REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prekybos centrus „Akropolis“ Lietuvoje valdančios Maltos kompanijos „Relvit“ akcininkai gegužės 16 dieną ketina spręsti dėl centrų pardavimo vieną didžiausių verslo grupių Lietuvoje valdančiai bendrovei „Vilniaus prekyba“.

Prekybos centrus „Akropolis“ Lietuvoje valdančios Maltos kompanijos „Relvit“ akcininkai gegužės 16 dieną ketina spręsti dėl centrų pardavimo vieną didžiausių verslo grupių Lietuvoje valdančiai bendrovei „Vilniaus prekyba“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasiūlymą įsigyti „Akropolius“ praėjusią savaitę pateikė ir smulkusis vadinamosios VP grupės akcininkas Mindaugas Marcinkevičius, tačiau jis į „Relvit“ akcininkų susirinkimo darbotvarkę nėra įtrauktas. Tai BNS patvirtino „Relvit“ direktorė Lina Karkliauskaitė ir M.Marcinkevičiaus atstovai.

REKLAMA

Pasak L.Karkliauskaitės, „Relvit“ ir „Vilniaus prekyba“ balandžio pabaigoje jau pasirašė sutartį dėl „Akropolių“ pardavimo, tačiau jai yra būtinas bendrovės akcininkų pritarimas. Be to, vykdant Maltos teismo kovo 14 dienos sprendimą, informacija apie šį sandorį buvo pateikta „Relvit“ akcininkams.

„Kas įdomiausia, kad pasinaudodamas jo, kaip „Relvit“ akcininko, gauta informacija, M.Marcinkevičius praėjusią savaitę vėl pateikė pasiūlymą įsigyti „Akropolius“. Pasiūlymą M.Marcinkevičius pateikė tik po to, kai buvo pasirašyta sutartis su „Vilniaus prekyba“, kurią jam pateikti reikalavo pats M.Marcinkevičius, ir buvo paskelbta apie šaukiamą „Relvit“ akcininkų susirinkimą dėl pritarimo sandoriui“, - BNS sakė L.Karkliauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Jos teigimu, kadangi M.Marcinkevičiaus pasiūlymas buvo pateiktas jau po „Relvit“ akcininkų susirinkimo darbotvarkės paskelbimo, jis į ją nėra įtrauktas. L.Karkliauskaitė taip pat pabrėžė, kad tokiais veiksmais M.Marcinkevičius galimai siekia sustabdyti arba užvilkinti „Relvit“ ir „Vilniaus prekybos“ sandorį.

„Mes („Relvit“ - BNS) akcininkų susirinkimo atšaukti negalime, jis pirmadienį turi vykti. Darbotvarkės pildyti mes irgi negalime, turėsime svarstyti tą „Vilniaus prekybos“ sutartį. Mes akcininkus be abejo informavome apie gautą pasiūlymą iš M.Marcinkevičiaus, bet kas bus toliau negaliu prognozuoti (...) Akcininkai gali nuspręsti patys“, - teigė L.Karkliauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak M.Marcinkevičiaus, „Relvit“ pateikta informacija nėra išsami, joje neatskleidžiamas ekonominis šio sandorio pagrindimas.

„Mums pateiktuose dokumentuose nėra informacijos, kaip buvo pasirinkta „Vilniaus prekyba“, kokia reali sandorio priežastis ir nauda akcininkams, kodėl jis nebuvo pasiūlytas kitoms susijusioms pusėms, pavyzdžiui, mums. Todėl užklausėme, ar „Relvit“ neketina įtraukti mūsų į pardavimo procesą, pateikėme savo pasiūlymą ir laukiame atsakymo“, - BNS sakė M.Marcinkevičius.

Jis taip pat pabrėžė, kad oficialaus pranešimo apie „Relvit“ akcininkų susirinkimo sušaukimą negavo - informacija apie tai buvo pateikta tik elektroniniu paštu, prieš tai nusiuntus užklausą „Relvit“.

REKLAMA

Pasak M.Marcinkevičiaus atstovų, šiuo metu sprendžiama dėl tolimesnių veiksmų, neatmetama galimybė, kad vėl gali būti kreipiamasi į teismą.

L.Karkliauskaitė BNS sakė negalinti atskleisti planuojamo sandorio vertės, tuo metu M.Marcinkevičiaus atstovai teigė, kad verslininko siūloma kaina yra kiek didesnė nei „Vilniaus prekybos“. BNS žiniomis, „Relvit“ ir „Vilniaus prekybos“ sandorio vertė yra apie 394 mln. eurų.

„Vilniaus prekyba“ iš „Relvit“ perimti įmonių „Akropolis Real Estate“, „Akropolis Group“ ir „Nikola Mushanov projektas“ akcijas ketino dar 2015 metais, tačiau M.Marcinkevičiui pateikus skundus Lietuvos ir Maltos teismams, sandoris buvo sustabdytas. Verslininkas teigė negaunantis pakankamai informacijos apie planuojamus sandorius, nors yra grupės akcininkas. Tiek Maltos, tiek Lietuvos teismai vėliau panaikino apribojimus, tačiau sandoris taip ir nebuvo užbaigtas.

REKLAMA

„Relvit Ltd.“ valdo prekybos centrus „Akropolis“ Vilniuje, Klaipėdoje ir Šiauliuose, planuojamas prekybos centro projektas Rygoje, taip pat valdomi žemės sklypai Lietuvoje, Estijoje, Bulgarijoje.

Didžiausia „Relvit“ akcininkė yra bendrovė „Lemax“, kurią kontroliuoja pagrindinis VP grupės akcininkas, turtingiausiu Lietuvos žmogumi laikomas Nerijus Numavičius. Likusios akcijos priklauso M.Marcinkevičiui, Vladui Numavičiui, Ignui Staškevičiui, Mindaugui Bagdonavičiui, Gintarui Marcinkevičiui bei Kipro bendrovei „Bertona Holdings Limited“. „Vilniaus prekybos“ grupę netiesiogiai taip pat valdo N.Numavičius, M.Marcinkevičius, V.Numavičius., I.Staškevičius, M.Bagdonavičius bei G.Marcinkevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų