo buvusiam verslo vadybininkui dėl 4,7 mln. dolerių (4,18 mln. eurų) vagystės iš jos santaupų.

7

Rokerė Alanis Morissette iškėlė bylą savo buvusiam verslo vadybininkui dėl 4,7 mln. dolerių (4,18 mln. eurų) vagystės iš jos santaupų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kanadoje gimusi ir Los Andžele gyvenanti dainininkė, 10-ojo dešimtmečio alternatyviojo roko bumo žvaigždė, sakė, kad jos buvęs vadybininkas bendrai jai atsiėjo 15 mln. dolerių, kuriuos ji prarado dėl vagystės ir kitų jo machinacijų.

REKLAMA

Pasak A. Morissette, Jonathanas Schwartzas nuo 2010 iki 2014 metų be jos žinios padarė mažiausiai 116 pervedimų, iš viso – 4 767 900 dolerių vertės.

J. Schwartzas tikindavo A. Morissette, kad jos santaupos yra „fantastiškos“ būklės, o iš tikrųjų tais pervedimais buvo „eikvojamas jos turtas ir ji vedama keliu, kuris galėjo nuvesti prie finansinės griūties“, sakoma ieškinyje, kuris antradienį buvo pateiktas Los Andžele.

REKLAMA
REKLAMA

A. Morissette sakė iš tikrųjų norėjusi gyventi tik iš dabartinių savo pajamų bei palūkanų ir nurodė J. Schwartzui neliesti jos investicijų.

Dainininkė teigė atsisakusi „pelningo“ pasiūlymo surengti penkis šou Las Vegase, nes J. Schwartzas įtikino ją, kad pinigų jai nereikia.

A. Morissette šių metų kovą atleido vadybininką, nes vis labiau ėmė įtarti jį. Jis laiku nepateikdavo informacijos apie jos finansus.

Kai naujasis vadybininkas aptiko numanomą vagystę, J. Schwartzas pateikė išgalvotus paaiškinimus, tarp kurių buvo teiginiai, kad dainininkė investavo į marihuanos verslą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A. Morissette ieškinyje taip pat mini „GSO Business Management“, kurio partneris buvo J. Schwartzas, ir nurodo, kad atsakomybė tenka ir šiai garsiai Los Andželo firmai.

„Nesuvokiama, kad patyrusi, atestuota firma, tarp kurios klientų yra kai kurios iš turtingiausių pasaulio įžymybių, leistų partneriui išsiimti milijonus dolerių iš kliento sąskaitos be kur nors suveikiančios „raudonos šviesos“, – sakoma ieškinyje.

„GSO Business Management“ pateikė atskirą ieškinį J. Schwartzui, su kuriuo nepavyko susisiekti dėl komentaro.

REKLAMA

Firma nurodė, kad sustabdė J. Schwartzo įgaliojimus ir siekia kompensacijos bei oficialaus jo atleidimo.

Kompanija nurodė, jog jos pačios tyrimas atskleidė, kad J.Schwartzas gyveno prabangiai, pavyzdžiui, už 50 tūkst. dolerių atostogavo Ramiojo vandenyno saloje Bora Bora. Jis turėjo 75 tūkst. dolerių skolą kazino Bahamose ir „reikšmingą“ nesumokėtų mokesčių sumą.

A. Morissette praėjusio amžiaus 10-ajame dešimtmetyje išgarsėjo su tokiais roko himnais kaip „You Oughta Know“, „Hand in My Pocket“ ir „You Learn“.

Jos 1995 albumas „Jagged Little Pill“ pelnė „Metų albumo „Grammy“ ir tuomet 21-ų A.Morissette tapo jauniausia šio prestižinio apdovanojimo laureate. Vėliau šį titulą iš jos paveržė Taylor Swift.

A. Morissette ieškinys buvo pateiktas praėjus 10-čiai metų po to, kai teismas nustatė, kad buvęs vadybininkas pavogė maždaug 5 mln. dolerių iš Leonardo Coheno – kito garsaus kanadiečių artisto, apsigyvenusio Los Andžele.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų