REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) penktadienį gavo liberalo Eligijaus Masiulio prašymą panaikinti jo Seimo nario mandatą.

 Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) penktadienį gavo liberalo Eligijaus Masiulio prašymą panaikinti jo Seimo nario mandatą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Turiu įteiktą E.Masiulio prašymą nutraukti jo Seimo nario įgaliojimus“, – BNS patvirtino komisijos pirmininkas Zenonas Vaigauskas.

REKLAMA

Pasak jo, šis prašymas bus svarstomas artimiausiame komisijos posėdyje trečiadienį.

VRK vadovo teigimu, savo prašyme nutraukti Seimo nario įgaliojimus E.Masiulis nenurodė jokios datos, tad šis klausimas bus sprendžiamas posėdyje.

Pasitraukė dėl įtarimų

E.Masiulis pasitraukė iš Liberalų sąjūdžio pirmininko pareigų bei atsisako Seimo nario mandatą sulaukęs įtarimų dėl kyšininkavimo. Laikinuoju vadovu paskirtas europarlamentaras Antanas Guoga, Liberalų sąjūdžio valdyba taip pat nutarė birželio 11 dieną šaukti neeilinį partijos suvažiavimą, kuriame būtų išrinktas naujasis vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

E.Masiulis po valdybos posėdžio sakė pasitraukiantis, kad nemestų šešėlio partijai, o paneigti įtarimus sieks teisinėmis priemonėmis.

„Nenoriu dėl man mestų labai rimtų kaltinimų slapstytis už partijos pirmininko ar Seimo nario mandato, noriu kaip paprastas Lietuvos Respublikos pilietis civilizuotomis teisinėmis priemonėmis įrodyti savo tiesą ir pasiekti teisingumą“, – sakė E.Masiulis.

Klausiamas, ar pagrįsti Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) įtarimai, E.Masiulis teigė norintis papasakoti daug, bet negalintis „dėl proceso reguliavimo dalykų“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Aš labai norėčiau jums daug ką pasakyti ir aš jums pasakysiu, bet kai ateis tam tikras laikas. Šiandien, deja, dėl tam tikrų proceso reguliavimo dalykų to negaliu. Galiu tik užtikrinti, kad sieksiu teisinėmis priemonėmis įrodyti savo teisingumą ir paneigti man mestus įtarimus“, – sakė E.Masiulis.

Neaiški ateitis

E.Masiulis yra registruotas Liberalų sąjūdžio kandidatu į Seimo narius Marių vienmandatėje apygardoje, tačiau jis dar neturi atsakymo, ar kandidatuos: jei STT tyrimas bus baigtas iki registravimosi kandidatu termino – taip, priešingu atveju dar spręs šį klausimą.

REKLAMA

„Priklausys nuo ikiteisminio tyrimo tolesnės eigos. Jei ikiteisminio tyrimo procesas baigsis iki laikotarpio, kai dar galima registruotis, aš dalyvausiu, jei procesas nebus pasibaigęs, aš tada ir spręsiu“, – sakė E.Masiulis.

Liberalui atsisakius mandato, nauji Seimo nario rinkimai šioje apygardoje nebus rengiami, iki eilinių rinkimų likus mažiau nei pusei metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų