REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seime ketvirtadienį buvo numatytas galutinis balsavimas dėl komisijos, kuri tirtų slaptų pažymų naudojimo klausimus, tačiau klausimą parlamento frakcijų seniūnai išbraukė iš darbotvarkės.

Seime ketvirtadienį buvo numatytas galutinis balsavimas dėl komisijos, kuri tirtų slaptų pažymų naudojimo klausimus, tačiau klausimą parlamento frakcijų seniūnai išbraukė iš darbotvarkės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Seniūnų sueigoje yra sutarimas, kad šiandien nesvarstyti“, – žurnalistams sakė Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė. Paklausta, ar yra politinis sprendimas iš viso nebegrįžti prie šios komisijos sudarymo, L.Graužinienė atsakė: „Seniūnų sueiga sprendžia“.

REKLAMA

Pati ji neslepia skeptiško požiūrio dėl „tvarkiečių“ iniciatyvos sudaryti tokią komisiją. „Aš nuo pat pradžių sakiau, kad ji visiškai nereikalinga, Seimas turi susikoncentruoti ir pabaigti rimtis darbus, ne tiek daug liko posėdžių pavasario sesijoje. Tai (komisijos veikla) įvestų destruktyvų veiksmą į Seimo darbą“, – sakė L.Graužinienė.

Frakcija „Tvarka ir teisingumas“ siekė grąžinti klausimą į darbotvarkę, tačiau tam nepritarta, už balsavus 20 parlamentarų, 21 – prieš, 22 susilaikius. Už tai, kad projektas grįžtų į darbotvarkę, balsavo „tvarkiečiai“, po kelis socialdemokratų ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovus, tuo tarpu prieš ir susilaikė konservatoriai, didžioji dalis socialdemokratų, liberalai ir „darbiečiai“ išvis nedalyvavo balsavime.

REKLAMA
REKLAMA

Valdantieji socialdemokratai tvirtina nepakeitę pozicijos dėl komisijos sudarymo, tačiau užtrukus su projekto priėmimu siūlo pratęsti komisijos darbo laiką, nes priėmus esamą variantą, kuriuo komisija įpareigota darbą baigti birželio1-ąją, nebeliktų laiko posėdžiams.

„Mes nekeičiame pozicijos, paprasčiausiai iškilo klausimas, kadangi tris mėnesius ta komisija tampoma, jos galiojimo laiko iš esmės užtenka vienam posėdžiui, reikia pakoreguoti jos darbo laiką, numatyti iki spalio mėnesio. Jei mes priimtumėm šiandien, gal į vieną posėdį komisija susirinktų, ir tada reiktų teikti pasiūlymą. Tai techniniai dalykai, mes pasiūlėme paprasčiausią variantą, išimti, sutvarkyti ir svarstyti. Jei mes tris mėnesius niekaip neišsprendžiam šitos problemos, gal per savaitę dėl to niekas nenukentės“, – BNS sakė Seimo vicepirmininkas socialdemokratas Algirdas Sysas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sudaryti laikinąją tyrimo komisiją „dėl manipuliavimo viešojoje erdvėje žvalgybos ir kriminalinės žvalgybos bei ikiteisminio tyrimo duomenimis“ siūlė daugiau kaip pusė, daugiausia valdančiajai koalicijai priklausančių Seimo narių.

Pagal projektą, komisija turėtų tirti, iš kurių informacijos šaltinių ir kas paskleidė didelį rezonansą sukėlusias žinias – viceministrų „juodąjį sąrašą“ prieš Vyriausybei atiduodant įgaliojimus po prezidento rinkimų, kelią į švietimo ir mokslo ministro postą Seimo vicepirmininkui „darbiečiui“ Vydui Gedvilui užkirtusią pažymą, duomenis apie generalinio prokuroro skyrimo procesą, kai esą tam įtaką bandė daryti politikai. Taip pat siūloma ištirti, kas ir kuo remdamasis pareiškė, kad vienai Seimo atmestų kandidačių teisėjai Editai Dambrauskienei esą siūlytą „išsipirkti“ postą. Be to, komisija turėtų vertinti prezidentės patarėjos Daivos Ulbinaitės bylą dėl paslapties atskleidimo, kuri baigėsi jos išteisinimu.

Prezidentūra iniciatyvą steigti tokią komisiją įvertino kaip „spaudimą teisėsaugai ir žiniasklaidai“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų