REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Populiariausių partijų atstovai nevienreikšmiškai vertina Liberalų sąjūdžio pirmininko Eligijaus Masiulio sprendimą po įtarimų dėl kyšio pasitraukti iš partijos pirmininko pareigų ir atsisakyti Seimo nario mandato.

Populiariausių partijų atstovai nevienreikšmiškai vertina Liberalų sąjūdžio pirmininko Eligijaus Masiulio sprendimą po įtarimų dėl kyšio pasitraukti iš partijos pirmininko pareigų ir atsisakyti Seimo nario mandato.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Socialdemokratų, konservatorių bei Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovai tokį žingsnį vertina kaip teisingą ir naudingą partijai, tuo metu partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderis Rolandas Paksas sako, kad jausdamasis teisus lyderis turi nesitraukti.

REKLAMA

Darbo partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis teigia, kad reagavimas į krizę yra pačios partijos reikalas ir jo jis apskritai nevertina.

„Pirmiausia aš vertinu labai neigiamai kaltinimus, jeigu jie pasitvirtins, Eligijui Masiuliui. Čia svarbiausias vertinimas. O jo žingsniai - pasitraukti, nepasitraukti - tai jo apsisprendimo klausimas (...). Kaip jie nori, tai jie reaguoja, aš visai nevertinu jų elgesio“, - BNS sakė „darbietis“.

Jo manymu, rimtos partijos taip pat neturėtų užsiimti skaičiavimais, kaip šešėlis Liberalų sąjūdžiui paveiks rinkimus.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš nemanau, kad rimtos partijos, o tokia yra „Darbo partija“, turėtų skaičiuoti savo sėkmę ant kažkieno nesėkmės pagrindo. Tai netoliaregiški skaičiavimai, jeigu kas nors tą skaičiuoja. Aš manau, kad, žinoma, kažkiek paveiks, kiekvienas įvykis veikia. Reikia dirbti, žmones įtikinėti savo darbais, ketinimais ir turėsi rinkėją, o laukti, kad kažkas kažkam atsitiks - tai nesolidi politika“, - sakė V.Mazuronis.

R. Paksas: viskas priklauso nuo jo įsitikinimo

R.Paksas įsitikinęs, kad jei E.Masiulis, kaip jis pats sako, yra nekaltas, jis turėjo likti postuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Sunku vertinant nematant medžiagos, bet partijos pirmininkas, kurio partija pretendavo į didelę dalį mandatų po rinkimų, neturėtų šiaip sau trauktis. Matyt yra rimti įtarimai, matyt yra rimtas pagrindas, ryšiai eina ir į partines struktūras, ir žmogus priima tą sprendimą, sakyčiau, ne savo valia, bet kad kuo mažiau padarytų partijai nuostolių. Tačiau lyderis turi nesitraukti, jeigu jisai yra teisus (...), nereikia niekuomet pasiduoti, nežiūrint, kaip būtu sunku“, - BNS sakė R.Paksas.

A. Sysas: pasirinktas neoptimalus sprendimas

Tuo metu Socialdemokratų partijos vicepirmininkas Algirdas Sysas mano, kad E.Masiulio sprendimas trauktis - optimalus.

REKLAMA

„Vertinu teigiamai. Jis suprasdamas, kad bus inkaras partijai, kuris stabdys laivo pergalingą judėjimą link finišo, priėmė ko gero radikaliausią, bet optimaliausią sprendimą šiuo atveju. Jis traukiasi ne tik iš partijos pirmininkų, bet ir iš Seimo narių. Prisiimdamas kaip karo dalyvis visą ugnį į save, palikdamas partijai laisvai veikti“, - BNS sakė A.Sysas.

Jo vertimu, šis skandalas neigiamai paveiks visuomenės požiūrį į partinę sistemą.

„Kažkiek visados paveiks. Dalis rinkėjų naiviai tikėjo, kad liberalai – skaidrumo įsikūnijimas. Išvis požiūrį į partinę sistemą paveiks neigiamai. Kai įkliūna meras ar žemesni rangai, vienas dalykas, bet kai tokie kaltinimai metami pirmininkui ir, aišku, kaltinimai turbūt ne iš piršto laužti, su ginkluotais pareigūnais dar nieko nešukavo ir neieškojo namuose ir automobilyje, manau, kad visai politinei sistemai didelis didelis minusas. Dalis rinkėjų, kurie abejingi buvo rinkimams arba ieškojo priežasčių neiti į rinkimus, tokie faktai padidina jų ryžtą neiti, mano galva“, - svarstė socialdemokratas.

REKLAMA

A. Kubilius: pasitraukti reikėjo

Konservatorius Andrius Kubilius irgi mano, kad E.Masiulis turėjo pasitraukti.

„Sprendimai suprantami, teisingi, gali būti pavyzdžiu kitiems panašiuose situacijose atsirandantiesiems ir šitoje Seimo kadencijoje, kurie pradeda tokiu atveju šaukti apie kažkokios sąmokslus, bando slėptis po įvairiais imunitetais – Seimo ar Europos Parlamento. Eligijaus sprendimas, mano manymu, yra tinkamas ir geras pavyzdys kitiems“, - kalbėjo Seimo opozicijos lyderis A.Kubilius, pažymėjęs, kad šio skandalo įtaką rinkimams dar anksti prognozuoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

R. Karbauskis: tai - garbingas poelgis

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis sveikino E.Masiulio žingsnį trauktis, pavadindamas tai „garbingu poelgiu“.

„Tokioje situacijoje kiekvienas partijos vadovas turėtų panašiai pasielgti, (…) bet ne kiekvienam užtektų valios ir atsakomybės“, - BNS teigė R.Karbauskis.

Apie sprendimą trauktis iš Liberalų sąjūdžio pirmininko posto ir atsisakyti Seimo nario mandato E.Masiulis paskelbė ketvirtadienio vakarą. Anksčiau ketvirtadienį Specialiųjų tyrimų tarnyba pranešė tirianti įtarimus, kad verslo koncerno „MG Baltic“ atstovai E.Masiuliui perdavė 100 tūkst. eurų kyšį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų