REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Miestuose, panašiuose į Piterborą, neseniai išaugę imigracijos, daugiausia darbininkų iš Rytų Europos, mastai suteikia impulsą „Brexit“ (Didžiosios Britanijos pasitraukimo iš Europos Sąjungos) šalininkų stovyklai kampanijoje prieš birželį vyksiantį referendumą dėl tolesnės šalies narystės Bendrijoje.

Miestuose, panašiuose į Piterborą, neseniai išaugę imigracijos, daugiausia darbininkų iš Rytų Europos, mastai suteikia impulsą „Brexit“ (Didžiosios Britanijos pasitraukimo iš Europos Sąjungos) šalininkų stovyklai kampanijoje prieš birželį vyksiantį referendumą dėl tolesnės šalies narystės Bendrijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„ES nesustabdys visų atvykstančių imigrantų, o mes nesusitvarkome“, – sakė Johnas Fovargue'as iš 184 500 tūkst. gyventojų turinčio miesto Rytų Anglijoje – vieno iš labiausiai euroskeptiškų šalies rajonų.

REKLAMA

Lietingą dieną į miesto centrą apsipirkti atėjusi Ginge Tuttlebee naujienų agentūrai AFP sakė, kad naujieji atvykėliai „nebepuoselėja tų vertybių, kurios kažkada buvo svarbios mums“. „Nepanašu, kad jie norėtų integruotis – jie turi savo parduotuves, kalba savo kalba“, – sakė pensininkė, atkartodama skundus, girdimus daugelyje miestų, kuriuose markiai išaugo imigrantų skaičius.

Beveik pusė visų britų rinkėjų ir beveik trys ketvirtadaliai tų, kurie pasisako už pasitraukimą iš ES, įvardija imigraciją kaip svarbiausią veiksnį, lemiantį jų apsisprendimą, rodo neseniai „Opinium“ atliktas visuomenės nuomonės tyrimas.

REKLAMA
REKLAMA

Piterboras ne vieną dešimtmetį traukė imigrantus, tačiau 2001-2011 metų laikotarpiu imigracijos mastai pasiekė rekordines aukštumas – per dešimtmetį čia atvyko 24 166 žmonės.

Piterboro Linkoln Roudas nuo Antrojo pasaulinio karo buvo atvykėlių iš Italijos, Lenkijos, Pietų Azijos ir Airijos susitelkimo vieta, o dabar ten yra įsikūrusi lenkų radijo stotis „Radio Star“, kurią galimą girdėti daugelyje rytų europiečių prekybos centrų.

Šio radijo laidų vedėja Gosia Prochal AFP sakė, kad yra daug lenkų, kurie integravosi į britų visuomenę ir dabar jaučia suprantamą nerimą dėl galimo Britanijos pasitraukimo iš ES po birželio 23 dieną įvyksiančio referendumo. „Britanijos žmonės iš esmės teigiamai žiūri į atskirus imigrantus, tačiau kai kalbama apie imigraciją apskritai, jie norėtų, kad jos mastai sumažėtų“, – sakė mergina, kuri į Britaniją atvyko prieš trejus metus iš Lenkijos pietinio Krokuvos miesto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dėl „Brexit“ sumažėtų britų pajamos

Britai taptų mažiau pasiturintys, nubalsavę už pasitraukimą iš Europos Sąjungos nei nusprendę likti Bendrijoje, trečiadienį pareiškė Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) vadovas.

„Brexit“ (pasitraukimas iš ES) yra kaip mokestis, dėl kurio per ketverius metus bus negautos maždaug vieno mėnesio pajamos“, – BBC radijui sakė EBPO generalinis sekretorius Jose Angelis Gurria, organizacijai rengiantis pristatyti savo ataskaitą dėl „Brexit“.

„Tamsioji ES narystės pusė“

Grynoji imigracija į Britaniją – skirtumas tarp atvykstančiųjų ir išvykstančiųjų – pernai pasiekė 336 tūkst. žmonių.

REKLAMA

Londono ekonomikos mokyklos dėstytojas Josephas Downingas sakė, kad būgštavimai, susiję su viešosiomis paslaugomis, yra „pagrįsti“, tačiau šios problemos neturėtų būti dėl mokesčių, kuriuos sumoka migrantai iš kitų ES šalių. „Sulaukėme daug migrantų iš Rytų Europos, ir tie žmonės nemažai prisidėjo, kalbant apie mokesčių įplaukas“, – sakė jis.

„Mes tiesiog nesugebėjome paversti to investicijomis į infrastruktūrą“, – pridūrė J.Downingas.

Tai sudarė prielaidas kilti nepasitenkinimui tokiose bendruomenėse kaip Piterboras, kuriam atstovaujantis įstatymų leidėjas Stewartas Jacksonas priklauso konservatorių, sukilusių prieš ministrą pirmininką Davidą Cameroną (Deividą Kameroną) ir pasisakančių už šalies pasitraukimą iš ES, stovyklai. „Daugybei žmonių neramu dėl pokyčių tempo ir poveikio viešosioms paslaugoms“, – sakė jis.

Miesto tarybos narus Pete'as Reeve'as iš euroskeptiškos Jungtinės Karalystės nepriklausomybės partijos (UKIP) AFP sakė, kad gyventojai „iš tiesų susiduria su tamsiąja buvimo Europos Sąjungoje puse“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų