REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
R. Šimašius (nuotr. TV3)

Liberalų sąjūdžio valdyba trečiadienį nusprendė iš partijos šalinti laikinąjį vadovą europarlamentarą Antaną Guogą po jo prieštaringų pasisakymų. Kiek anksčiau šiandien A. Guoga buvo sulaukęs kritikos iš Gintaro Steponavičiaus. 

6

Liberalų sąjūdžio valdyba trečiadienį nusprendė iš partijos šalinti laikinąjį vadovą europarlamentarą Antaną Guogą po jo prieštaringų pasisakymų. Kiek anksčiau šiandien A. Guoga buvo sulaukęs kritikos iš Gintaro Steponavičiaus. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Liberalų sąjūdžio lyderiai sutarė, kad partijos vicepirmininkas Vilniaus meras Remigijus Šimašius birželį dalyvaus partijos pirmininko rinkimuose, o vicepirmininkas Eugenijus Gentvilas sieks tapti Liberalų sąjūdžio Seimo rinkimų sąrašo lyderiu.

REKLAMA

„Tai yra reakcija į pastarųjų dienų mūsų laikinojo pirmininko pasisakymus. Taip, suvaldant krizinę Liberalų sąjūdžio situaciją šį klausimą taip pat, pagal mūsų įstatus, svarstysime rytoj valdybos posėdyje“, – antradienį žurnalistams Seime sakė G.Steponavičius.

„Aš galėčiau pasakyti taip, (kai yra) kalbėjimas su tokiu politinio avantiūrizmo laipsniu... manęs nenustebino, kad atsirado tokia reakcija (siūlymas šalinti). Manau, kad politinis avantiūrizmas ir Liberalų sąjūdis menkai turi ką bendro“, – paklaustas, kaip vertina A.Guogos pasisakymus partijos atžvilgiu, sakė G.Steponavičius ir pavadino juos neadekvačiais.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai yra iniciatyva, reaguojant į A.Guogos neadekvačius pasisakymus, ir mes tą klausimą svarstysime“, – sakė G.Steponavičius. Siūlymą šalinti A.Guogą iš partijos pateikė Liberalų sąjūdžio valdybos narė Julija Mackevič.

Pats A.Guoga BNS sakė pozityviai žiūrintis į išsakytus priekaištus.

Šimašius: liberalų vardu noriu atsiprašyti

„Priėmiau sprendimą kandidatuoti į Liberalų sąjūdžio pirmininkus birželio 11 dieną vyksiančiame suvažiavime. Iš tiesų tai šitą sprendimą priėmiau pasitaręs su bendražygiais ir labai džiaugiuosi, kad artėjančiuose Seimo rinkimuose sąrašą vesti yra sutikęs Eugenijus Gentvilas, kurį labai vertinu ir džiaugiuosi, kad jis galės tai padaryti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Asmeniškai aš visų liberalų vardu noriu atsiprašyti tų, kurie tiki sąžininga ir skaidria Lietuvos politika. Žinau, kad jiems teko nusivilti, žinau, kad vienintelis mūsų ginklas šiandien yra besąlygiškas skaidrumas ir atvirumas. Nuoširdžiu ir nuosekliu darbu mes esame pasiryžę atsatyti pasitikėjimą. Asmeniškai nedariau kompromisų su sąžine ir nedarysiu.

Pats sau kelsiu dvigubai aukštesnius reikalavimus. Kviečiu burtis kartu“, - sakė R. Šimašius.

Nori pasikalbėti vyriškai

Anot E. Gentvilo, sprendimas priimtas racionaliai.

„Labai džiaugiuosi, kad priėmėme komandinį sprendimą kartu su Remigijumi. Labai racionaliais argumentais atsižvelgdami, kas kokią poziciją turėtų užimti, kad būtų atkurtas pasitikėjimas. Su visa atsakomybe žiūriu į mums krentančią naštą ir suprantu, kad mums lieka tik vienas kelia“, - per konferenciją sakė E. Gentvilas. 

REKLAMA

Vilniaus mero buvo paklausta, kiek įtakos turėjo pokalbis su prezidente Dalia Grybauskaite.

„Nei kiek, - atsakė R. Šimašius. Visi liberalai turėjo sunkų laikotarpį, vieni ištvėrė sunkiau, kiti lengviau. Aš manau, kad kai praeis tas laikas, mes galėsime vyriškai pakalbėti. Prieš kelias minutes sužinojau, kad jis traukiasi, reikia pažiūrėti, ar nepersigalvojo dar. Noriu pasakyti aiškų dalyką, kad Liberalų sąjūdis niekada anksčiau nebuvo toks vieningas, koks jis buvo anksčiau. Ta stiprybė yra užburianti. Vienybė yra net nekvestionuojama“, - sakė meras.

REKLAMA

Meras: šiandien kyla įvairių minčių

„Tai yra vienas pabandymas alkūnėmis išsikovoti platesnes erdves kažką pašalinant, ir tas žmogus suprato, kad padarė klaidų. O partija jokio sukilimo nedarė. Šiuo metu partija turi aiškią kryptį. Rytoj renkamės į valdybą ir reikės apsispręsti dėl laikino pirmininko“, - sakė E. Gentvilas. 

R. Šimašiaus teigimu, kompromisų negali būti niekam.

„Nesvarbu, ar ta suma buvo didelė ar maža, jokio skirtumo nėra, kompromisų šioje vietoje negali būti. Yra aiškūs sąžiningumo standartai. Mus šokiruoja tos naujienos, kurias mes girdime. Jokių išlygų šioje vietoje niekam nebus daroma. Mes pasitikime teisėsauga ir greitai sužinosime atsakymus, kurių taip laukėm“, - sakė Vilniaus meras. 

Gerb. Antano vakarykščiai pareiškimai nustebino tikrai ne vieną. Truputį nustebino ir jį patį, neatrodė solidu. Šiandien kyla įvairių minčių, bet reikia galvoti, kad ateitis būtų geresnė“, - sakė meras.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų