REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vos prieš kelias dienas Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai į viršų kėlė LFF taurės trofėjų, tačiau Andrius Skerla pabrėžia, kad dabar žalgiriečiai turi susikoncentruoti A lygai. Pirmoji stotelė – Jonava, kur vilniečiai susitiks su „Lietavos“ ekipa.

Vos prieš kelias dienas Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai į viršų kėlė LFF taurės trofėjų, tačiau Andrius Skerla pabrėžia, kad dabar žalgiriečiai turi susikoncentruoti A lygai. Pirmoji stotelė – Jonava, kur vilniečiai susitiks su „Lietavos“ ekipa.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jonavos „Lietava“ – Vilniaus „Žalgiris“ (Jonavos KKSC stadionas, gegužės 18 d., 18:10 val., tv3.lt)

REKLAMA

Į ką atkreipti dėmesį?

Jonavos „Lietava“ – kietas riešutas. Į naujokų statusą visai nepretenduojantys futbolininkai nuo pat pirmųjų „SMScredit.lt A lygos“ turų parodė visoms komandoms, kad šiemet su jais teks rimtai kovoti, o lengvos pergalės nebus dalinamos.

Sprogstamąja jėga pradėję rungtynes Vilniuje, jonaviškiai privertė iš tikrųjų paprakaituoti žalgiriečius, kad jie išvengtų pralaimėjimo. Aštrūs jų prasiveržimai aikštės kraštais ne kartą ir ne du pjaustė žaliai baltų gynybą lyg ką tik pagaląstas peilis - sviestą. Visgi pačių „Lietavos“ futbolininkų gynyba porą kartų atsipalaidavo, o tai leido žalgiriečiams juos pasivyti.

REKLAMA
REKLAMA

Neseniai Jonavos ekipa paskelbė, kad atsisveikino su pernai iki Pirmos lygos čempionų titulo komandą vedusiais treneriais Mariumi Bezykornovu bei Pauliumi Ragausku. Būtent M. Bezykornovas šiemet buvo pakeistas Robertu Poškumi, nes pagal licencijavimo kriterijus neatitiko reikiamų vyriausiojo trenerio reikalavimų. Rungtynėse su žalgiriečiais R. Poškus be asistentų pagalbos.

Papildomą galvos skausmą jam gali sukelti ir žaidėjų traumos. Rungtynėse greičiausiai nepasirodys sužeidimus dar vis besilaižantis ekipos lyderis Dominykas Galkevičius, paskutinių rungtynių su Klaipėdos „Atlantu“ nepabaigė ir gynėjas Julius Aleksandravičius. Žalgiriečių gretose taip pat yra praradimų: praėjusią savaitę dėl traumos iš rikiuotės iškrito puolėjas Bahrudinas Atajičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Svarbių žaidėjų stygių gali kompensuoti jėgų balansas. Žalgiriečiai vos prieš kelias dienas žaidė net 120-ies minučių LFF taurės finalą, tuo tarpu jonaviškiai poilsiui turėjo net 10 dienų. Tiesa, vilniečiai gali pasigirti netrumpu atsarginių žaidėjų suolu, o pakili nuotaika po istorinės taurės iškovojimo taip pat pridės papildomos energijos ir noro pratęsti pergalingą kelią.

Forma

Gerai sezoną pradėję jonaviškiai pastaruoju metu žaidžia šiek tiek banguotai: paskutinių penkių rungtynių metu jie iškovojo dvi pergales ir patyrė tris pralaimėjimus. Visus juos – išvykose. Bendras įvarčių santykis – 6:8 jų nenaudai.

REKLAMA

Per pastarąsias penkias rungtynes „Lietavos“ futbolininkai net keturis kartus svečiavosi varžovų stadionuose, o tik kartą į namus parsivežė tris taškus. Tai įvyko 10-ajame ture Kaune, kur jonaviškiai pasiekė matyt geriausią šio sezono pergalę. Jie rezultatu 5:1 sutriuškino jiems neprilygusius vienus iš lygos autsaiderių – buvusius „Kauno Žalgirio“ futbolininkus. Dar viena pergalė buvo pasiekta namuose, kuomet rezultatu 1:0 įveiktas Utenos „Utenis.

Visgi dukart pralaimėta rezultatu 0:2 – Kauno „Stumbrui“ ir Klaipėdos „Atlantui“, taip pat nusileista ir Marijampolės „Sūduvai“ rezultatu 0:3.

REKLAMA

Žalgiriečiai savo ruožtu per paskutines penkias rungtynes iškovojo tris pergales, bet patyrė du pralaimėjimus. Bendras įvarčių santykis – 7:2.

Pralaimėjimai minimaliu skirtumu 0:1 patirti išvykose pagrindiniams konkurentams dėl medalių – „Trakams“ ir Marijampolės „Sūduvai“. Visgi užtikrintai rezultatu 2:0 įveiktas Utenos „Utenis“ ir Kauno „Stumbras“, rezultatu 3:0 pamokyta kita Laikinosios sostinės komanda.

Tarp šių rungtynių žalgiriečiai taip pat sėkmingai įveikė LFF taurės pusfinalio barjerą, o finale nugalėjo „Trakus“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tarpusavio akistatos

Žalgiriečiai su „Lietava“ šiame sezone susitiko kartą – penkto turo rungtynėse Vilniuje, kurios baigėsi kiek netikėtu rezultatu 2:2.

Tąkart rungtynės prasidėjo itin ankstyvu 11 metrų baudiniu. Po pražangos baudos aikštelėje, kurią teisėjo nuomone atliko Donovanas Slijngardas, prie 11 metrų žymos stojo Dominykas Galkevičius bei tiksliu smūgiu išvedė saviškius į priekį. Vos po dešimties minučių greitos atakos metu žalgiriečius dar kartą baudė Tomas Salamanavičius.

Koncentruotai prie savų vartų susispaudę jonaviškiai tuomet ketino taip atsilaikyti iki pat rungtynių pabaigos, nors ir 65-ąją minutę įvarčiu pasižymėjo Marius Žaliūkas. Atsilikimas vienu įvarčiu žaliai baltų tikrai netenkino, tačiau pralaužti tvirtai suręstą varžovų gynybos sieną nebuvo lengva užduotis.

REKLAMA

Visgi priešpaskutnę pagrindinio laiko minutę kitas „Žalgirio“ gynėjas Mamadou Mbodjis taikliu smūgiu nuginklavo „Lietavos“ vartininką, o žalgiriečiams pavyko išvengti pralaimėjimo.

Komentaras

Apie artėjantį susitikimą su Jonavos „Lietava“ bei pasiruošimą jam pasakojo Vilniaus „Žalgirio“ trenerių štabo narys Andrius Skerla.

„Pasiruošimą mums būtų apsunkinusi nebent tik bloga nuotaika po LFF taurės finalo. Šiuo metu visi esame labai pakilios nuotaikos, tačiau nuovargis tikrai niekur nedingo. Tokia jau futbolininkų dalia – turime žvelgti į priekį. Turime susikoncentruoti A lygai, nes dar reikia panaikinti keturių taškų „Trakų“ persvarą. Todėl kiekvienos rungtynės mums dabar bus labai svarbios.

REKLAMA

Jau tikrai esame pripratę prie natūralios vejos, nes pastaruoju metu ant jos treniruojamės. Todėl manau, kad tai mums turėtų pagelbėti ir rungtynių metu Jonavoje.

Tikimės labai sunkių rungtynių, nes dar vis pamename pirmąjį susitikimą Vilniuje. Pamename ir rezultatą, ir „Lietavos“ futbolininkų nusiteikimą. Šį kartą turėsime juos labiau įvertinti. Mūsų tikslas nesikeičia: į Jonavą važiuosime nugalėti. Tikiu, kad paskutinio mūsų susitikimo scenarijus nebe pasikartos. Išstudijavome jų stipriąsias ir silpnąsias puses, todėl žaisime kitaip, nei praėjusį kartą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Robertas Poškus visada buvo fiziškai stiprus ir galingas žaidėjas, o tai labai atsispindi ir „Lietavos“ žaidime, kurį jis nori perteikti komandai. Praėjusiose rungtynėse jautėme didelį jų agresyvumą, o tai ne tik nenustebino, bet ir sukėlė nemažai problemų.

Mes abu turėjome ilgas karjeras, o jau ir kurį laiką nebe rungtyniaujame, todėl būti skirtingose barikadų pusėse jau kaip treneriams visai nekeista. O ir ne vieną ir ne du kartus teko susidurti su jo treniruojama komanda. Mes nejaunėjame: kažkada kartu žaidėme futbolą, o dabar turime įveikti kitus gyvenimo iššūkius“, - sakė A. Skerla.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų