REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį sekmadienį Trakai taps Lietuvos bėgimo sostine – čia suvažiuos per 3000 bėgimo dalyvių, tarp kurių ir visas mūsų šalies bėgimo elitas su penkiais olimpiečiais priešakyje. Jiems konkurenciją sudarys keli stiprūs bėgikai iš užsienio, pasirengę kovoti dėl pirmųjų vietų.

Šį sekmadienį Trakai taps Lietuvos bėgimo sostine – čia suvažiuos per 3000 bėgimo dalyvių, tarp kurių ir visas mūsų šalies bėgimo elitas su penkiais olimpiečiais priešakyje. Jiems konkurenciją sudarys keli stiprūs bėgikai iš užsienio, pasirengę kovoti dėl pirmųjų vietų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tai tradicinis reginys, rengiamas jau ketvirtą kartą. Klasikinės pusės maratono, 10,5 km, 5 km, vaikų rungtys – suformuotos šio renginio distancijos ir nenorime blaškytis. Palaikome tvirtas tradicijas – trasos nesikeičia, jos sertifikuotos. Dalyviai gali visuomet pamatyti, kaip pirmame sezono starte atrodo“, - tv3.lt pasakojo Trakų Eurovaistinės pusmaratonio organizatorius Evaldas Martinka.

REKLAMA

– Ne pirmus metus organizuojate bėgimą, tikriausiai pasirengimas jau vyksta kaip sviestu patepta?

– Kiekvienas renginys – gyvas organizmas. Nėra pirmas, antras, trečias punktai, kuriuos įvykdžius viską padarai. Tai savotiškas gyvenimas – kasmet naujai jį išgyveni. Tai kūdikis, kurį kasmet augini nuo nulio ir padarai renginį. Kai kurie dalykai žinomi, tačiau daug kasmet daromi iš naujo.

– Teko susidurti su kokiais sunkumais?

– Turime gerus partnerius Trakuose – vietos gyventojus ir valdžią – geranoriškai žiūri, palaiko. Sulaukiame ir Trakų verslininkų pagalbos. Padeda pasiruošti ir susitvarkyti. Kitas dalykas – vienai užsieniečių grupei trečiadienį dar teko ieškoti gyvenamosios vietos. Trakuose viskas šiam savaitgaliui jau prieš pora mėnesių rezervuota. Jiems teko rasti vietą tolokai nuo Trakų. Verslui mes esame naudingi, kaip ir pačiam Trakų miestui, nes atvežame daug turistų.

REKLAMA
REKLAMA

– Gal kas nors jau žadėjo gerinti trasos rekordą?

– Paprastai sportininkai apie tai nekalba. Galbūt jie turi minčių, bet drąsiai neviešina.

– Savaitgalį Trakuose vyksta taip pat Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo taurės varžybos. Ar nebijote užgožti jų renginio?

– Irkluotojai trečius metus vykdo. Mūsų renginys didesnis dalyvių ir žiūrovų skaičiumi. Žinau, kad mūsų ta masė tikrai aplanko ir irkluotojus. Neužgožiame irkluotojų. Daugelis anksčiau siedavo Trakus su irklavimu, bet palaipsniui Trakai tampa žinomu bėgimo miestu. Čia atvyksta bėgikai iš 20 šalių. Ne kiekvienos sporto šakos Europos čempionatas sulaukia tiek šalių atstovų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Kokios yra galimybės ateityje Trakų pusmaratoniui virsti maratonu?

– Tokių pamąstymų yra. Reikia, kad atsirastų Trakuose papildomų naujų bėgimo takelių, platesnių, tuomet galima galvoti apie maratoną. Kadangi Trakai intensyviai siekia tapti gražiu kurortiniu miestu, tai miesto infrastruktūra tikrai plėsis. Kodėl gi ne? Šis renginys ateityje gali peraugti į maratoną.

Prie į Rio de Žaneiro olimpiadą vykstančių olimpiečių maratonininkų Dianos Labočevskės, Rasos Drazdauskaitės, Remigijaus Kančio ir Valdo Dopolsko neseniai prisidėjo ir Vaida Žūsinaitė. Trakų pusmaratonio veidu tapusi dzūkaitei tai bus pirmas startas po Hanoverio maratono, kur ji ir pagriebė bilietą į olimpines žaidynes.

REKLAMA

„Tikslas – bėgti greičiau nei praėjusiais metais, tačiau tai darysiu su dideliu malonumu, - teigė 10,5 km distanciją šturmuosianti V. Žūsinaitė. – Tampa tradicija, kad dalyvauju Trakų bėgime. Vaizdinga, graži vieta, susirenka daug žmonių, pavasarinė šventė, visi pasiilgę bėgimo, aš irgi tarp tų entuziastų.“

„Tai toks vienintelis bėgimas Lietuvoje, kur kiekvienais metais susirenka šalies bėgimo elitas. Tai rodo, kad organizatorių kitoks požiūris į profesionalus, kitaip sutinka ir atmosfera šauni. Norisi dalyvauti tokiose varžybose“, - tikino maratonininkė. Prie olimpiečių prisidėti turėtų elito kalibro Živilė Balčiūnaitė ir Justinas Beržanskis.

REKLAMA

V. Žūsinaitė pasidžiaugė, kad pastaruoju metu bėgimo mėgėjų kokybė vis gerėja: „Atsisijoja tikrieji bėgikai ir tie, kurie bėga dėl mados. Daugėja tų, kurie reguliariai lanko treniruotes, vyksta į varžybas, seka rezultatus, tobulėja. Daugėja bėgiojančių dėl savęs. Kokybė gerėja, žiūri, kad ne bet kaip bėgti, sveikatos nežaloti ar „dėl pliuso“.

Trakų pusmaratonis startuoja sekmadienį 10 val. Visa Trakų pusmaratonio programa – čia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų