REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį Vilniuje pristatyta olimpinė Lietuvos rinktinės aprangos kolekcija privertė nusistebėti – paprastai ryškias žalią ir geltoną spalvas keičia ežero tamsumo mėlyna. Ceremonijoje dalyvavę sportininkai, iškovoję kelialapius į Rio de Žaneirą, atsargiai vertino tokias permainas.

Antradienį Vilniuje pristatyta olimpinė Lietuvos rinktinės aprangos kolekcija privertė nusistebėti – paprastai ryškias žalią ir geltoną spalvas keičia ežero tamsumo mėlyna. Ceremonijoje dalyvavę sportininkai, iškovoję kelialapius į Rio de Žaneirą, atsargiai vertino tokias permainas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Apranga stebina, nes ji šiek tiek neįprasta. Esame pripratę prieš žalios, jos atspalvių daug, tai atrodo visai savi. Aišku, trūksta to ryškumo, nes lietuviai visuomet išsiskiria geltona, žalia. Bent jau lengvaatlečiai visuomet būna pastebimi. Dabar gal būsime šiek tiek blankesni, bet tikiuosi, kad bent mūsų rezultatai nebus blankūs“, - komentavo šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė.

REKLAMA

Anot jos, tokio lygio varžybose kaip olimpiada svarbiausia, kad apranga nevaržytų: „Svarbiausia – patogumas, o paskui jau ir gražios spalvos, modelis. Tikriausiai geltonos labiausiai trūksta. Raudonos daug neturime, būna vytis, o geltona pridėtų daugiau ryškumo. Aišku, aš dievinu mėlyną spalvą, tai negaliu priekaištauti. Viskas puiku.“

Sunkiaatletis Aurimas Didžbalis tikino, kad patogumo nauja olimpinė apranga turi daug. „Ką teko vilkėti – patogi, maloni, gali keliauti – neapsunksi nuo to. Gal akiai reikia priprasti, nes palyginus kitas olimpiadas, kardinaliai pakeistos, bet išties patrauklios. Man asmeniškai patinka“, - tikino klaipėdietis.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu taip pat šiek tiek priblokšta spalvų derinio Lietuvos tautinio olimpinio komiteto vadovė Daina Gudzinevičiūtė ramino. „Kiekvieną kartą, kai sukuria naują kolekciją, būname nustebinti, nes iš tikrųjų spalvos keičiasi, požiūris ir koncepcija taip pat. Praėjus laikui tai pasiteisina ir parodo, kad specialistų kurtas rūbas yra geras“, - teigė ji.

Anot Sidnėjaus olimpinės čempionės, labai nustebusių ar pasipiktinusių spalvomis nebuvo: „Gerai prisimenu, kai pagrindiniu akcentu tapo ryškiai žalia, ji mums atrodė keista, o vėliau pasirodė, kad ji pati madingiausia, geriausiai matoma. Sulaukdavome tik komplimentų. Viliuosi, kad ir šis įdomus derinys patiks sportininkams ir sirgaliams.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iki Rio de Žaneiro olimpiados likus 102 dienoms Lietuvos olimpinė rinktinėje jau yra 60 kelialapius iškovojusių sportininku. „Aišku, kiekvieną kartą norisi, kad olimpiečių būtų daugiau. Kol kas savo planą – 70 sportininkų – nepasiekėme“, - teigė LTOK prezidentė D. Gudzinevičiūtė.

RIO 2016 kolekcijos meninė idėja kilo stebint Lietuvą iš paukščio skrydžio: po giliu mėlynu dangumi besidriekiantys sodriai žali laukai, stūksančios šimtametės girios, saulės atspindžiais žybsinčios upės ir ežerai pademonstravo dominuojančias gimtojo krašto spalvas – žalią ir mėlyną. Baltos spalvos intarpai - tai grakštus lengvumas ir ramybė, slypinti baltai spindinčiose Kuršių Nerijos kopose bei Baltijos jūros lūžtančių bangų takuose. RIO 2016 olimpinė kolekcija – pirmoji, kurioje spalvų paletę papildėme Lietuvos ežerų mėlyna spalva. Tikime, kad žalios, mėlynos ir baltos spalvų derinys, lydėsiantys kiekvieną olimpietį ir Lietuvos sirgalius, primins gimtąjį kraštą ir suteiks gamtos stiprybės“, - sako AUDIMO Generalinė direktorė Jurgita Būdienė.

REKLAMA

Tvirtybės, ryžto ir taurumo simbolis

„Vienybėje gimsta pergalės. Pergalės kuria istoriją. Istorija vienija tautą.“ – šis Olimpinės kolekcijos aprangos kūrėjų šūkis keli metai lydi Lietuvos olimpiečius. Jam įprasminti buvo pasirinktas ąžuolo – galingiausio Lietuvos medžio – motyvas. Sodrių atspalvių lapijos vainikas, perkeltas į olimpinės aprangos komplektus, tarsi lietuviškos tapatybės pagrindas augina mūsų olimpinių atletų sportines ambicijas ir suteikia drąsaus ryžto pergalėms.

Išskirtinis dėmesys funkcionalumui

RIO 2016 kolekcijoje persipina subtilumas ir funkcionalumas, gamtos harmonija ir pažangus dizainas. Klasikinių sprendimų siluetai bei nuodugniai apgalvotos konstrukcijos, inovatyvios siūlių klijavimo technologijos, funkcionalios sudėties medžiagos užtikrina didžiausią laisvę judėti.

REKLAMA

„Mūsų ilgalaikė partnerė bendrovė „Audimas“ kaip visada pateisino lūkesčius. Labai svarbu, kad sportininkų apranga būtų ne tik patogi, bet ir stilingai reprezentuotų šalį. Džiaugiuosi, kad kolekcijos kūrėjai atsižvelgė į sportininkų pageidavimus. Neabejoju, kad žaidynių atidarymo ceremonijoje mūsų rinktinė atrodys puikiai“, - kolekciją įvertino LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

AUDIMO komanda sukūrė 64 modelių kolekciją, kuri olimpiečiai puošis Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių atidarymo bei uždarymo ceremonijų metu, taip pat olimpiniame kaimelyje, treniruočių ir medalių įteikimo ceremonijų metu. Daliai sportininkų buvo sukurta ir varžybinė apranga. Nuo Balandžio 26 dienos RIO 2016 kolekciją jau galima įsigyti visose AUDIMO parduotuvėse ir internetinėje parduotuvėje e-audimas.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Balandžio 26 dieną, oficialaus olimpinės kolekcijos pristatymo metu, LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė įteikė olimpinės rinktinės ženklus olimpiečiams Simonai Krupeckaitei, Evaldui Petrauskui, Eimantui Stanioniui, Airinei Palšytei, Dianai Lobačevskei, Neringai Aidietytei, Rasai Drazdauskaitei, Aurimui Didžbaliui, misijos vadovui Einiui Petkui.

Olimpinės žaidynės Rio de Žaneire vyks rugpjūčio 5-21 dienomis, jose varžysis apie 10,5 tūkst. atletų iš 206 šalių. Pirmą kartą žaidynių istorijoje bus suformuota ir olimpinė pabėgėlių komanda. Į 2016-ųjų metų žaidynes įtrauktos dvi naujos sporto šakos – golfas ir regbis. 28 sporto šakų atstovai varžysis 32 arenose ir 7 futbolo stadionuose.

Oficialus Rio 2016 olimpinių žaidynių transliuotojas „Viasat“ rodys visas žaidynes nuo pradžios iki pabaigos per „Viasat Sport Baltic“ ir 6 papildomus olimpinius kanalus, o olimpinį krepšinio turnyrą bus galima stebėti per TV3 ir tv3.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų