REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugpjūtį Rio de Žaneire vyksiančios olimpinės žaidynės Brazilijos ekonomikai duos tik ribotos ekonominės naudos, pirmadienį pareiškė tarptautinė reitingų agentūra „Moody's“.

Rugpjūtį Rio de Žaneire vyksiančios olimpinės žaidynės Brazilijos ekonomikai duos tik ribotos ekonominės naudos, pirmadienį pareiškė tarptautinė reitingų agentūra „Moody's“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Artėjančios vasaros olimpinės žaidynės Rio de Žaneire miestui suteiks ilgalaikės infrastruktūros, o taip pat laikinai padidins mokestines pajamas, tačiau pasibaigus renginiams, šalis vėl atsidurs gilėjančioje recesijoje“, – teigiama agentūros ataskaitoje.

REKLAMA

Joje taip pat pažymima, kad infrastruktūrai aplink Rio de Žaneirą Braziliją išleis tiek pat (7,1 mlrd. JAV dolerių), kiek išleido dvylikoje miestų ruošdamasi 2014 metų pasaulio futbolo čempionatui.

Tačiau nepaisant to, šalyje visus šiuos metus tęsis recesija, ir žaidynės nepakeis bendros šalies padėties, teigia „Moody's“.

Statybos išlaidos, kurios laikomos viena pagrindinių finansinių injekcijų Brazilijos ekonomikai, jau beveik pasibaigė, teigiama agentūros ataskaitoje.

REKLAMA
REKLAMA

Tolesnės naudos iš laukiamų 350 000 turistų ir 10 000 atletų tikisi transliuotojai, įskaitant „Globo“, kuri transliuos visus renginius, o taip pat mokėjimų kortelėmis apdorojimo kompanijos, kaip Brazilijos „Cielo“.

Daugiau pajamų gaus ir automobilių nuomos bendrovės, ypač oficiali olimpinių žaidynių partnerė „Localiza Rent a Car“, teigia „Moody's“.

Kalbant apie ilgalaikę naudą, jos Rio de Žaneirui atneš stambūs transporto sistemos projektai, įskaitant ketvirtąją metro liniją, sujungsiančią olimpinį kaimelį Bara rajone ir turtingesnius miesto pietinius rajonus, o taip pat tramvajaus linija miesto centre.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau itin girtos greitųjų autobusų sistemos, sujungsiančios olimpinį stadioną su kitomis miesto dalimis, ateitis nėra labai aiški, pastebi „Moody's“.

„Šio projekto komercinės perspektyvos nėra labai aiškio, – teigiama agentūros ataskaitoje. – Nors mes prognozuojame, kad olimpiados metu greitkelis bus aktyviai naudojamas, neaišku, ar tokį eismo srautą šiame mažiau ekonomiškai išsivysčiusiame rajone bus galima palaikyti vidutinėje ir ilgalaikėje perspektyvoje.“

Verta paminėti, kad nauja metro pinija turėjo būti paleista likus mėnesiui iki olimpiados atidarymo ceremonijos rugpjūčio 5 d. Tačiau praėjusį savaitgalį buvo paskelbta, kad linija bus paleista likus keturioms dienoms iki žaidynių ir veiks ribotai: ja galės naudotis tik atletai, žiūrovai ir kiti žmonės, susiję su olimpiada. O visiems žmonėms sistema bus leista naudotis tik po to, kai rugsėjo vidury pasibaigs parolimpinės žaidynės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų