REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
24
Henna tatuiruotė (nuotr. Fotolia.com)

Ką esame girdėję apie laikinas tatuiruotes? Tikriausiai tik tiek, kad jos patinka vaikams, terlioja daiktus. Gal dar prisimename, kad vaikystėje priklijuojamų tatuiruočių buvo galima rasti kramtomos gumos pakelyje.

24

Ką esame girdėję apie laikinas tatuiruotes? Tikriausiai tik tiek, kad jos patinka vaikams, terlioja daiktus. Gal dar prisimename, kad vaikystėje priklijuojamų tatuiruočių buvo galima rasti kramtomos gumos pakelyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Laikinos tatuiruotės būna įvairių rūšių: piešiamos, purškiamos, klijuojamos. Piešiamos būna specialiais dažais ir priemonėmis: dažniausiai tai chna dažai. Piešiniai su chna išsilaiko maždaug savaitę ir, kadangi dažai yra natūralūs, nesukelia alergijos: nusipirkę chna galite piešti patys arba kreiptis į specialistus. Dar gali būti kuriama specialiais piešti ant kūno skirtais dažais ar vandens pagrindo rašalu, kurie išsilaiko iki kelių dienų. Paprastesnis būdas pasipuošti – pasidaryti purškiamą tatuiruotę: ant norimos kūno vietos uždėti trafaretą ir purškiamais dažais padaryti piešinėlį.

REKLAMA

Žinoma, paprasčiausias, lengviausias, patogiausias ir greičiausias (gal net pigiausias) būdas ant kūno pasidaryti laikiną tatuiruotę yra prisiklijuoti jau iš anksto paruoštą specialią aplikaciją. Lipdukų galimą nusipirkti įvairių spalvų ir piešinių (galima pasigaminti ir patiems, bet tam reikės daug darbo ir kitų sąnaudų), o jas prisiklijuoti labai paprasta: nuėmus plėvelę pridėti prie bet kurios kūno vietos, prispausti, patrinti drėgna medžiagėle ir nuimti popieriuką. Per porą minučių gaunate puikų rezultatą, kuris nelabai skirsis nuo tikros.

REKLAMA
REKLAMA

Kokybiškos laikinos tatuiruotės yra neskausmingos, nesukelia alergijos, atrodo tikroviškai, o jas keisti galima taip dažnai, kaip tik norisi. Nereikia pasiryžti visą gyvenimą nešioti vieną piešinį: po kelių dienų galite nusivalyti ir pasipuošti nauju, o jei rezultatas netenkina iškart, kosmetinėmis priemonėmis tuoj pat galite nuvalyti. Puikus sprendimas, jei svarstote, ar jums tiks ilgalaikė tatuiruotė. Laikinas piešinėlis ant kūno gali būti puikus būdas išreikšti save ir savo dabartinę savijautą: pasikeitus norams ar nuotaikai imi ir pasikeiti paveikslėlį. Jei vaikas nori tokio pat piešinuko, kaip mamos ar tėčio, puiki išeitis yra priklijuojamos tatuiruotės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Laikinos tatuiruotės ypač džiugina vaikus – sunku rasti vaiką, kuris nemėgtų visur, kur tik įmanoma, klijuoti piešinukų. Aišku, mėgsta ne tik klijuoti, bet ir piešti, tad tėvai yra pasiryžę nupirkti tiek priklijuojamų tatuiruočių, kiek reikės, kad tik vaikai nebepieštų flomasteriais ant savęs. Viena amerikiečių šeima net sugalvojo verslą, kur pagal specialų užsakymą gamina priklijuojamas tatuiruotes su užrašu „Prašau, paskambink mano mamai“ (angl. „Please, call my mum“) arba „Prašau, paskambink mano tėčiui“ (angl. „Please, call my dad“) ir kontaktiniu tėvų telefono numeriu. Pasimetęs vaikas parodo tokį paveiksliuką, o jį radę žmonės gali paskambinti tėvams. Tik nereikia pamiršti, kad vaikai turi ir vyresnių bendraminčių. Laikinos tatuiruotės vis labiau populiarėja paauglių ir suaugusiųjų gretose. Vis dažniau jas renkasi kaip aksesuarą mergvakariams, gimtadieniams ar vestuvėms. Dėl lengvo naudojimo ir gero rezultato jas mėgsta modeliai ar aktoriai.

REKLAMA

Rankdarbių mėgėjai ar interjero dizaineriai klijuojamas tatuiruotes taip pat gali panaudoti savo darbams. Tokias tatuiruotes galima klijuoti ant indų: stiklinių, puodelių, taurių, lėkščių, dubenėlių. Nebrangiai atnaujins namus arba taps originalia dovana.

Galima klijuoti ant langų vaikų kambaryje ar virtuvėje – bus maža puošmena ir džiugins kaskart pažiūrėjus pro langą. Teminiams vakarėliams ar vaikų gimtadieniams galima apklijuoti balionus ir taip nustebinti svečius, nes su tokiomis aplikacijomis jų niekur nenusipirksite. Galima puošti duris ar baldus: daiktai atrodys naujai, bet nesimatys, kad tai priklijuota (paprasti lipdukai lieka su popierėliu ar plėvele, o tatuiruotės lieka tik paveikslėlio dažai). Stebėtina, bet galima dekoruoti net velykinius kiaušinius! Tereikia ant virtų (jei norite – ir prieš tai nudažytų kokia nors spalva) kiaušinių priklijuoti tatuiruotę taip, kaip ant kūno (tik stipriai nespausti) ir turėsite originaliausius margučius. Nuostabu, kaip įvairiai iš pirmo žvilgsnio toks paprastas dalykas gali būti panaudotas.

Dėmesio! Visos priemonės turi būti skirtos naudoti ant odos. Būtina atkreipti dėmesį į medžiagų kokybę, kad neatsirastų alergija ir rezultatas būtų toks, kokio tikėjotės!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų