REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
23
Ričardas Berankis (nuotr. SCANPIX)

Ričardas Berankis, pakilęs iki rekordinės 55 vietos ATP reitinge, šiemet iš esmės pagerino savo žaidimą. 25 metų geriausias Lietuvos tenisininkas ateityje, jei nekankins traumos, turi galimybių patekti į pirmąjį 30-tuką, o galbūt ir tarp 20-ies pajėgiausių planetos žaidėjų.

23

Ričardas Berankis, pakilęs iki rekordinės 55 vietos ATP reitinge, šiemet iš esmės pagerino savo žaidimą. 25 metų geriausias Lietuvos tenisininkas ateityje, jei nekankins traumos, turi galimybių patekti į pirmąjį 30-tuką, o galbūt ir tarp 20-ies pajėgiausių planetos žaidėjų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip mano buvęs tenisininkas, dabartinis Vilniaus teniso akademijos treneris Vadimas Pinko. R. Berankis neseniai Azijoje laimėjo du „Challenger“ turnyrus ir užsitikrino vietą Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse.

REKLAMA

Berankis pastaruoju metu dalyvavo keturiuose iš eilės „Challenger“ turnyruose, kuriuose nerungtyniavo labai pajėgūs tenisininkai. Paskutinėse varžybose Pietų Korėjoje lietuvis pralaimėjo jau pirmąją dvikovą – 165 planetos raketei JAV atstovui Alexanderiui Sarkisianui. Tai ar tikrai galima tvirtinti, kad Ričardo žaidimas pagerėjo? – portalas tv3.lt paklausė V. Pinko, kuris su Berankiu palaiko nuolatinį ryšį.

REKLAMA
REKLAMA

Daugelį mačų Berankis laimėjo užtikrintai, o tai liudija, kad jo meistriškumas pakilęs. Nėra lengva ir „Challenger“ varžybose triuškinti varžovus. Paskutinę dvikovą Ričardas pralaimėjo, nes buvo pervargęs. Jam teko didžiulis krūvis, nebuvo laiko normaliai pailsėti. Tiesiog Berankiui jau „rovė stogą“. Išvargino ir neišprususių žiūrovų elgesys – neretai jie švilpė mačų metu.

Svarbiausia, kad mūsiškis iškovojo teisę dalyvauti olimpiadoje. Būrys stiprių žaidėjų į olimpines žaidynes nepateko. Be to, lietuvis įgijo daugiau pasitikėjimo savo jėgomis. Taip pat dabar didelė tikimybė, kad Berankis aukštesnio lygio turnyruose išvengs stipriausių varžovų jau pirmajame rate.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip apibūdintumėte lietuvio pasirodymą Azijoje?

Ričardas dažniausiai priiminėjo teisingus sprendimus, beveik išvengė kvailų klaidų, buvo solidus pirmasis padavimas. Jo tikslumas vidutiniškai siekė maždaug 70 procentų, o pirmuoju padavimų lietuvis rinko net apie 85 proc. taškų. Žinoma, tikrąjį Ričardo pajėgumą parodys dvikovos su aukštesnio lygio varžovais. Nekantriai laukiame greitai prasidėsiančio Prancūzijos atvirojo čempionato.

Kokius dar žaidimo elementus pagerino Ričardas šiais metais?

Pagerėjo dešininis smūgis. Jis sutvirtėjo psichologiškai, drausmingai laikosi žaidimo plano, jei nesiseka, nepanikuoja. Tenise dabar žaidžiami vis ilgesni taškai, Ričardas patobulėjo ir šiuo aspektu – sugeba efektyviai ilgai palaikyti kamuoliuką žaidime. Džiugu tai, kad Ričardas puikiai žaidė ir ant grunto, o tai nėra jo mėgstama danga. Taigi sunkus darbas duoda vaisių. Berankis niekada nebuvo supertalentas – beveik viską pasiekė savo darbštumu.

REKLAMA

Jūsų nuomone, kaip aukštai ATP reitinge dar gali kilti pirmoji Lietuvos raketė?

Jei nekamuos traumos, tikrai gali šoktelėti iki pirmojo 30-tuko. O gal ir 20-tuko, jei palankiai susiklostys aplinkybės. Dabar Ričardas jaučiasi labai gerai. Jis turi profesionalius fizinio rengimo trenerius. Tiesa, kartais išlenda kirkšnies, nugaros problemos. Kai kurie žaidėjai geriausią tenisą pradeda žaisti būdami jau prie 30-mečio ribos. Pavyzdžiui, rusas Nikolajus Davydenka. Taip gali nutikti ir Ričardui.

Ar 175 cm ūgio Berankiui labiau atsiskleisti netrukdo mažas ūgis?

Nemanau, tai – ne kliūtis. Panašaus ūgio yra japonas Kei Nishikori, tik truputį aukštesnis belags Davidas Goffinas, kai kurie kiti aukšto lygio žaidėjai.

REKLAMA

Šiuo metu Berankį treniruoja vokiečiai Dirkas Hordorffas ir Raineris Schuettleris. Ar Ričardui išėjo į naudą tai, kad su juo jau keletą metų nedirba buvęs treneris Remigijus Balžekas?

Taip, tas sprendimas buvo teisingas. Sunku, kai matai tą patį žmogų kasdien po 10-15 valandų dešimt metų. Tada jie atsibosta viena skitam. Tai kerta per smegenis, atsiranda trintis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų