REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
53
Donatas Montvydas (nuotr. SCANPIX)

Šiandien Stokholmo „Globe“ areną šturmavo jau antrasis „Eurovizijos“ pusfinalis, kuriame dalyvavo ir Lietuvos atstovas Donatas Montvydas.

53

Šiandien Stokholmo „Globe“ areną šturmavo jau antrasis „Eurovizijos“ pusfinalis, kuriame dalyvavo ir Lietuvos atstovas Donatas Montvydas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Susumavus televizijos žiūrovų ir komisijos balsus paaiškėjo, kad į šeštadienio finalą pateko Latvijos, Gruzijos, Bulgarijos, Australijos, Ukrainos, Serbijos, Lenkijos, Izraelio, Belgijos ir Lietuvos šalių atstovai.

REKLAMA

„Eurovizija“ – jau šešiasdešimt metų iš eilės yra vienas populiariausių ir didžiausių ne sporto renginių Europoje ir pasaulyje. Pasirodyti šioje scenoje – pasaulinės šlovės trokštančių atlikėjų svajonė.

Antradienio vakarą, pirmojo pusfinalio metu, čia tokią galimybę turėjo net aštuoniolika grupių ir atlikėjų. Šį vakarą pasirodė taip pat aštuoniolika dalyvių, o tarp jų ir mūsų šalies atstovas Donatas Montvydas. Ir tik dešimt laimingųjų buvo suteikta galimybė susikauti finale.

REKLAMA
REKLAMA

Konkurso vedėjais tapo praėjusių metų „Eurovizijos“ laimėtojas Mansas Zelmerlovas (29) ir garsi šalies komikė ir aktorė Petra Mede (46).

Balsuoti už savo favoritus galėjo tik šiame pusfinalyje dalyvaujančios šalys, tarp jų ir Lietuva.

LATVIJA: Justs – „Heartbeat“

Pirmasis į „eurovizinę“ sceną lipo 21-erių metų energingas jaunuolis Justs. Vaikinas milijonus žiūrovų bandė pavergti šiuolaikiška daina „Heartbeat“, kurią dalyviui parašė praėjusių metų konkurso Latvijos atstovė Aminata. Vaikinas įkvėpimo šaltinio ieško Ray Charleso, Michaelo Jacksono, „The Neighbourhood“ ir „Glass Animals“ atlikėjų kūryboje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

LENKIJA: Michał Szpak – „Color Of Your Life“

2016-ųjų metų Lenkijos „Eurovizijos“ pasirinkimas – lyriškasis atlikėjas Michał Szpak. Dainininkas į Stokholmo sceną lipo pasitikintis savimi, turbūt nėra ko stebėtis – atlikėjas dainuoja nuo 9-erių metų. 2011-aisiais Michal pasiekė „X Faktoriaus“ finalą bei jo metu turėjo garbę dainuoti kartu su britų muzikos žvaigžde Alexandra Burke.

ŠVEICARIJA: Rykka – „The Last Of Our Kind“

Atlikėja Rykka – daug talentų savyje slepianti mergina. Nors dainininkė kilusi iš Kanados, Šveicariją laiko savo tikraisiais namais. Scenoje mergina žiūrovus bandė pavergti lyriška daina „The Last Of Our Kind“. 2016-uosius metus mergina praleidžia kelionėse su koncertiniu turu, kuriuose ji pristatinėja savo puikiai kritikų įvertintą albumą „Beatitudes“.

REKLAMA

IZRAELIS: Hovi Star – „Made Of Stars“

Nuo 2009-ųjų profesionaliai dainuojantis atlikėjas išgarsėjo Izraelio televiziniame šou „A Star is Born“. Vaikinas jau nuo pat vaikystės svajojo dainuoti „Eurovizijos“ scenoje. Savo svajonės išsipildymo vakarą atlikėjas išsiskyrė kitokia išvaizda. Konkurso užkulisiuose Hovi prisipažino, kad domisi mada, todėl ir šiandien šį savo pomėgį atskleidė scenoje.

BALTARUSIJA: IVAN – „Help You Fly“

IVAN slapyvardžiu pasivadinęs Alexander Ivanov muzikinę karjerą pradėjo 2009-aisiais, tuomet vaikinas dalyvavo roko festivalyje „Mass Medium Fest“. Tais pačiais metais jis surado bendraminčius kolegas ir persikėlė gyventi į Sankt Peterburgą, kur lavino savo muzikinius gebėjimus. Dainą „Eurovizijai“ atlikėjui parašė garsus rusų kompozitorius bei prodiuseris Victor Drobysh.

REKLAMA

SERBIJA: Sanja Vučić ZAA – „Goodbye (Shelter)“

Serbijos atstovė, dėka savo artistų tėvų, su muzika pažįstama nuo pat vaikystės. Galingo balso savininkė savo šalyje lyginama su pasaulinio lygio žvaigždėmis Aretha Franklin ar Beyoncé. Mergina yra muzikos grupės „ZAA“ lyderė, o dalyvavimas šiame konkurse jai reiškia tikrą svajonės išsipildymą.

AIRIJA: Nicky Byrne – „Sunlight“

Dubline gyvenantis atlikėjas visai neseniai buvo sėkminga futbolo žvaigždė savo šalyje. Tačiau 1998-aisiais Nicky prisijungė prie vienos žinomiausių muzikos grupių „Westlife“. Šiandien vyras yra pripažintas ne tik kaip sėkmingas dainininkas, bet ir kaip gabus televizijos veidas bei radijo laidų vedėjas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

MAKEDONIJA: Kaliopi – „Dona“

Šiemet Makedonija į „Euroviziją“ išsiuntė vieną žinomiausių savo šalies roko bei pop muzikos atlikėjų – Kaliopki. Moteris puikiai žinoma Balkanų šalyse ir savo kūrybiniu indėliu savo gimtajai valstybei. Nuo 1999-ųjų dainininkė pasuko solo karjeros keliu ir pelnė daugelį tarptautinių apdovanojimų. Šįvakar atlikėja scenoje sužibėjo su jausminga daina „Dona“.

LIETUVA: Donny Montell –„ I've Been Waiting for This Night“

Antrą kartą „eurovizinę“ sceną šturmuojantis Donatas Montvydas šįkart daug labiau pasitiki savimi.

REKLAMA

Atlikėjas jau kelias savaites džiaugiasi dideliu žiniasklaidos ir gerbėjų dėmesiu. Sekamas kiekvienas dainininko žingsnis, aptariami jo drabužių deriniai. Vis dėlto daugiausiai dėmesio susilaukė ne vaikino pasirodymas, o įvaizdis.

Nauja dainininko šukuosena sulaukė daugiau kritikos nei pagyrų. Rodos, savo nuomonę apie netinkamą plaukų stilių pareiškė visa pramogų pasaulio padangė.

Pats Donatas tokias kalbas prieš pusfinalį tv3.lt portalui įvardijo kaip sėkmės ženklą: „Man kelia šypseną žmonių reakcija. Pats pasijuokiu iš savęs. Labai faina. Buvau palygintas su lama, pats pasidalinau ta juokinga iliustracija savo paskyroje. Viskas yra cool. Per visus savo karjeros metus neturėjau nė vieno skandalo. Ironiškai sakau, kad man pagaliau pavyko sukelti skandalą, kuris man yra priimtinas. Visa Europa apie tai kalba, delegacija sulaukia nemažai klausimų. Pakalbėjus su gerbiamu Juozu Statkevičiumi, su stilistais, užsienio atlikėjais, režisieriais supranti, kad viskas yra gerai. Pažvelkime į Vakarų šou kultūrą – ką ten reiškia žodis „blogai“? Nėra ten tokio dalyko. O mes esame dar šiek tiek prisirišę prie formos: „Turi būti taip, o ne kitaip“.

REKLAMA

Vaikino pasirodymas buvo energingas, kaip ir pati daina. O legendiniu tapęs suktukas – pavyko tiesiog puikiai, tūkstantinė „Eurovizijos“ gerbėjų minia tiesiog ošė.

AUSTRALIJA: Dami Im – „Sound Of Silence“

Tik antrą kartą šiame konkurse dalyvaujanti Australija šįkart į „Euroviziją“ išsiuntė Pietų Korėjoje gimusią atlikėją Dami Im. Nuo 9-erių metų muzikuojanti mergina ypač išgarsėjo 2009-aisiais, kuomet beveik be konkurencijos išplėšė pergalę Australijos „X Faktoriaus“ projekte. Pasak, Donato Montvydo šis pasirodymas tikrai vertas trejetuko finale.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

SLOVĖNIJA: ManuElla – „Blue And Red“

Šiemet Slovėnija į dainų konkursą išsiuntė muzika degančią atlikėją ManuElla. Dainininkė geba groti įvairiais instrumentais, tačiau geriausiai jaučiasi demonstruodama savo vokalinius sugebėjimus. 13-os metų ji buvo muzikinės grupės narė, 16-os tapo televizinio šou „Das Supertalent“ žvaigžde. Gyvenime ManuElla vadovaujasi optimistiška taisykle: „Kiekvienas savo gyvenime turi klausytis savo pašaukimo ir siekti jo realizacijos“.

BULGARIJA: Poli Genova – „If Love Was A Crime“

Poli Genova gali drąsiai vadintis pramogų pasaulio guru. Mergina ne tik puikiai įvaldžiusi scenos judesį, vokalą, bet mokėsi ir aktorystės meno. „Eurovizijos“ scenoje atlikėja ne naujokė: 2011-aisiais ji taip pat atstovavo Bulgarijai, o 2015-aisiais buvo viena iš vedėjų jaunųjų talentų konkurse „Junior Eurovision Song Contest“.

REKLAMA

DANIJA: Lighthouse X – „Soldiers Of Love“

Pop muzikos grupė į sceną žengė vadovaudamiesi principu: „Muzikos galia padarykime pasaulį bent šiek tiek geresne vieta“. Trys žavūs vaikinai suvokia, kad muzika gali tapti raktu į kiekvieno širdį. Vyriška komanda jau prieš susikuriant muzikos grupei buvo puikūs draugai. Tiems, kurie abejoja vaikinų gabumais, nuomonę pakeisti gali tarptautiniai apdovanojimai bei faktas, jog jie – itin dažni svečiai televizijos laidose.

UKRAINA: Jamala – „1944“

Ukrainos pasirinkimas šiemet – atlikėja, aktorė, kompozitorė Amala. Dainininkė dievina džiazą, soul ir elektroninę muziką. Mergina geriausiai žinoma iš populiaraus dainų konkurso „The New Wave“. Žiūrovų ir klausytojų širdis Jamala bando užkariauti su savo pačios kurta daina „1994“.

REKLAMA

NORVEGIJA: Agnete – „Icebreaker“

Nors Agnete vos 21-erių metų atlikėja ir dainų tekstų kūrėja, ji jau dabar gali pasigirti dešimtmetį trunkančia karjera. Mergina muzikuoja tiek solo, tiek kartu su grupe „BlackSheeps“. Norvegijos atstovė dainą kūrė pati, jai talkino „Eurovizijoje“ žymus vardai – Gabriel Alares ir Ianas Curnowas.

GRUZIJA: Nika Kocharov ir Young Georgian Lolitaz – „Midnight Gold“

Netradicinį, išskirtinį ir savitą stilių scenoje pademonstravo Gruzijos atstovai Nika Kocharov ir Young Georgian Lolitaz. Muzikinė kompanija susikūrė nuo 2003-ųjų, tais metais vyrukai kūrė bendrą projektą – garso takelį filmui. Netrukus, jie buvo pastebėti ir užsienyje ir gavo karjeros pasiūlymą Londone.

REKLAMA
REKLAMA

ALBANIJA: Eneda Tarifa – „Fairytale“

Galingo balso savininkė Eneda Tarifa slepia daug talentų – savo šalyje ji išgarsėjo kaip televizijos laidų vedėja, dainų tekstų autorė, aktorė, režisierė bei, žinoma, dainininkė. 2015-aisias moteris laimėjo prestižinį Albanijos festivalį „Festivali i Këngës“.

BELGIJA: Laura Tesoro – „What's The Pressure“

Dainininkė, aktorė, šokėja ir televizijos laidų vedėja Laura Tesoro nors scenoje buvo paskutinė, tačiau tikrai neleido suabejoti savo talentu. Nenuostabu, jog linksmą dainą pristačiusi mergina dievina Michaelo Jacksono ir Bruno Mars kūrybą – būtent tokiu stiliumi skambėjo ir Belgijos atstovės pasirodymas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų