REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
Taksi protestas Vengrijoje (nuotr. SCANPIX)
12

 

Vengrijos vyriausybė nori išguiti iš šalies JAV įmonės „Uber“ sukurtą programėlę, kuri leidžia išsikviesti laisvai samdomą vairuotoją su jo asmeniniu automobiliu, ir siūlo priimti naują įstatymą, kuriuo bus kovojama prieš nelicencijuotą keleivių vežimą.

REKLAMA
REKLAMA

 

Nacionalinės plėtros ministerijos valstybės sekretorius Janosas Fonagy‘is sako, jog norima užtikrinti, kad „Uber“ veikla „Vengrijoje būtų neįmanoma“.

REKLAMA

Po pirmadienį įvykusio susitikimo su 16 taksi įmonių ir keleivių vežimo organizacijų atstovais jis pareiškė, kad „Uber“ „sąmoningai ir ciniškai pažeidžia visus Vengrijos įstatymus“.

Pasak pareigūno, parlamentas vėliau šį mėnesį turėtų patvirtinti vyriausybės pasiūlymus, kuriuose numatoma padidinti baudas keleivių vežimo paslaugų teikėjo licencijos neturintiems vairuotojams ir uždrausti tokias programėles kaip „Uber“ ne ilgesniam kaip metų laikotarpiui.

REKLAMA
REKLAMA

Taksi vairuotojai Budapešte yra surengę kelias demonstracijas prieš „Uber“ ir nelicencijuotus vairuotojus, reikalaudami, kad valdžia imtųsi veiksmų prieš JAV įmonę, kurios Europos būstinė įsikūrusi Amsterdame.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų