REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
23
1. Donaldo Trumpo kandidatūra (nuotr. Gamintojo)

Viduramžiai turėjo Nostradamą, indėnai turėjo majus ir jų pasaulio pabaigos kalendorių, o mes turime „Simpsonus“, rašoma „El Mundo“. Leidinys pateikė 10 tariamų pranašysčių, kurias galima rasti šiame animaciniame filme.

23

Viduramžiai turėjo Nostradamą, indėnai turėjo majus ir jų pasaulio pabaigos kalendorių, o mes turime „Simpsonus“, rašoma „El Mundo“. Leidinys pateikė 10 tariamų pranašysčių, kurias galima rasti šiame animaciniame filme.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

1. Donaldo Trumpo kandidatūra

„Simpsonuose“ – 2000 kovo 19-ąją, realybėje – 2015 birželio 16-ąją.

Serijoje pavadinimu „Bartas ateityje“ herojus mato, kad jo sesuo Liza tapo JAV prezidentė, pakeitusi šiame poste buvusį D. Trumpą. „Ji paveldėjo į griuvėsius pavirtusią šalį: magnatas nekompetetingai vadovavo ekonomikai“, – rašoma straipsnyje.

REKLAMA

2. Ebolos viruso epidemija.

„Simpsonuose“ – 1997 spalio 19-ąją, realybėje – 2014 kovą.

Serijoje „Lizos saksofonas“ Mardže pataria Bartui pasiskaityti knygą „Smalsusis George’as ir Ebolos virusas“. Taip pat rodo Barto piešinį – jo autoportretą kruvino lavono atvaizdu tarp kitų numirėlių.

3. Rugsėjo 11-osios teroro išpuoliai.

„Simpsonuose“ – 1997 rugsėjo 21, realybėje – 2001 rugsėjo 11.

Serijoje „Niujorkas prieš Homerį Simpsoną“ Bartas, siūlydamas tėvui važiuoti į Niujorką autobusu, parodo jam brošiūrą, kurios viršelyje pavaizduotas skaičius 9 ir dangoraižių siluetai. „Beje, bokštų dvynių atvaizdas piešinėlyje simbolizuoja skaičių „11“, – pažymima leidinyje.

REKLAMA
REKLAMA

4. „Laisvosios Sirijos armijos“ emblema

„Simpsonuose“ – 2001 vasario 25, realybė – 2011 liepos 29

2011 metais grupė reguliariosios Sirijos armijos dezertyrų įkūrė grupuotę kovai su Basharo al Assado būriais. Ant „Laisvosios Sirijos armijos“ ženklo – trys vienodo pločio juostos, žalia, balta ir juoda.

Dešimt metų prieš tai pasirodė „Simpsonų“ serija, kurioje „jauni žmonės įkuria vaikinų grupę už JAV ginkluotųjų oro pajėgų lėšas, o jos vaizdo klipai sudaryti iš pasąmonę veikiančios propagandos. Viename iš klipų vaikinai mėto bombą ant kažkokių Artimųjų Rytų smogikų. Taigi, ant šių džipo nupiešta būtent tokia vėliava“, – aiškinama leidinyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

5. „iPhone’as“ su automatinio teksto redagavimo funkcija.

„Simpsonuose“ – 1994 lapkričio 13, realybėje – 2011 metais.

Serijoje „Liza ant ledo“ Dolfas surenka telefone „sumušti Martiną“, tačiau telefonas pats pakeičia šiuos žodžius į „apturėti Martą“. Telefonas baltas, logotipas panašus į obuolį, iš kurio išlenda kirminas.

6. Kompiuterinis žaidimas „Farmville“.

„Simpsonuose“ – 1999 liepos 11, realybėje 2009 liepos 19.

Serijoje „Karnavalinis Bartas“ vaikai žaidžia su žemės ūkio padargais ir virtualios realybės akiniais. O tai jau yra panašu į „Farmville“ žaidimą, kuris pasirodė praėjus 10 metų, tikina ispanų leidinys.

REKLAMA

7. JAV šnipinėjimo skandalas

„Simpsonuose“ 2007 liepos 21, realybėje – 2013 metai.

Pilnametražiame filme „Simpsonų filmas“ yra juokaujama dėl amerikiečių asmeninių laisvių pažeidimo – telefonų pokalbių pasiklausymo.

8. Kamuolys kaip pas Miley Cyrus

„Simpsonuose“ 1994 spalio 9, realybėje – 2013 metai.

Miley Cyrus vaizdo klipe „Wreacking Ball“ pozuoja sėdinti ant kamuolio, skirto griauti pastatus. 1994-ųjų „Simpsonų“ serijoje ant to paties kamuolio skrajojo Homeris.

9. Higso bozonas

„Simpsonuose“ – 1998 rugsėjo 20, realybėje – 2015 kovą.

Serijoje „Burtininkas iš Amžinai žalios alėjos“ Homeris nusprendžia tapti išradėju ir parašo ant lentos formulę, panašią į Higso bozono skaičiavimus.

REKLAMA

10. „Panamos dokumentai“.

„Simpsonuose“ – 1996 vasario 11, realybėje – 2016 balandį.

Serijoje „Bartas – seklys“ Bartas ateina į banką su čekiu, kurį turėjo būti pasirašęs klounas Krastis. Tačiau raštas ant čekio iššaukia banko darbuotojo įtarimus, ir prasideda JAV finansų ministerijos tyrimas, kuris atidengia tas pačias schemas, kurios išplaukė į paviršių po „Panamos dokumentų“ paviešinimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų