REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Siekiant nustatyti, kas būtų laikomas gerai besimokančiu studentu, siūloma įvesti tris pasiekimų lygmenis – puikų, tipinį ir slenkstinį.

Siekiant nustatyti, kas būtų laikomas gerai besimokančiu studentu, siūloma įvesti tris pasiekimų lygmenis – puikų, tipinį ir slenkstinį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pristatydamas atitinkamą Mokslo ir studijų įstatymo pataisą Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininkas „darbietis“ Raimundas Paliukas jį vadino revoliuciniu. Už projektą po pateikimo antradienį balsavo 74 Seimo nariai, niekas nebuvo prieš, septyni susilaikė. Toliau projektą vertins parlamentiniai komitetai.

REKLAMA

Pagal projektą, pirmojoje studijų pakopoje ir vientisosiose studijose būtų skiriami trys studijų pasiekimų lygmenys: slenkstinis, tipinis ir puikus.

Gerai besimokančiu būtų laikomas studentas, „neturintis akademinių skolų, įvykdęs visus studijų programai vertinamuoju laikotarpiu keliamus reikalavimus ir pasiekęs puikų arba tipinį pasiekimų lygmenį“.

Kas yra geras studentas?

Numatyta, kad puikiam pasiekimų lygmeniui būtų priskiriamas studentas, kuris žino naujausius studijų krypties šaltinius ir gali generuoti, plėtoti naujas idėjas, geba taikyti žinias ir spręsti sudėtingas, netipines studijuojamos krypties ir su ja susijusios profesinės veiklos problemas. Jis taip pat turėtų mokėti savarankiškai rinkti, vertinti, interpretuoti studijuojamos krypties duomenis ir jais remdamasis priimti sprendimus, gebėti logiškai perteikti informaciją ir pan.

REKLAMA
REKLAMA

Tipiniam pasiekimų lygmeniui būtų priskiriamas studentas, kuris žino svarbiausias savo studijų krypties teorijas ir principus, gali pagrįsti esminius studijuojamos krypties pasiekimus, geba taikyti žinias spręsdamas standartines studijuojamos krypties ar su ja susijusios profesinės veiklos problemas, gali savarankiškai rinkti, vertinti ir interpretuoti studijuojamos krypties duomenis, moka perteikti įprastinę studijuojamos krypties informaciją.

Slenkstiniam pasiekimų lygmeniui būtų priskiriamas studentas, kuris žino svarbiausias savo studijų krypties teorijas ir principus, geba taikyti žinias spręsdamas nesudėtingas studijuojamos krypties problemas, gali dalyvauti renkant, vertinant ir interpretuojant studijuojamos krypties duomenis, geba perteikti pagrindinę studijuojamos krypties informaciją, turi savarankiško mokymosi gebėjimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pagal projektą, gerai besimokančių studentų studijas finansuotų valstybė. Jų mokymosi rezultatai būtų peržiūrimi po metų.

R.Paliukas pabrėžė, kad būtina nuo greičiau nustatyti gerai besimokančio studento apibrėžimą, nes jau pernai daugiau kaip 300 studentų nebuvo rotuojami. Siekiama, kad naujas apibrėžimas pradėtų galioti jau šių metų rugsėjį. a

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų