REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo kanceliarija kreipsis į Vyriausybę, kad ši priimtų nutarimą nutraukti leidyklos „Valstybės žinios“ veiklą.

Seimo kanceliarija kreipsis į Vyriausybę, kad ši priimtų nutarimą nutraukti leidyklos „Valstybės žinios“ veiklą.

REKLAMA
REKLAMA

Tokiam kanceliarijos prašymui pritarė Seimo valdyba.

„Seniai brendo tas sprendimas“, – BNS sakė parlamento pirmininkė Loreta Graužinienė.

Seimo kanclerė Daiva Raudonienė teigia, kad valstybės įmonė Seimo leidykla „Valstybės žinios“ nebeatitinka pagrindinės steigėjo nustatytos funkcijos – įstatymų ir kitų teisės aktų sklaidos.

REKLAMA

Iki 2013 metų pabaigos popieriniame leidinyje „Valstybės žinios“ būdavo skelbiami įstatymai ir kiti teisės aktai. Priėmus Teisėkūros pagrindų įstatymą, visi priimti teisės aktai įsigalioja paskelbus juos nebe „Valstybės žiniose“, o viešai ir nemokamai prieinamame elektroniniame Teisės aktų registre, kurį tvarko Seimo kanceliarija.

Taip pat įmonė pagal šiuo metu galiojantį Viešųjų pirkimų įstatymą tam tikrą informaciją apie vykdomus viešuosius pirkimus skelbia leidinio „Valstybės žinios“ priede „Informaciniai pranešimai“. Tačiau jau svarstomas projektas atsisakyti ir šio reikalavimo.

REKLAMA
REKLAMA

„Kadangi valstybės įmonė Seimo leidykla „Valstybės žinios“ nebeatlieka pagrindinės steigėjo numatytos funkcijos – nevykdo įstatymų ir kitų teisės aktų sklaidos, o taip pat atsižvelgus į tai, kad įmonė nėra konkurencinga toliau vykdyti veiklą kaip privati leidėja ir ženklus įmonės pajamų mažėjimas toliau nebeužtikrins įmonės sąnaudų padengimo, tikslinga įmonės veiklą nutraukti“, – teigia Seimo kanclerė.

„Valstybės žiniose“ šiuo metu dirba septyni darbuotojai. Įmonė įsikūrusi sostinės centre, greta Seimo, gana naujame specialiai „Valstybės žinioms“ pastatytame pastate.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kas bus su septynių aukštų statiniu, Seimo pirmininkė L.Graužinienė teigė dar nežinanti.

„Dalyje pastato dabar dirba kanceliarijos darbuotojai, Vyriausioji rinkimų komisija dirba. Galbūt bus galimybė suteikti patalpas kitoms Seimo pavaldžioms institucijoms, kurios nuomojasi. Dar nėra apsisprendimo“, – BNS sakė ji.

Planuojama, kad likviduotos leidyklos turtą perims Seimo kanceliarija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų