REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gabrielius Landsbergis ištesėjo pažadą pasitraukti

 

Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų pirmininkas Gabrielius Landsbergis nusprendė atsisakyti Europos Parlamento nario mandato.

REKLAMA
REKLAMA

 

„Šiandien pradedam procedūrą, kreipiausi į Europos Parlamento generalinį sekretorių raštu, prašydamas pradėti nutraukimo procedūrą“, - BNS penktadienį sakė G.Landsbergis.

REKLAMA

Pasak jo, priimti sprendimą paskatino nusivylimo nuotaikos, susijusios su ketvirtadienio pranešimu, kad Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis įtariamas paėmęs kyšį.

Praeitą savaitę G.Landsbergis sakė, kad mandato atsisakys „ne vėliau negu liepos mėnesį“, kai partijoje bus baigtas formuoti rinkimų sąrašas.

„Manau, kad svarbiausi – nusivylimo nuotaikos, kurias turbūt vakar jautėme visi Lietuvoje, ypač tarp jaunų žmonių, politiškai apsisprendusių, politiškai sąmoningų žmonių. (...) Aš manau, kad mes visi atsakingi politikai negalime to leisti. Lietuva turi atversti naują puslapį vakarietiškos, skaidrios politikos. Ir aš būtent noriu padėti grąžinti tą pasitikėjimą, kiek man jėgos leis“, – penktadienį kalbėjo G.Landsbergis.

REKLAMA
REKLAMA

Jis teigia, kad nuo penktadienio atsidės tik Lietuvos reikalams.

„Manau, tai yra simbolio prasmė pati svarbi. Žiniasklaida manęs dažnai klausinėdavo – ar tikrai grįžti, ar tikrai čia nebus jokios apgaulės. Ir nors aš buvau daugybę kartų patvirtinęs, kad tikrai grįžtu, visuomenė dar galėjo įtarti kažkokius negerus kėslus, tai dabar tie klausimai yra atsakyti“, – kalbėjo Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų lyderis.

Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkas Zenonas Vaigauskas BNS penktadienį sakė, kad kol kas prašymo iš G.Landsbergio komisija dar nėra gavusi.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų