REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį sekmadienį, gegužės 22 d., Vilniaus centre vyks didžiausias pavasario bėgimo renginys – „DNB | NIKE We Run Vilnius“. Bėgimo organizatoriai praneša, kad renginio dieną nuo 6.00 val. iki 15.00 val. miesto centre bus ribojamas eismas. Taip pat keisis ir kai kurie viešojo transporto maršrutai.

REKLAMA
REKLAMA

„Jau penktus metus iš eilės organizuojamas bėgimo renginys sutraukia ne tik tūkstančius bėgikų, bet ir didelį būrį palaikančių. Tai yra šventė, todėl norisi maksimaliai užtikrinti tiek organizacinių procesų sklandumą, tiek trasos kokybę bei dalyvių saugumą. Eismo ribojimas, kaip jau tapo įprasta, padeda tai garantuoti“, – sako renginio iniciatorės – sporto prekių gamintojos „Nike“ – prekės ženklo atstovė Lietuvoje Milda Monstavičiūtė.

REKLAMA

Bėgimo trasa drieksis pagrindinėmis Vilniaus gatvėmis. Visų distancijų startas ir finišas bus Katedros aikštėje. Pasirengę įveikti 10 km bei 21,098 km distanciją bėgikai bėgs: T. Vrublevskio, Arsenalo, Žygimantų, Vilniaus gatvėmis, Gedimino prospektu, Vasario 16-osios (palei Lukiškių aikštę), J. Savickio (palei Lukiškių aikštę), J. Tumo-Vaižganto (viena eismo juosta palei Lukiškių aikštę), Jogailos, Islandijos, Liejyklos, L. Stuokos-Gucevičiaus, Universiteto, Dominikonų, Šv. Ignoto, Benediktinų ir Vokiečių gatvėmis, per Rotušės aikštę, Didžiąja, Subačiaus, Bokšto, Išganytojo, Didžiąja, Subačiaus, Maironio, Aukštaičių, Paupio, Užupio, Šv. Brunono Bonifaco gatvėmis, per Bernardinų sodą, Barboros Radvilaitės, Šventaragio ir T. Vrublevskio gatvėmis. 21,098 km distancijos bėgikų laukia du ratai. Bėgantys 5 km distanciją dalyviai įveiks trasą, einančią T. Vrublevskio, Žygimantų, Vilniaus, Jogailos, Islandijos, Liejyklos, Universiteto, Dominikonų ir Vokiečių gatvėmis, per Rotušės aikštę, Savičiaus, Bokšto, Išganytojo, Maironio, Barboros Radvilaitės, Šventaragio ir T. Vrublevskio gatvėmis. Organizatoriai atkreipia dėmesį, kad T. Vrublevskio ir Šventaragio gatvėse eismas draudžiamas nuo 22 d. 1.00 val. iki 15.00 val., o nuo 6.00 val. iki 15.00 val. – visoje bėgimo trasoje.

REKLAMA
REKLAMA

Savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ atstovai praneša, kad keisis šių Vilniaus miesto autobusų ir troleibusų maršrutai: greitųjų autobusų 1G bei 6G, autobusų 10, 11, 13, 22, 33, 34, 53, 74, 88 bei troleibusų 2, 3, 4, 6, 12, 14, 17, 20. Viešasis transportas nesustos Juozo Tumo-Vaižganto stotelėje prie Lukiškių aikštės, Žaliojo tilto kryptimi. Tačiau keleivių patogumui prie Žirmūnų tilto, arčiau žiedinės sankryžos, link Olandų gatvės abiem kryptimis bus įrengtos laikinos viešojo transporto stotelės. Šiose stotelėse stos 10, 33, 34 maršrutų autobusai ir 2, 3, 4, 14, 20 maršrutų troleibusai. Laikinoje stotelėje link Šeimyniškių gatvės stos 6G, 88 maršrutų autobusai. Taip pat už Polocko–Olandų gatvių sankryžos bus įrengta papildoma laikina stotelė, kurioje sustos 11 maršruto autobusai. Naktiniai autobusai iš gegužės 21 d. į 22 d. važiuos įprastais maršrutais pagal galiojantį eismo tvarkaraštį. Daugiau informacijos apie maršrutų pakeitimus galima rasti čia: www.vilniustransport.lt/lt/.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visi norintys dalyvauti bėgime dar gali registruotis oficialioje renginio interneto svetainėje, o nespėję užsiregistruoti iki 21 d. 24.00 val., tai galės padaryti renginio dieną informacijos centre. Tradiciškai dalyviai gali rinktis iš trijų distancijų: 21,098 km, 10 km ir 5 km, o mažųjų bėgikų laukia specialus „DNB šeimos bėgimas“. Pirmieji 8 tūkst. užsiregistravusių dovanų gaus specialius „Nike“ marškinėlius, o finiše visų lauks atminimo medaliai.

Šių metų renginio dalyviai kviečiami prisijungti prie iniciatyvos „bėguuž“ – bėgti ne tik savo malonumui, bet ir paaukoti pasirinktą pinigų sumą vienai iš penkių nevyriausybinių organizacijų: „Vaikų ligoninės paramos fondui“, „Vaikų linijai“, Maltos ordino pagalbos tarnybai (MOPT), „SOS gyvūnai“ bei „Lietuvos šaulių sąjungai“. Šia iniciatyva siekiama Lietuvoje diegti užsienyje plačiai paplitusią ir labai sėkmingą aukojimo, registruojantis į renginius, tradiciją.

Daugiau informacijos apie renginį galima rasti čia: www.werunvilnius.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų