REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau vasarį Rusija, atsakydama į Baltarusijos nustatytą rusiškos naftos tranzito mokestį, planuoja įvesti muito mokesčius iš Baltarusijos įvežamoms prekės, pranešė Rusijos dienraštis „Vedomosti“.

REKLAMA
REKLAMA

 

Dienraščio šaltinis Rusijos vyriausybėje teigia, kad artimiausiomis dienomis bus parengtas „ekonominių priemonių paketas“, į kurį bus įtraukti ir muito mokesčiai baltarusiškoms prekėms, kurios iki šiol nebuvo apmokestinamos.

REKLAMA

 

Jau praėjusių metų pabaigoje, gruodžio 29 d., Rusija įvedė muito mokestį iš Baltarusijos įvežamam cukrui. Pasak „Vedomosti“ šaltinio, nuo vasario prie cukraus gali prisijungti mėsa ir jos subproduktai, pienas ir pieno produktai, televizoriai ir baldai. Taigi, muito mokesčiai bus pradėti taikyti toms baltarusiškoms prekėms, kurios sudaro daugiau nei pusę Baltarusijos eksporto į Rusiją. Pinigine išraiška tai siekia 6 mlrd. JAV dol.

 

Pasak „Vedomosti“, imtis tokių priemonių leidžia V. Putino 2006 m. gruodžio 30 d. pasirašytas įstatymas „Dėl specialiųjų ekonominių priemonių“, leidžiantis šalies vadovui imtis neatidėliotinų ekonominių sankcijų reaguojant į nedraugiškus kitų valstybių veiksmus Rusijos atžvilgiu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų