REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Remigijus Šimašius sako sulaukęs prezidentės Dalios Grybauskaitės palaikymo po to, kai partijos vadovui Eligijui Masiuliui mestas šešėlis dėl kyšio gavimo iš koncerno „MG Baltic“ atstovų.

Remigijus Šimašius sako sulaukęs prezidentės Dalios Grybauskaitės palaikymo po to, kai partijos vadovui Eligijui Masiuliui mestas šešėlis dėl kyšio gavimo iš koncerno „MG Baltic“ atstovų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Meras patvirtino, jog po liberalus supurčiusios informacijos kalbėjosi su prezidente.

„Buvo toks pokalbis“, - BNS pirmadienį sakė R.Šimašius, paklaustas, ar jam praėjusią savaitę skambino prezidentė.

REKLAMA

„Iš tiesų, palaikymą jaučiu darbuose, kadangi ką prezidentė akcentuoja, skaidrumas, antikorupciniai įvairūs veiksmai - tą ir darau, tai iš tikrųjų, tą palaikymą ir jaučiu“, - kalbėjo R.Šimašius.

Jis sako tiesiogiai neišgirdęs raginimo kelti kandidatūros partijos rinkimuose.

„Daug apie ką esu kalbėjęs su prezidente, apie įvairius dalykus. Tokio siūlymo nebuvo, toks siūlymas, kad Remigijau, kelkis kandidatu, nenuskambėjo“, - sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu laikinasis liberalų vadovas Antanas Guoga teigia su prezidente po liberalus sukrėtusio skandalo nebendravęs.

„Dėl šito atvejo tikrai nesu bendravęs su prezidente. (...) Manau, kad šitie įvykiai parodo, kad prezidentė tendencingai nieko nepalaiko ir nesaugo, kad visi turi turi ir žaidžia toje pačioje smėlio dėžėje. Pamirškime sąmokslo teorijas ir gerbkime mūsų teisėsaugą, ypač STT. Tai pavyzdys kaip jie dirba“, - BNS kalbėjo A.Guoga.

Prezidentūra šalies vadovės pokalbio su R.Šimašiumi detaliau nekomentuoja.

„Prezidentė periodiškai pasikalba su meru, ypač apie vykdomą veiklą socialinėje srityje, nes Vilniaus miestas yra vienas iš aktyviausiai dalyvaujančių prezidentės inicijuotoje socialinėje kampanijoje „Už saugią Lietuvą“, - BNS sakė prezidentės patarėja Skaistė Plaušinytė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Liberalų rinkimai

Ar kels kandidatūrą į partijos pirmininkus, kuris bus renkamas birželio 11-ąją, meras žada apsispręsti artimiausiu metu. Jis taip pat sako, jog nori įvertinti, ar partijos pirmininkui nebūnant sąrašo Seimo rinkimuose lyderiu ir apskritai juose nedalyvaujant „situacija yra valdoma ir efektyvi“.

„Tai yra vienas pagrindinių klausimų, kuriuos reikia atsakyti, bet tikrai labai rimtai svarstau ir artimiausiu metu apsispręsiu“, - tikino meras.

A.Guoga, E.Gentvilas ir R.Šimašius pačių liberalų įvardijami kaip realiausi pretendentai perimti partijos vairą iš atsistatydinusio E.Masiulio.

REKLAMA

Specialiųjų tyrimų tarnyba tiria įtarimus, kad verslo koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis E.Masiuliui perdavė 106 tūkst. eurų kyšį. R.Kurlianskis yra suimtas, E.Masiuliui šiame tyrime suteiktas specialaus liudytojo statusas. Pirmadienį jis su advokatu Mindaugu Bliuvu atvyko į Generalinę prokuratūrą.

E.Masiulis praėjusį penktadienį Vyriausiajai rinkimų komisijai įteikė prašymą nutraukti jo kaip Seimo nario įgaliojimus, žadėdamas nesidangstyti parlamentaro imunitetu. Jis žada „bendradarbiauti su teisėsauga ir įrodyti, kad nėra kaltas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų