REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
34
Naujovę išbandė pramogų pasaulio atstovai   (nuotr. Organizatorių)

Ketvirtadienį Vilniuje, šalia prekybos ir pramogų centro „Ozas“, atidarytas pirmasis šalyje vėjo tunelis, suteikiantis galimybę patirti rekordinį laisvą kritimą.

34

Ketvirtadienį Vilniuje, šalia prekybos ir pramogų centro „Ozas“, atidarytas pirmasis šalyje vėjo tunelis, suteikiantis galimybę patirti rekordinį laisvą kritimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiai pramogai užsienyje neatsispyrė tokios pasaulinės žvaigždės kaip tenisininkas Andre Agassi, krepšininkas Timothy Duncan, aktoriai Leo DiCaprio, Josh Brolin ir Diane Lane bei atlikėjas Justin Bieber. Tuo tarpu Lietuvoje vieni pirmųjų sostinėje įrengtu vėjo tuneliu skrido „Pop ladies“ atlikėja Anžela Adamovič su draugu Žygimantu Geču, aktorius Audrius Bružas, atlikėjas Deividas Norvilas su sūnumi, šokėjai Deividas Meškauskas ir Tadas Rimgaila su žmona Liucina, baleto primarijus Nerijus Juška, aktorė Aušra Štukytė su sužadėtiniu Dmitrijumi Radinu ir kiti.

REKLAMA

„Prieš pristatydami naują paslaugą Lietuvoje, aplankėme ne vieną užsienio šalį – kaimynines Latviją, Lenkiją, Rusiją, Norvegiją, Didžiąją Britaniją ir net tolimąją Meksiką, kur išbandėme ten veikiančius analogiškus vėjo tunelius. Tai unikali patirtis, prilygstanti laisvam skrydžiui ir tuo pačiu užtikrinanti saugumo ir jaukumo pojūtį, kurį suteikia čia pat matomi žmonės, aplinka, viską iš arti stebintys ir prižiūrintys instruktoriai“, – sako Linas Čeikus, naujosios pramogos iniciatorius.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak „LaisvalaikioDovanos.lt“ įkūrėjo, vėjo tunelyje sumontuoti galingi varikliai su specialiais propeleriais sukuria vėjo srautą, o difuzorius suspaudžia bei tikslingai nukreipia oro srautą vertikaliai į skrydžio kamerą. „Oro srautas labai stiprus, vėjo greitis gali siekti net 250 km/val. Taip greitai vertikaliai pučiantis vėjas įgauna keliamąją galią – lengvai pakelia žmogų ir jį išlaiko ore. Tad, vėjo tunelyje žmogus „guli“ ant vertikalaus oro srauto ir savo kūno padėtimi valdo judėjimą tiek horizontaliai, tiek vertikaliai“, – teigia Linas Čeikus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Norėsiantiems pasinaudoti nauja paslauga nereikia jokio specialaus pasiruošimo: laisvo kritimo pojūčius dėl aerodinaminių dėsnių jame greitai pajunta net pirmą kartą skraidyti bandantys žmonės. Šią galimybę suteikiančių vėjo tunelių pirmtakas buvo sukurtas XVIII a., bandant ištirti tuo metu konstruojamų „skraidančių mašinų“ galimybes. Veiksmingai jį 1901 m. pirmieji panaudojo broliai Raitai, konstruodami savo revoliucinį motorinį lėktuvą.

Vilniuje „Laisvalaikio Dovanų“ vėjo tunelis veiks visą vasarą, planuojama – iki spalio mėn. vidurio. Jį aptarnaus 7 žmonių personalas, tarp kurių – patyrę parašiutininkai. Jų instruktuojami ir prižiūrimi sostinės gyventojai bei svečiai vienu apsilankymu galės patirti 2 min. trukmės laisvo kritimo iš 8400 m aukščio jausmą, kai standartiškai tendeminis šuolis parašiutu atliekamas iš 3000 metrų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų