REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antanas Guoga inicijuoja Liberalų sąjūdžio patikrinimus

Susitiko su STT ir VMI vadovais

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) bei Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) vadovai teigia susitikę su politiku Antanu Guoga ir aptarę bendrą informaciją dėl situacijos Liberalų sąjūdyje, išklausę A.Guogos pasiūlymus.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) bei Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) vadovai teigia susitikę su politiku Antanu Guoga ir aptarę bendrą informaciją dėl situacijos Liberalų sąjūdyje, išklausę A.Guogos pasiūlymus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

STT direktorius Saulius Urbanavičius teigia, jog su šiuo metu besitraukiančiu iš Liberalų sąjūdžio europarlamentaru A.Guoga susitiko po paskelbtos informacijos apie galimą buvusio pirmininko Eligijaus Masiulio imtą kyšį, tačiau kada - nesukonkretino.

REKLAMA

„Taip, buvome trumpam susitikę, jis buvo atvykęs į Specialiųjų tyrimų tarnybą. Mes abstrakčiai pasišnekėjome, be jokių konkretumų apie šią situaciją - tikrai ikiteisminio tyrimo duomenys nebuvo paliesti“, - patikino STT vadovas.

Anot jo, A.Guoga norėjo deklaruoti, jog teiks pagalbą atliekant ikiteisminį tyrimą. Apie žadamus susitikimus su teisėsaugos institucijų vadovais A.Guoga šią savaitę paskelbė socialiniuose tinkluose.

REKLAMA
REKLAMA

VMI susitiko su A.Guoga

VMI vadovas Dainoras Bradauskas sako susitikęs su A.Guoga pirmadienį ir teiravosi apie galimybę atlikti partijoje patikrinimą inspekcijos kompetencijos ribose.

„Nieko ypatingo, sakė, kad nori partijoje skaidrumo, gal galėtumėme mes, kai ateis laikas, mes savo patikrinimą padaryti, ar dar kažką. Aš ponui Guogai išaiškinau, kokia galioja tvarka, kokie galioja įstatymai, kuriais vadovaujantis atliekame patikrinimus (...). Žmogus, kiek aš supratau, susirūpinęs jo dabar vadovaujamos partijos skaidrumu ir tiek“, - tikino jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, per kelias minutes trukusį pokalbį A.Guoga nepateikė daugiau jokių pageidavimų ar medžiagos.

FNTT gavo kvietimą susitikti

Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) direktorius Kęstutis Jucevičius sako antradienį gavęs A.Guogos pageidavimą susitikti ir tai ketina padaryti suderinęs tinkamą laiką.

„Jei prašo - bet koks pilietis turi teisę kreiptis, yra priėmimo valandos ir aš priimu. Tikrai susitiksime - negaliu ignoruoti jo prašymo“, - patikino FNTT vadovas.

K.Jucevičius patvirtino, kad FNTT buvo pradėjusi tikrinti duomenis dėl A.Guogai priklausančių įmonių Lietuvoje, bet tyrimo nepradėjo ir perdavė medžiagą Valstybinei mokesčių inspekcijai.

REKLAMA

„Buvo ir VMI, ir pas mus - buvo gauti pareiškimai prieš keletą metų, anoniminiai pareiškimai dėl jo būtent verslo. Tiksliai nepamenu, bet buvos susiję lyg dėl jo kapitalo atėjimo į Lietuvą, legalizavimo. Negaliu pasakyti tiksliai, bet mes atlikinėjome analizę, dalį medžiagos žinau kad perdavėme Valstybinei mokesčių inspekcijai dėl galimo apmokestinimo, ten daugiau kalba ėjo apie mokestinius klausimus, tai nebuvo kažkas susiję su baudžiamuoju persekiojimu“, - sakė K.Jucevičius.

Jis pripažino, kad būtent dėl šių faktų susitikimas su A.Guoga „gali būti visaip traktuojamas“.

REKLAMA

Tuo metu D.Bradauskas sako, kad jo žiniomis, šiuo metu jokie tyrimai dėl A.Guogos verslo nėra atliekami. VMI pažadėjo pateikti informaciją vėliau.

Laikinai Liberalų sąjūdžiui vadovavęs A.Guoga „Facebook“ socialiniame tinkle antradienį pranešė paliekantis partiją, nurodydamas, kad „jei kolegos nemato galimybių dirbti kartu, nebūsiu kliūtimi jų tolesniam veikimui“.

Specialiųjų tyrimų tarnyba tiria įtarimus, kad verslo koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis E.Masiuliui perdavė apie 100 tūkst. eurų kyšį. Prokuroro J.Lauciaus teigimu, kalbama apie 106 tūkst. eurų vertės sumą. R.Kurlianskis yra suimtas, E.Masiuliui šiame tyrime suteiktas specialaus liudytojo statusas. R.Kurlianskio advokatas Romualdas Mikliušas patvirtino, kad pas E.Masiulį rasti pinigai buvo žymėti, jis sako žinantis, kad pas E.Masiulį rasta didesnė nei 106 tūkst. eurų pinigų suma.

E.Masiulis penktadienį Vyriausiajai rinkimų komisijai įteikė prašymą nutraukti jo, kaip Seimo nario, įgaliojimus, žadėdamas nesidangstyti parlamentaro imunitetu. Jis žada „bendradarbiauti su teisėsauga ir įrodyti, kad nėra kaltas“. Politikas taip pat atsistatydino iš Liberalų sąjūdžio pirmininko pareigų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų