REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Palangoje penktadienį prasidėjusiame Lietuvos lengvosios atletikos žiemos sezono metimų čempionate bei jaunimo, jaunių ir jaunučių pirmenybėse pagerinti du šalies rekordai.

Palangoje penktadienį prasidėjusiame Lietuvos lengvosios atletikos žiemos sezono metimų čempionate bei jaunimo, jaunių ir jaunučių pirmenybėse pagerinti du šalies rekordai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmąją varžybų dieną jėgas išmėgino kūjo ir ieties metikai, o Lietuvos rekordais nudžiugino Liveta Jasiūnaitė ir Tomas Vasiliauskas.

REKLAMA

„Ne mano diena“, – tokie žodžiai nuskambėjo pasibaigus ieties metimo rungčiai iš Livetos Jasiūnaitės lūpų. Praėjusių metų Europos iki 23 metų čempionato prizininkė pagerino asmeninį rekordą, tačiau rezultatu neliko visiškai patenkinta – tai jai nėra riba. Ji įrankį nuskraidino 59,60 m ir, pagerinusi šalies jaunimo (iki 23 m) rekordą, įvykdė Europos čempionato normatyvą (57,50 m).

Sidabras atiteko panevėžietei Viktorijai Barvičiūtei (52,70 m), o bronza – kaunietei Simonai Dobilaitei (51,48 m).

REKLAMA
REKLAMA

„Šiandien (penktadienį – BNS) toks rezultatas gal ir tenkina, bet galėjo būti daugiau. Sutrukdė tai, kad neturėjau savo startukų ir truputį vėlavome į varžybas“, – teigė L. Jasiūnaitė.

Prieš sezoną pagrindiniu metų tikslu ieties metikė laikė patekimą į Europos čempionatą ir tą sportininkei pavyko įgyvendinti jau pirmose oficialiose metų varžybose. Naujas L. Jasiūnaitės tikslas – Rio de Žaneiro olimpinės žaidynės. Moterų ieties metimo rungties normatyvas į olimpiadą lygus 62 metrams, tačiau tikėtina, jog patekti tarp laimingųjų sportininkių, kurios bus atrinktos pagal rezultatus, gali pakakti ir 60-61 metro.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Apie olimpiadą mintys sukosi ir prieš sezoną, bet kam rėkti, geriau padaryti ir tik po to rėkti. Dabar galiu ramiai dirbti ir siekti dar daugiau, – normatyvu džiaugėsi L. Jasiūnaitė. – Praėjusią savaitę Kaune per apšilimą numečiau 62 metrus, žengusi vos už linijos – tai yra rodiklis, jog galiu įvykdyti ir olimpinį normatyvą.“

Perspektyvi sportininkė dar praėjusiais metais galvojo apie karjeros pabaigą, tačiau netikėtai iškovojo bronzą Europos iki 23 metų čempionate. Kas pasikeitė po iškovoto apdovanojimo?

„Kas pasikeitė? Finansavimas, kas yra labai svarbu, motyvacija, pasitikėjimas savimi. Supratau, kad galiu ir kad ietis yra skirta man“, – šyptelėjo L. Jasiūnaitė.

REKLAMA

Į Europos čempionatą L. Jasiūnaitė vyks ne viena – normatyvas pirmose sezono varžybose Ispanijoje pakluso 40-metei Indrei Jakubaitytei. Ilgametė rungties lyderė Albir Gardene ietį numetė 57,56 m bei pasiekė geriausią savo rezultatą per pastaruosius trejus metus. Londono olimpinėse žaidynėse sužibėjusi I. Jakubaitytė svajonės vykti į dar vieną olimpiadą nelaidoja.

„Yra užrašyti tam tikri tikslai, kurių turiu siekti. Tikrai nesu „formoje“, bet tiesiog yra dirbama ant judesio, greičio, kad būtų tas rezultatas. 57 metrus turiu mesti ir atsikėlusi naktį. Tai nėra riba, tikslas dukart aukštesnis – olimpiniai žiedai ir viskas. Čia yra toks nusiteikimas ir jei turiu tokius tikslus, aš jų sieksiu“, – užtikrintai kalbėjo I.Jakubaitytė.

REKLAMA

Lietuvos žiemos sezono čempionatas lengvaatletei nesusiklostė sėkmingai – penki jos metimai skriejo už sektoriaus ribų, o vienintelį įskaitinį metimą ji atliko ne iš pilno įsibėgėjimo – 50,60 m. Čempionate I. Jakubaitytė liko ketvirta, nusileidusi L.Jasiūnaitei, Viktorijai Barvičiūtei (52,70 m) ir Simonai Dobilaitei (51,48 m). Tiesa, iš treniruočių stovyklos I. Jakubaitytė bei jos auklėtiniai grįžo pirmenybių išvakarėse, tad dalyvauti varžybose trukdė ir miego stygius.

„Prastai jaučiausi iš po kelionės, net nesitikėjau, kad būsiu tokioje būsenoje. Per porą dienų atsigausiu, o ietis toli skrisdama varžybose parodė, kad galiu mesti. Nereikia teisintis, tiesiog reikėjo iš tokios būsenos vis tiek tvarkytis. Aš bandžiau, paskutinio bandymo metu neišsilaikiau, o jis buvo geresnis nei 56-57 metrai“, – kalbėjo I. Jakubaitytė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vyrų ieties metimo sektoriuje nugalėjo kaunietis Skirmantas Šimoliūnas (69,90 m), aplenkęs kitą laikinosios sostinės sportininką Motiejų Jančiauską (65,35 m) bei šakiškį Modestą Masteiką (60,64 m).

Kitų amžiaus grupių ieties metimo čempionai:

Jaunuoliai. Modestas Masteika (Šakiai) 60,64

Jauniai (700 g). Martynas Gaižauskas (Jurbarkas) 54,98

Jaunučiai (500 g). Vildijus Petkus (Kaunas) 54,96

Jaunės (500 g). Lina Surgelaitė (Širvintos) 47,97

Jaunutės (400 g). Meda Majauskaitė (Kaunas) 46,21 Kūjo metimo sektoriuje jaunuolių varžybose triumfavęs marijampolietis Tomas Vasiliauskas 6 kg sveriantį įrankį numetė 72,17 m ir pagerino Lietuvos 18-mečių, 19-mečių bei jaunimo rekordus.

REKLAMA

Vyrų varžybas laimėjo panevėžietis Tomas Juknevičius (60,01 m), aplenkęs prizininkais tapusius marijampolietį Luką Simonavičių ir rokiškėną Airidą Banį (53,83 m).

Moterų varžybose aukso medaliu pasipuošė marijampolietė Aistė Žiginskaitė (49,58 m), sidabras atiteko Karinai Šiaulytei (43,18 m) iš Rokiškio, o bronza – kitai Rokiškio atletei Gabrielei Šapranauskaitei (38,84 m).

Kitų amžiaus grupių kūjo metimo čempionai:

Jauniai (5 kg). Augustas Kunc (Alytus) 51,68

Jaunučiai (4 kg). Rokas Sabaliauskas (Panevėžys) 37,52

Jaunuolės. Aistė Žiginskaitė (Marijampolė) 49,58

Jaunės (3 kg). Ugnė Butėnaitė (Panevėžys) 50,52

Jaunutės (3 kg). Gabija Gasiūnaitė (Rokiškis) 43,14

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų