REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienio vakarą kariuomenės poligone Švenčionių rajone, Pabradėje, per sprogimą sužaloti du šauktiniai tebegydomi Santariškių klinikose Vilniuje.

Antradienio vakarą kariuomenės poligone Švenčionių rajone, Pabradėje, per sprogimą sužaloti du šauktiniai tebegydomi Santariškių klinikose Vilniuje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip BNS sakė Kęstučio mechanizuotojo pėstininkų bataliono vadas pulkininkas leitenantas Arūnas Gajauskas, vienam kariui susiūta žaizda žando srityje, kitam trečiadienį turėtų būti atliekama operacija šalinant skeveldrą iš rankos.

REKLAMA

„Yra keletas sužalojimų, bet nenorėčiau detalizuoti. Tiesiog sakau, kad sužalotos kūno vietos, kurios nebuvo pridengtos priedanga ir neperšaunama liemene“, - sakė jis.

18 ir 19 metų šauktiniai tarnybą atlieka nuo 2015 metų rugsėjo 20 dienos, iki tarnybos pabaigos jiems likęs kiek daugiau nei mėnuo.

Nelaimė per pratybas

Krašto apsaugos ministerija (KAM) nurodė, kad du nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos kariai susižalojo vykdydami kovinio šaudymo pratybas su prieštankiniais granatsvaidžiais „Carl Gustaf“.

REKLAMA
REKLAMA

„Mano bataliono šauktiniai kariai daugiau kaip pusę metų treniravosi naudotis tuo prieštankiniu ginklu ir jiems priklauso tarnybos pabaigoje po vieną kovinį šūvį atlikti (...). Bus daromos ir ginklų ekspertizės, ir kariai apklausiami, bet kariai tikrai turėjo kvalifikaciją, kadangi, kaip sakiau, daugiau kaip pusę metų jie treniravosi, kaip veikti su tuo ginklu“, - aiškino A.Gajauskas.

Tyrimą atlieka Karo policija.

Pratybos nutrauktos nebuvo

Pabradėje, Generolo Silvestro Žukausko poligone, nuo pirmadienio vyksta prieštankinių padalinių pratybos „Medžiotojas 2016“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pratybų eiga dėl šio įvykio nė trupučio nepasikeitė“, - sakė A.Gajauskas.

Kaip skelbė KAM, pratybose „Medžiotojas 2016“ dvi savaites daugiau nei 1200 Lietuvos, Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV), Kanados, Latvijos, Lenkijos ir Vokietijos karių treniruojasi naikinti šarvuotą techniką ir kitus priešiškų pajėgų taikinius.

Apsikeisti patirtimi ir mokytis organizuoti tokio pobūdžio pratybas taip pat atvyksta kariai iš Ukrainos.

Šešių NATO valstybių prieštankinių vienetų kariai ir ginkluotės operatoriai pratybose „Medžiotojas“ dalyvauja su įvairia ginkluote, galinčia įveikti šarvuotą priešo techniką - pradedant vienkartiniais granatsvaidžiais, baigiant moderniomis raketinėmis sistemomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų