REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmąjį gegužės sekmadienį visas dėmesys skiriamas mamoms – joms rengiami koncertai, užsakomos vakarienės restoranuose ir, žinoma, dovanojamos dovanos. Sunkiausia užduotis vaikams – kaip pasveikinti mamą, kad ji taptų pačia laimingiausia. 

Pirmąjį gegužės sekmadienį visas dėmesys skiriamas mamoms – joms rengiami koncertai, užsakomos vakarienės restoranuose ir, žinoma, dovanojamos dovanos. Sunkiausia užduotis vaikams – kaip pasveikinti mamą, kad ji taptų pačia laimingiausia. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dovana yra tik simbolis primenantis apie mūsų šiltus jausmus. Svarbiausia, ne dovanos vertė, o dėmesys ir laikas, kurį skiriame mamai. Mamoms gera žinoti, kad vaikai apie jas galvoja ir rūpinasi. Dovana neturi būti brangi, kad mama pasijaustų pati svarbiausia, todėl siūlome keletą idėjų, kaip be didelių išlaidų, pasitelkus šiek tiek fantazijos, nustebinti savo mamą“, – kalba kompanijos marketingo vadovė Dovilė Krinickienė.

REKLAMA

Rankų darbo žvakė ramiam mamos vakarui

Vakare po ilgos dienos, turbūt, ne viena mama nori ramiai pailsėti jaukioje namų aplinkoje. Tad šauni idėja – padovanoti jai pačių pagamintą žvakę, kuri sukurs gerą atmosferą, praskaidrins nuotaiką ir primins apie vaikus. Tokį rankdarbį padaryti gana paprasta, svarbiausia, žinoti, kokias spalvas jūsų mama mėgsta ir koks aromatas jai labiausiai patinka.

Visų pirma, išrinkite gražius puodelius, kurie galėtų tapti neįprastos formos žvakidėmis.Tuomet paprastas, bekvapes žvakes smulkiai sutarkuokite, išsaugodami jų dagtis. Užkaiskite didelį puodą vandens, virš jo pastatykite mažesnį indą, į jį suberkite vaško trupinius ir palaukite, kol išlydys. Į gautą masę įlašinkite šiek tiek mamos mėgstamo kvapo eterinio aliejaus. Viską išmaišykite ir supilkite į puodelius, kurių cente – žvakių dagtys. Patartina jas įstatyti tarp dviejų pagaliukų, sutvirtintų lipnia juosta – taip pastarosios išliks reikiamoje pozicijoje, kol žvakė sustings.

REKLAMA
REKLAMA

Arbatos maišeliai su šiltais žodžiais

Kasdien savo mamai ištarti gražius žodžius ne visada pavyksta. Tačiau tai galite padaryti pasitelkę fantaziją ir savo rankomis sukurdami puikią dovaną – arbatos maišelius su specialiomis etiketėmis, kuriose užrašyti žodžiai, skirti mamai.

Tam jums prireiks marlės medžiagos, sukarpytos į maždaug 7 cm pločio kvadratėlius bei arbatžolių. Jų po šaukštelį įberkite į medžiagėlių vidurį, atsargiai suimkite kampus ir labai tvirtai suriškite siūlu (vieną jo galą palikite ilgą). Kitas žingsnis – pats svarbiausias – iš popieriaus iškirpkite etiketes ir ant jų užrašykite mamą pradžiuginsiančius žodžius. Kai šis darbas bus atliktas, telieka priklijuoti etiketes prie ilgųjų siūlų galų ir viską gražiai supakuoti į šventinę dėžutę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lauko gėlės išskirtinėje vazoje

Motinos diena – tokia proga, kai ją pamalonina vien vaikų skiriamas dėmesys. Nebūtina kažką pirki, galima tiesiog priskinti gėlių. Gegužės mėnesį žydi žibutės ir skleidžiasi kiti įvairiaspalviai pievų gėlių žiedai. Iš jų sukomponuota puokštė – originali staigmena, atspindinti jūsų fantaziją.

Jei galvojate, kad vien gėlių neužtenka, pridėkite ir pačių pagamintą įdomią vazą. Paieškokite gražių savo ir mamos nuotraukų, jas atspausdinkite ant popieriaus ir priklijuokite prie stiklainio. Jį apriškite plačia juosta, tuomet iš jos arba kitos spalvos juostelės padarykite kaspiną ir jį prilipinkite. Net ir puokštei nuvytus, jūsų mama turės puikią vazą, sukeliančią malonius prisiminimus.

REKLAMA

Nuoširdi pagalba mamai

Dovanos gali turėti ir kitokią formą – nematerialią. Kas labiau nustebintų mamą nei visą dieną jai padedantys vaikai? Tai padaryti galite atlikdami įvairius darbus už ją.

Žinoma, šią dovaną pateikite žaismingai. Į gražią dėžutę pridėkite juostelėmis sukarpytų tuščių lapelių ir ją perriškite kaspinu. Tuomet priderinkite gražią rašymo priemonę ir tokį komplektą įteikite mamai. Gavusi šią dovana ji galės ant kiekvieno lapelio užrašyti po darbą, kurį ketino padaryti pati, o vaikai juos išsitraukti ir atlikti tai, kas parašyta. Prie šio smagaus pasveikinimo gali prisidėti ir tėtis, o mama tuo metu ilsėtis arba, esant norui, vadovauti.

REKLAMA

„Nereikia būti ypač kūrybingais, kad įgyvendintumėte šias idėjas. Pačių pagamintos dovanos atspindės jūsų rūpestį, dėmesingumą ir tikrai maloniai nustebins mamą. Be to, visa tai padarysite neišleisdami didelės sumos pinigų ir turėdami puikų rezultatą – mamos nuostabą ir laimę“, – teigia D.Krinickienė.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų