REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Keturiskart plaukimo pasaulio čempionės Rūtos Meilutytės pagrindinė varžovė rusė Julija Jefimova ir toliau lieka nušalinta nuo varžybų.

Keturiskart plaukimo pasaulio čempionės Rūtos Meilutytės pagrindinė varžovė rusė Julija Jefimova ir toliau lieka nušalinta nuo varžybų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apie tai pirmadienį informavo Rusijos informacijos agentūra TASS. Pasak pranešimo, Tarptautinė plaukimo federacija (FIBA) atmetė J. Jefimovos prašymą apie laikino suspendavimo nuo varžybų sustabdymą.

REKLAMA

„J. Jefimovos bylą šiuo metu nagrinėja organizacijos antidopingo komitetas, kuris ir atpetė sportininkės prašymą leisti dalyvauti varžybose. Dėl to plaukikė lieka laikinai suspenduota iki atskiro posėdžio“, – TASS informavo FINA vykdomasis direktorius Cornelas Marculescu.

Būsimo posėdžio data nėra paskelbta.

Tiesa, šis FINA sprendimas gali būti skundžiamas sporto arbitražo teismui (CAS) Lozanoje.

Ne varžybų metu paimtame J. Jefimovos dopingo teste rasta draudžiamo preparato mildronato (meldoniumo) pėdsakų. Tačiau balandžio viduryje pasaulio dopingo agentūra (WADA) pareiškė, kad iki kovo 1 dienos paimtame sportininko dopingo teste šio preparato kiekis neturi viršyti 1 mikrogramo viename mililitre normos.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo 2011 metų JAV gyvenanti ir besitreniruojanti 23-jų metų plaukikė jau kartą buvo diskvalifikuota už dopingo vartojimą. 2013-ųjų lapkritį ji buvo pagauta vartojant anabolinius steroidus ir tik dėl švelninančių aplinkybių jai buvo skirta tik 16 mėnesių diskvalifikacija vietoj standartinių dvejų metų.

Po diskvalifikacijos spėjusi pasiruošti praėjusių metų pasaulio čempionatui Kazanėje J. Jefimova gimtinėje iškovojo po vieną aukso ir bronzos medalį, o 100 m nuotolio krūtine finale aplenkė antroje vietoje likusią R. Meilutytę.

Jei pasitvirtins, kad Rusijos plaukikė naudojo mildronatą, jai gresia diskvalifikacija iki gyvenimo pabaigos.

J. Jefimova ne pirma Rusijos sportininkė, kuri naudojo mildronatą, o garsiausia iš šios šalies sportininkių, prisipažinusi vartojusi šį preparatą, tenisininkė Marija Šarapova.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų