REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
48
Rugilė Daujotaitė (nuotr. asm. archyvo)

Veganizmo tema nepalieka abejingų. Vieniems tai yra keistuolių gyvenimo būdas ar mada, kitiems  - sveika gyvensena. Džiazo dainininkė Rugilė Daujotaitė mano, jog veganinė mityba, visų pirma, yra solidarumas ir pagalba gyvūnams. Merginos gyvenime vienas svarbiausių dalykų yra gelbėti gyvūnus, tad gyvulinės kilmės maistas jai nepriimtinas.

48

Veganizmo tema nepalieka abejingų. Vieniems tai yra keistuolių gyvenimo būdas ar mada, kitiems  - sveika gyvensena. Džiazo dainininkė Rugilė Daujotaitė mano, jog veganinė mityba, visų pirma, yra solidarumas ir pagalba gyvūnams. Merginos gyvenime vienas svarbiausių dalykų yra gelbėti gyvūnus, tad gyvulinės kilmės maistas jai nepriimtinas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rugilė prieš septynerius metus Vilniaus universitete studijavo psichologiją. Šią studijų sritį pasirinko, nes visada norėjo padėti žmonėms. Pabaigusi du kursus mergina rado meilę Olandijoje, susistabdė studijas Lietuvoje ir tik dėl linksmumo įstojo į Hagos karališkąją konservatoriją, kad galėtų ten pagyventi ir būti su mylimuoju. 

REKLAMA

Su vaikinu romanas nutrūko, o su muzika prasidėjo

Nors iš pradžių muzika buvo antrame plane, vėliau tai pasikeitė. Romanas su vaikinu Olandijoje nutrūko, o su muzika prasidėjo. Rugilė liko Hagoje mokytis džiazo. Dabar mergina tikisi, jog dainininkės profesija, dalyvavimas renginiuose, koncertuose, augantis žinomumas jai padės pildyti svajonę - gelbėti gyvūnus.

Ji šį gyvenimo būdą propaguoja ketverius metus ir sako, jog seniau taip negyveno vien dėl to, kad nesusimąstė. ,,Jei būčiau seniau suvokusi, kad kiaušinis yra tokia pati gyvūno išnaudojimo forma kaip mėsa ir kokį fizinį bei psichologinį skausmą pieno fabrikuose patiria karvės, kaip iš jų atimami vaikai, ko gero, veganė būčiau nuo seniau“, - sako Rugilė.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo vegetarizmo iki veganizmo

Prieš kiek daugiau nei ketverius metus Rugilė nevalgė tik mėsos, vartojo kiaušinius bei pieno produktus ir pirmą kartą susimąstyti apie veganizmą paskatino jai užduotas klausimas: ,,Mano brolio draugas buvo svečiuose ir jis klausė manęs, ar aš vegetarė. Atsakiau, kad taip, tuomet jis pasidomėjo, kodėl kiaušinius valgau, nes, anot jo, tai yra tas pats. Tada aš susimąsčiau pirmą kartą“, - prisimena dainininkė.

Be šio klausimo, prie mitybos įpročių pokyčių atvedė ir sapnas, susijęs su gyvūnais, kuris pasirodė labai stiprus ir reikšmingas ženklas. Ko gero, visi žinome tą jausmą, kai sapnuojame nepaaiškinamus dalykus, kurie ktiems gali pasirodyti juokingi ar keisti, tačiau jausmas sapno metu būna neapibūdinamai stiprus ar reikšmingas ir to sapno negalime pamiršti dar ilgai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įkvėpė garsus kovotojas už gyvūnų teises

Taip pat sudomino vienas vaizdo įrašas, kurį Rugilė pažiūrėjo drauge su savo pussesere Emilija ir nuo tada abi atsisakė gyvulinės kilmės produktų. Vaizdo įraše kalbėjo amerikiečių aktyvistas už gyvūnų teises, pasaulyje žinomas veganas Gary Yourofsky, ne kartą teistas už tai, jog slapta laužėsi į fermas ir atskleidė, koks žiaurus elgesys fabrikuose yra su karvėmis ir kitais gyvūnais, taip pat už audringų reakcijų sulaukusius pasisakymus ar veiksmus dėl gyvūnų teisių.  

REKLAMA

Gary Yourofsky paskaitą galite pažiūrėti čia: 

Pradėjus maitintis veganiškai išsigando artimieji

Rugilė prisimena, kaip rytą po vaizdo įrašo peržiūrėjimo pabudo su pussesere, nusileido laiptais žemyn, kur mama jau gamino pusryčius ir pareiškė, jog nuo šiol jos - veganės. Toks merginų sprendimas iš pradžių artimuosius išgąsdino, tačiau vėliau dėl to jaudintis nustojo.

Dvasinės ramybės ieškojimai

Nusprendusi atsisakyti gyvulinės kilmės produktų, mergina panoro gilintis į save. Paskutiniame bakalauro kurse, prieš ketverius metus, ji susidomėjo energetiniais centrais, septynis mėnesius gyveno atsiskyrusi, be interneto. ,,Nenorėjau klausytis beveik nieko, jokios muzikos, tik indišką arba pati dainavau ir grojau. Tuo metu mokiausi pajausti savo kūne tekančią energiją, skaičiau knygas. Išmokau, jog kiekvienas centras yra susijęs su skirtingais gyvenimo aspektais, bandžiau pajausti tai fiziškai, atradau savo problemiškas vietas, pavyzdžiui, jog man yra sunku įsišaknyti fiziniame pasaulyje, per daug skraidau padebesiais, širdis ir meilė sau buvo užverta, nepasitikėjau savimi. Taip pat mokiausi medituoti, kvėpuoti’‘, – prisimena Rugilė. Ji pripažįsta, jog kai pereini i kitą sąmonės etapą, ateina tiesiog žinojimas, suvokimas, ką darai blogai ir pradedi jausti vidinę ramybę.

REKLAMA

Esu laiminga, nes esu laisva

Paklausta, ar yra laiminga, Rugilė pasidžiaugia, jog turi stiprias vertybes. Ji mano, kad būtent toks požiūris ją veda pirmyn. ,,Esu laiminga dėl daugelio priežasčių. Pirmiausiai, nes iki šios dienos išlaikiau laisvę, nesu įkliuvusi į populiariosios kultūros šou verslo nasrus. Labai džiaugiuosi dėl susiformavusių savo vertybių. Meilė - visa ko pagrindas. Taip pat lygybė, draugiškumas, pagalba, jokiu būdu ne konkurencija ar ėjimas per galvas, ne pinigai ar populiarumas yra mano gyvenimo prasmė“ – išmintimi dalinasi Rugilė Daujotaitė. Mergina svajoja įvykdyti savo pašaukimą, nuveikti daug gyvūnų labui bei įkvėpti žmones gilintis į dvasingumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų