REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Specialiųjų tyrimų tarnyba ketvirtadienį pranešė tirianti įtarimus, kad koncerno „MG Baltic“ atstovai perdavė Liberalų sąjūdžio pirmininkui Eligijui Masiuliui 100 tūkst. eurų kyšį.

Specialiųjų tyrimų tarnyba ketvirtadienį pranešė tirianti įtarimus, kad koncerno „MG Baltic“ atstovai perdavė Liberalų sąjūdžio pirmininkui Eligijui Masiuliui 100 tūkst. eurų kyšį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tik kalėdiniai sveikinimai?

LRT laidoje „Forumas“ MG Baltic koncerno vadovas Darius Mockus teigė, kad reikia palaukti ir neskubėti daryti lemiamų išvadų. Anot jo, kabinetuose be dokumentų dar buvo galima rasti ir kalėdinių sveikinimų.

REKLAMA

„Paėmė pinigų kažkiek. Praktiškai daugiau nieko. <...> Praktiškai jokių reikalų (su E. Masiuliu – tv3.lt) neturėjome. Jokių daiktų negalėjo būti, išskyrus galbūt kalėdinius sveikinimus. Nežinau nieko“ , - lakoniškais komentarais televizijos eteryje dalijosi verslininkas.

„Bendras komentaras tai toks: man apmaudu ir gaila nuoširdžiai Eligijaus, kuris per mano nedidelę praktiką buvo pats perspektyviausias ir protingiausias politikas ir noriu pabrėžti, kad jis pats sakė įrodysiantis, kad yra nekaltas. Man labai apmaudu, kad tokia situacija susidarė. <...> Visi kalba apie viską kaip apie įvykusį faktą, operuodami skambiomis kyšio sąvokomis. Man apie tai nežinoma ir nežinau, kas galėtų keistis (versle – tv3.lt). Lauksime, kol bus pateiktos visos medžiagos ir tada bus apie ką diskutuoti“, - telefonu sakė D. Mockus.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo narys Povilas Urbšys nusistebėjo, kad kai prie E. Masiulio namų buvo atliekamos kratos, lauke namą saugojo automatais ginkluoti pareigūnai. Anot jo, tai buvo neproporcingas veiksmas.

E. Gentvilas: teisingai padarė

Liberalas Eugenijus Gentvilas LRT laidoje sakė, kad E. Masiulio žingsnis pasitraukti iš pareigų, bent jau laikinai, yra teisingas.

„Tai jo paties sprendimas. Man atrodo, kad tai radikalus sprendimas, bet labai aiškus ir civilizuotas sprendimas. Aš neįsivaizdavau, kad Eligijus būtinai turi atsistatydinti iš partijos pirmininko pareigų. Bet kai jis išdėstė savo poziciją ir argumentus, pasakydamas, kad aš apsiginsiu ir nesidangstysiu Seimo nario mandatu, tai jis patvrtino mano žodžius, kad tai civilizuotas politikas, kuris nesidangsto mandatu, antra, jokiu būdu nekenks partijai. Laukiame grįžtant.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kadangi Eligijus pasitraukė iš pirmininkų, o ne sustabdė savo kaip pirmininko įgaliojimų, mes esame priversti daryti naują partijos suvažiavimą, kuris, mano manymu, gali įvykti ir birželio mėnesį. Tada bus išrinktas naujasis nuolatinis pirmininkas. Todėl tai, kas rytoj taps laikinuoju pirmininku, yra antraeilis dalykas“, - sakė E. Gentvilas.

Užsiminė  apie netinkamus pavyzdžius

Konservatorius Andrius Kubilius taip pat sakė palaikantis tokį E. Masiulio sprendimą. Anot jo, politikoje pastaruoju metu buvo galima rasti nemažai pavyzdžių, kai politikai nesugebėdavo prisiimti atsakomybės.

REKLAMA

„Visą diskusija, ko gero, būtų galima dalinti į tris dalis. Vienas pats faktas, kuris yra labai netikėtas ir sukrečiantis, tada laikysena ir trečias klausimas: ką daryti, kad tokių situacijų būtų mažiau, nes sukrečia visą politinę sistemą. Jeigu kai kurių partijų tas nenustebino, tai čia jau kitas paveikslas. Aš tik galiu pasakyti, kad Eligijaus Masiulio, kurį gerai pažįstu, laikysena šioje vietoje yra tikrai tinkama. Galima palyginti su kai kuriais kitais netinkamais pavyzdžiais tame pačiame Seime.

Skirtumas yra tas, kad partijos pirmininkas labai aiškiai pasako, kad pasitiki teisėsauga ir jos tyrimu. O jeigu jis tikrai galvoja, kad yra nekaltas, tai tą tikrai parodys teisėsaugos tyrimas. Bet jis nesislapsto po mandatais, briuseliais ar dar kažkur kitur, ko esame matę labai nemažai Lietuvos nesenoje politinėje istorijoje“, - sakė A. Kubilius.

REKLAMA

Proga liberalams pailsėti

Socialdemokratas Gediminas kirkilas laidoje sakė, kad bet kuriuo atveju liberalams ši diena turėjo būti itin nemaloni.

„Aš vertinu labai teigiamai, jis pasielgė labai europietiškai. Bet kuriuo atveju tai nėra malonus faktas“, - sakė politikas.

„Šis sprendimas visų pirma leis liberalams įkvėpti šiek tiek daugiau oro, nes ši diena jiems buvo labai įtempta, o atsitraukimas, lokalizavimas problemos leis liberalams pergrupiuoti savo pajėgas ir kartu auditoriją, kuri balsuoja už liberalus, nes ji yra visai kitokia nei turi kitos partijos. Tie žmonės reikalauja labai daug skaidrumo, tuo labiau, kad liberalai ir patys statė visą savo rinkiminę kampaniją ant skaidrumo“, - sakė viešųjų ryšių specialistas Arijus Katauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po skandalų nutarė trauktis

Įtarimų dėl kyšio priėmimo sulaukęs opozicinio Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis traukiasi iš partijos lyderio posto ir atsisakys Seimo nario mandato.

„Ši diena yra pati juodžiausia mano gyvenime. Puikiai suprantu, kad dėl susiklosčiusių aplinkybių negaliu toliau vadovauti Liberalų sąjūdžiui. Nenoriu mesti šešėlio kolegoms, su kuriais daugybę metų dirbome kartu. Taip pat atsisakysiu Seimo nario mandato, nes nesiruošiu dangstytis parlamentaro imunitetu. Manau, kad taip turėtų elgtis bet kuris šiuolaikinis politikas. Bendradarbiausiu su teisėsauga - esu suinteresuotas, kad pradėtas tyrimas baigtųsi kaip galima greičiau. Aš pasirengęs įrodyti, kad nesu kaltas“, - Liberalų sąjūdžio pranešime cituojamas E.Masiulis.

REKLAMA

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) ketvirtadienį pranešė tirianti duomenis, kad koncerno „MG Baltic“ atstovai E.Masiuliui perdavė 100 tūkst. eurų kyšį.

Liberalų sąjūdžio pirmininko pavaduotojas Gintaras Steponavičius teigė, kad penktadienio rytą partijos valdyba išsirinks laikinąjį liberalų vadovą.

Pasak jo, nuolatinį partijos pirmininką rinks Liberalų sąjūdžio suvažiavimas, tačiau kol kas neaišku, kada jis bus šaukiamas.

G.Steponavičius pasveikino E.Masiulio žingsnį trauktis.

Ieško naujo lyderio

Po teisėsaugos informacijos apie galimą kyšį Liberalų sąjūdžio lyderiui Eligijui Masiuliui, jo pareigas partijoje galėtų perimti Vilniaus meras Remigijus Šimašius, europarlamentaras Antanas Guoga arba Seimo narys Eugenijus Gentvilas.

REKLAMA

Šiuos politikus kaip galimus kandidatus ketvirtadienį įvardijo R.Šimašius.

„Jeigu Eligijus pareikštų, kad pasitraukia ar laikinai, ar nusišalina nuo partijos pirmininko pozicijos, (...) tai, be jokios abejonės, yra svarstoma, kas galėtų užimti šitą poziciją dabar. Lyderių tikrai netrūksta Liberalų sąjūdyje - tarp kelių pavardžių įvardinama ir mano yra, ir, be abejo, Antano Guogos, ir Eugenijaus Gentvilo. Turbūt, per anksti dar šiandien spręsti“, - žurnalistams sakė R.Šimašius.

Jis sako, kad be jo įvardytų yra ir kitų potencialių vadovų. „Bet aš manau, kad iš mano įvardintų asmenų (...) visi galėtumėme būti geri Liberalų sąjūdžio lyderiai“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak mero, liberalų valdyba šiuos klausimus svarstys penktadienio rytą.

„Dėl partijos lyderystės ir dėl veiksmų - tikrai yra daug ką aptarti“, - žurnalistams sakė R.Šimašius.

Jis sakė, kad partija „sutelks visas jėgas“, jog tyrimas baigtųsi.

„Mestas labai rimtas šešėlis“

„Jei būtų pareikšti kažkokie įtarimai ir tai sukelia reputacinę kažkokią krizę visai komandai, natūralu, kad reikia atsistoti į šoną, kad šešėlis nekristų ant kitų, pagal aukščiausius standartus bendradarbiauti su teisėsauga, kas, mano žiniomis, ir yra daroma“, - sakė meras.

REKLAMA

„Manau, Eligijus priims tokius sprendimus, kuriuos ir dera priimti brandžiam politikui“, - pridūrė R.Šimašius.

Meras sakė kad STT informacija „mestas labai rimtas šešėlis“, o savo, kaip vieno partijos lyderių, tikslą įvardijo „aiškiai parodyti, kad šita partija yra įsikūrusi su sąžiningos politikos vėliava ir visą laiką tų standartų laikėsi ir kad lygiai tas pats bus ateityje“.

Jis teigė nežinojęs apie E.Masiulio ryšius su „MG Baltic“ savininku Dariumi Mockumi.

„Kžkokie ryšiai, kurie sukeltų bent kokių įtarimų, man nežinomi. Už save galiu šimtu procentų garantuoti, kad jokių ryšių nėra, jokių derybų apie jokius projektus. Nežinau apie jokius ryšius, kurie būtų ir kitame lygmenyje. Jei STT pareigūnai turi tokių duomenų, jų pareiga yra tokius duomenis tirti ir, aš manau, kad jie sąžiningai atlieka savo darbą“, - tvirtino R.Šimašius.

Jis teigė su Vilniaus valdančiosios koalicijos partneriais matęs būtinybę aptarti politinę situaciją Vilniuje po STT informacijos, kad patikintų, jog sostinėje viskas vykdoma skaidriai.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų