REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
Antanas Guoga (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)
9

 

Po teisėsaugos informacijos apie galimą kyšį Liberalų sąjūdžio lyderiui Eligijui Masiuliui, jo pareigas partijoje galėtų perimti Vilniaus meras Remigijus Šimašius, europarlamentaras Antanas Guoga arba Seimo narys Eugenijus Gentvilas.

REKLAMA
REKLAMA

 

Šiuos politikus kaip galimus kandidatus ketvirtadienį įvardijo R.Šimašius.

Rikiuoja kandidatus

„Jeigu Eligijus pareikštų, kad pasitraukia ar laikinai, ar nusišalina nuo partijos pirmininko pozicijos, (...) tai, be jokios abejonės, yra svarstoma, kas galėtų užimti šitą poziciją dabar. Lyderių tikrai netrūksta Liberalų sąjūdyje - tarp kelių pavardžių įvardinama ir mano yra, ir, be abejo, Antano Guogos, ir Eugenijaus Gentvilo. Turbūt, per anksti dar šiandien spręsti“, - žurnalistams sakė R.Šimašius.

REKLAMA

Jis sako, kad be jo įvardytų yra ir kitų potencialių vadovų. „Bet aš manau, kad iš mano įvardintų asmenų (...) visi galėtumėme būti geri Liberalų sąjūdžio lyderiai“.

Pasak mero, liberalų valdyba šiuos klausimus svarstys penktadienio rytą.

„Dėl partijos lyderystės ir dėl veiksmų - tikrai yra daug ką aptarti“, - žurnalistams sakė R.Šimašius.

Teigė nežinantis ryšių

Jis sakė, kad partija „sutelks visas jėgas“, jog tyrimas baigtųsi.

„Jei būtų pareikšti kažkokie įtarimai ir tai sukelia reputacinę kažkokią krizę visai komandai, natūralu, kad reikia atsistoti į šoną, kad šešėlis nekristų ant kitų, pagal aukščiausius standartus bendradarbiauti su teisėsauga, kas, mano žiniomis, ir yra daroma“, - sakė meras.

REKLAMA
REKLAMA

„Manau, Eligijus priims tokius sprendimus, kuriuos ir dera priimti brandžiam politikui“, - pridūrė R.Šimašius.

Meras sakė kad STT informacija „mestas labai rimtas šešėlis“, o savo, kaip vieno partijos lyderių, tikslą įvardijo „aiškiai parodyti, kad šita partija yra įsikūrusi su sąžiningos politikos vėliava ir visą laiką tų standartų laikėsi ir kad lygiai tas pats bus ateityje“.

Jis teigė nežinojęs apie E.Masiulio ryšius su „MG Baltic“ savininku Dariumi Mockumi.

„Kžkokie ryšiai, kurie sukeltų bent kokių įtarimų, man nežinomi. Už save galiu šimtu procentų garantuoti, kad jokių ryšių nėra, jokių derybų apie jokius projektus. Nežinau apie jokius ryšius, kurie būtų ir kitame lygmenyje. Jei STT pareigūnai turi tokių duomenų, jų pareiga yra tokius duomenis tirti ir, aš manau, kad jie sąžiningai atlieka savo darbą“, - tvirtino R.Šimašius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis teigė su Vilniaus valdančiosios koalicijos partneriais matęs būtinybę aptarti politinę situaciją Vilniuje po STT informacijos, kad patikintų, jog sostinėje viskas vykdoma skaidriai.

„Kadangi viskas vyksta skaidriai ir aiškiai, tas darbas toliau vyksta“, - teigė meras.

Teisėsauga įtaria, kad 100 tūkst. eurų vertės kyšį E.Masiuliui perdavė „MG Baltic“ koncerno atstovai.

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų