REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
21
Aaronas Perezas (nuotr. asm. archyvo)

Verslininkas, pažinčių portalo įkūrėjas Aaronas Perezas jau kelis metus liaupsina Lietuvą, kurioje turi verslo interesų, mūsų žmones ir maistą. Todėl jaunasis turtuolis nusprendė palepinti savo tautiečius ir iškelti cepelinų puotą Kalifornijoje, kur gyvena. Tiesa, viskas baigėsi ne taip, kaip Aaronas tikėjosi.

21

Verslininkas, pažinčių portalo įkūrėjas Aaronas Perezas jau kelis metus liaupsina Lietuvą, kurioje turi verslo interesų, mūsų žmones ir maistą. Todėl jaunasis turtuolis nusprendė palepinti savo tautiečius ir iškelti cepelinų puotą Kalifornijoje, kur gyvena. Tiesa, viskas baigėsi ne taip, kaip Aaronas tikėjosi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Daug kartų jau viešėjau Lietuvoje. Pamėgau ne tik jūsų žmones, gamtą, bet ir patiekalus. Cepelinai, šaltibarščiai, bulviniai blynai – kas kartą būdamas Lietuvoje valgau jūsų nacionalinį maistą. Pagalvojau, kad reikia ir draugus pradžiuginti“, - linksmą pasakojimą pradeda milijonierius, kuris yra retas svečias prie puodų.

REKLAMA

Vyrukas buvo girdėjęs, kad pagaminti cepelinus užtrunka nei daug, nei mažai – apie 2-3 valandas, tačiau nusprendė mesti sau iššūkį ir iškelti Lietuvos pasididžiavimo puotą. Specialiai internete rado cepelinų receptą.

„Nusipirkau kalną bulvių, mėsos, radau net lietuviškos grietinės. Čia, Kalifornijoje, kur gyvenu, yra lietuviškų parduotuvių, todėl labai norint galima gauti tokių produktų, kokių yra ir Lietuvoje. Visi nuotykiai prasidėjo tada, kai teko nuskusti kelis kilogramus bulvių. Nesu pripratęs atlikti tokių darbų, todėl ilgai užtrukau“, - prisimena A.Perezas.

REKLAMA
REKLAMA

Kitas sunkumas iškilo tuomet, kai bulves reikėjo sutarkuoti ir nusunkti. „Šiaip ne taip, sukaupęs visas jėgas ir kantrybę, padariau ir šį darbą. Kai reikėjo formuoti cepelinus iš jau paruoštos masės, vėl susidūriau su problema. Nemokėjau gražiai visko paruošti. Bet ir tai man pavyko padaryti. Beliko tik išvirti cepelinus. Galvojau, kad čia jau finišo tiesioji“, - sako Aaronas.

Tačiau pradėjus virti paruoštus cepelinus, paaiškėjo, kad į bulvių masę A.Perezas pamiršo įdėti krakmolo ir beverdant didžkukulius iš amerikietiškų bulvių, šie pradėjo irti. „Vaizdas buvo apgailėtinas. Tai labiau priminė ne cepelinus, o kažkokią košę. Labai susinervinau, nes mano lietuviško maisto vakarėlis galėjo patirti fiasko, o ir visas sunkus darbas nueiti šuniui ant uodegos.“

Laimė, Aaronas sugalvojo išeitį. Lietuviškų prekių parduotuvėje Kalifornijoje jis buvo matęs vienos įmonės paruoštą mišinį cepelinams. Iš jo A.Perezas galiausiai ir išvirė didžkukulius. „Tiesa, viskas gerokai ilgiau užtruko ir teko įdarbinti pakviestus draugus. Tačiau beruošdami maistą tik dar linksmiau praleidome laiką. Ir nors cepelinų skonis nebuvo geras, tačiau amerikiečiams jis visai patiko“, - istoriją su laiminga pabaiga prisimena Aaronas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų