REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
53
Nuotr. Imanto Boiko

Ketvirtadienį Stokholmo „Globe“ arenoje nugriaudėjo antrasis „Eurovizijos“ pusfinalis, kuriame įspūdingą pasirodymą surengė ir Lietuvai atstovaujantis Donatas Montvydas. Net nereikia abejoti, kad lietuvio pasirodymą stebėjo vos ne visa Lietuva, o po sėkmingo debiuto plojo pasaulis.

53

Ketvirtadienį Stokholmo „Globe“ arenoje nugriaudėjo antrasis „Eurovizijos“ pusfinalis, kuriame įspūdingą pasirodymą surengė ir Lietuvai atstovaujantis Donatas Montvydas. Net nereikia abejoti, kad lietuvio pasirodymą stebėjo vos ne visa Lietuva, o po sėkmingo debiuto plojo pasaulis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Talentingiausia šalies atlikėja, didžiausio muzikinio projekto šalyje „X Faktorius“ teisėja Justė Arlauskaitė-Jazzu taip pat žiūrėjo visus pasirodymus. Tik su tv3.lt dainininkė pasidalino savo argumentuotomis įžvalgomis ir išsakė, ką galvoja apie Donato Montvydo debiutą.

REKLAMA

Latvija

Daina užvedanti, šokčiau klube. Manau, tokio stiliaus dainų yra labai daug, kaip ir tokio tipažo atlikėjų vyrų. Bet jis pasirodė nuoširdus, įsijautęs, parodė balso spalvas. Ypač patiko savęs negailėjimas „rokavam“ vokale. Deja...Atrodo, kad energijos labai daug, o rezultatas nėra toks paliečiantis, kaip jis bando įsivaizduoti. Pažiūrėjus patyliukais džiaugiuos: Donatas charizmatiškesnis, o ir daina man labiau prie širdies.

REKLAMA
REKLAMA

Lenkija

Pirmas įspūdis – galingas balsas, charizmatiškas atlikėjas, Dartanjanas plius Fredis Merkuris. Dainos melodingumas užgožia jos stereotipiškumą, kaip ir šimtą kartų matytą militaristinį švarką. Labai patiko, kaip dirba atlikėjo akys. Kaip koks Filipas Kirkorovas – ir man sentimentai, ir mano „babai“ sukelia. Valerijus Leontjevas turėtų pavydėti jam tokių plaukų.

Šveicarija

Pirmas įspūdis – nesuprantu, kas vyksta. Nesuprantu, ką ji nori pasakyti, daina lyg ir jautri, o ji šypsosi, tūpčioja, tie plaukai, suknelė...? Pirmas įspūdis buvo geras, neblogas, bet tada ji pradėjo dainuoti. Iš serijos: „Visos jos gerai dainuoja“ ir tiek. Aistė Pilvelytė būtų geriau sudainavus šitą dainą. Žodžiu, visą dainą kyla klausimas: „Kas vyksta ir kodėl“?.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Izraelis

Išvaizda tarp Boy George jaunystėje ir Samo Smitho. Deja, netransliuoja pats dainininkas. Užsimerkiu – klausyti labai gera. Graži daina, „Eurovizijos“ standartas, bet visai įsivaizduoju, kad ją galėtų dainuoti Adele ar Rihanna. Laukiau dainos augimo – gerai, kad jis įvyko. Žiūriu ir galvoju, kad finalas – garantuotas.

Baltarusija

Na ką, hello dar vienas talentingas kaimyne. Labai patiko pati pradžia. Atrodo, tiek vilkai jau taip nuvalkiota, bet „Eurovizijoje“ susižiūrėjo labai kitaip. Patiko sprendimai su hologramomis, tik gal šiek tiek visko perkrauta. Įpusėjo daina – jau taip nusibodo tos projekcijos, o ir daina jau spėjo pabosti. Bet atlikėjas! Šis konkursas yra labiau projekcijų, nei dainos. Donatai, ateik, parodyk subtlilų, gerą pasirodymą.

REKLAMA

Serbija

Labai aistringa dainininkė. Labai „soul“ stiliaus vokalas, stiprus, vietomis atrodo, kad suvalgys publiką. Mano nuomone, būtų buvę daug geriau be šokėjų, nes dabar triukšmas ne tik muzikoje, bet ir betvarkė scenoje. Būtų užtekę subtilesnės aranžuotės ir pačios atlikėjos – ji iš savęs labai stipri.

Airija

Išskirsčius berniukų grupės retai kada gautum po gerą solinį variantą. Taigi aš čia tuo irgi abejoju. Nors ir žavingas, mielas, gražios akys, tačiau nėra gylio balse, nepaliečia..Viskas per daug atidirbta. Labai neįsimintina daina, atrodo, kad rašyta atmestinai: „Ai, va „Eurovizija“, greitai sukalam užvedančią dainą" ir tiek.

REKLAMA

Makedonija

Ir operos primadona, ir šiek tiek senosios estrados, ir bažnyčios giedorka nori būti. Na, kam tiek vibruoti reikia? Viskas labaii neskoninga – nuo šukuosenos iki suknelės spalvos, viskas pervaidinta. Kam tas būgnininkas už jos? Skauda žiūrėti, kaip ji dainuoja, atrodo pačiai įplyš stygos.

Lietuva

Mano skoniui – geriausias pasirodymas „Eurovizijoje“. Modernu, subtilu, o kokia įtaiga! Neįrodinėjo, o mėgavosi. Apie jokius plaukus aš nekomentuosiu, nes šį kartą jie buvo tikrai paskutinėje vietoje. Suskambėjo puikiai – šaunuolis. Vienintelė pastaba – gal kiek silpnokas kamerų darbas. Labai trūko tų Donato judesių, kurie čia būtų buvę tikrai unikalūs ir seksualūs. Šuolio vietoje labai trūko akcentavimo didesnio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Australija

Man dar rankos dreba po Donato pasirodymo, sunku buvo žiūrėti ir klausyti. Matau 3D, girdžiu gerą dainą, matau gražią moterį su gražiu balsu. Viskas labai labai gerai.

Slovėnija

Atrodo, kad dainuoti jai kainuoja labai daug pastangų, todėl viską rodo kūno kalba. Tačiau matosi, kad viskas liepta – jokios organikos, plastikos. Daina nepatiko – pritempta, neišraiškinga. O ką tas Karlsonas veikia? Uogienės jie, tikiuosi, negaus.

Bulgarija

Visiškai apie nieką. Man sunku klausyti tokios muzikos. O ne..ir dar tie kažkokie skudučių pagrojimai. Ne, ir dar kartą ne! Iš aprangos nori būti Lady Gaga, bet, geriausiu variantu,  atrodo, kaip Mia su pretenzija.

REKLAMA

Danija

Aš smarkiai susipykus su tokiomis vyrų-berniukų grupėmis. Ir tokiomis dainomis. Viskas dirbtina – nuo šypsenų iki išgyvenimų veide. O tos intensyvios ritminės dalies tikrai nereikėjo. Atrodo turėjo būti dainos pikas po duobės, bet, deja, viskas vienoda.

Ukraina

Šitą dainą prisimenu puikiai – visi ją gyrė nuo pat pradžių. O man ji nepatiko. Klausau ir mano nuomonė keičiasi – dainininkės įtaiga užburia, kaip ir pati dainos idėja. Nors ir skauda ausis klausant anglų tarimo. Gražiausia vieta ten, kur išnaudoja savo balsą liaudiškiems motyvams. Balsas turi labai daug galimybių, wow, tačiau ne ta daina, kur reik visas būtinai parodyti. Reziume – vis tiek atgaiva ausims, labai stiprūs pačios dainininkės išgyvenimai. Gražu žiūrėti, kai žmogus dainuoja ir supranta apie ką.

REKLAMA

Norvegija

Gražiai atrodo, įsimintina atlikėja. Nelabai suprantu, kam tas ritminis pasikeitimas. Nes taip įdomiau? Labai nelogiškas sprendimas – visada palikčiau tokį patį judėjimą, kaip per priedainį. Visgi patinka subtilumas, neperkrautas vizualas.

Gruzija

Iš karto užkabina. Pagaliau!!!! Kitas skambesys, kitokie sceniniai, scenografiniai sprendimai. Čia visas video klipas, vietomis skamba net „trashy“, tamsiai, norisi judėti. Tikiuosi, tokia muzika ir toliau liks „Eurovizijoje“, nes spalvų čia, išties, netrūksta. Visi kaip susitarę seka tendencijas ir mėgdžioja vieni kitus jau krūvą metų iš eilės, tuo tarpu alternatyvą palikdami už nugaros.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Albanija

Laima Vaikulė ir Kristina Orbakaitė viename. Visiškai neįdomi daina.

Belgija

Lengva, matyta, tačiau kontekste susižiūri kitaip, šviežiai. Kiek galima to disko, bet...man patinka jos balsas. Net praklausius supratau, kad didžiausia jos įtaka – dainininkė Selah Sue. Labai aiški įtaka, ypač, kai pati esu rašius dainas kitai dainininkei, nuo to dažnai žmogus nepabėgsi. Ir čia tai susiklauso! Sakyčiau finalinis numeris – funk, disco ,soul, ritminga, šiek tiek nuvalkiota, bet labai pozityvu ir spalvinga.

 

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų