REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ruošiantis vasaros sezonui ir dailinant kūno linijas, deja, visiškai atsisakyti saldumynų ypatingai sunku. Vis kamuoja noras užkąsti kažko saldaus, o šio įnorio nenumalšinus ilgainiui laukia besaikis saldumynų persivalgymas. Siekiant, jog taip nenutiktų, unikalių sveikų patiekalų tinklaraščio „Liekna virtuvė“ įkūrėja Vaida Jonutė dalinasi su skaitytojais sveikuoliškų ir itin skanių desertų idėjomis.

Ruošiantis vasaros sezonui ir dailinant kūno linijas, deja, visiškai atsisakyti saldumynų ypatingai sunku. Vis kamuoja noras užkąsti kažko saldaus, o šio įnorio nenumalšinus ilgainiui laukia besaikis saldumynų persivalgymas. Siekiant, jog taip nenutiktų, unikalių sveikų patiekalų tinklaraščio „Liekna virtuvė“ įkūrėja Vaida Jonutė dalinasi su skaitytojais sveikuoliškų ir itin skanių desertų idėjomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Datulių saldainiai

Reikės: 160 gr datulių (kauliukai išimti), 4 didelių šaukštų kokosų drožlių, 3 šaukštų auksinių linų sėmenų sėklų (tiks įprastos arba sezamų sėklos).

REKLAMA

Paruošimas: 1.Datules sumalame mėsmale ar smulkintuvu. Masė gaunasi labai lipni, tad su šaukštu viską nuimame nuo prietaiso, kuriuo smulkinome datules. 2.Į masę dedame kokosą ir linų sėmenų sėklas. Viską išmaišome ir minkome rankomis, kol masė tampa vientisa, tolygiai sulipusi ir pakankamai kieta saldainių formavimui. 3.Tinkamai išminkius masę formuojame tolygius, norimo dydžiu rutuliukus. Vėliau, suformavus saldainius juos apvoliojame pasirinktuose ingredientuose: kakavoje, smulkintuose riešutuose, kokoso drožlėse ar apliekite juoduoju šokoladu. 4. Paruoštus saldainius įdėkite į šaldytuvą ir palaikykite valandą ar daugiau.

REKLAMA
REKLAMA

Idėja: į saldainius taip pat galite įdėti riešutą arba naudoti kitus mėgstamus sausus priedus vietoj kokosų ar linų sėmenų. Be to, šiuos saldainius, įdėjus į plastikinį indelį, galima laikyti šaldymo kameroje, o užsukus netikėtiems svečiams visada turėsite ne tik gardžių, bet ir sveikų vaišių.

Sveikuoliškas šokoladinis kremas

Būna dienų, kada norisi ypatingai saldaus maisto ir net juodasis šokoladas nepadeda to numalšinti. Taigi, tokiems atvejams puikiai tiktų ypač saldus sveikuoliškas šokoladinis kremas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Reikės: 1 avokado, pusės banano, 2-3 šaukštų ekologiškos kakavos ir medaus.

Paruošimas: 1.Sudėkite prinokusio avokado minkštimą, bananą, kakavą, medų į vieną dubenį ir viską sutriname smulkintuvu. Paruoštą masė atvėsinkite. 2.Jei kremas per tirštas, įpilkite truputį vandens iš vėl viską išmaišykite plaktuvu. 3.Šokoladinį kremą patiekite vieną, su riešutais ar pasirinktais vaisiais.

Riešutiniai sausainiai

Reikės: pusės puodelio kokosų miltų (susmulkintos kokosų drožlės),1 puodelis cukraus arba cukraus pakaitalo, 3 kiaušinių, 1 puodelio riešutų sviesto (malti žemės riešutai iki kreminės masės), šiek tiek vanilės.

REKLAMA

Paruošimas: 1.Sumaišome kokosų miltus, cukrų arba jo pakaitalą, vanilę ir kiaušinius. 2.Į paruoštą masę šakute įmaišome riešutų sviestą ir maišome tol, kol masė taps vientisa. 3.Rankomis suformuojame kamuoliukus ir sudedame juos į skardą, išklotą popieriumi arba folija. Šakute paspaudžiame į skardą sudėtus kamuoliukus ir sukryžuojame įspaudus. 4.Sausainius kepame 15-18 min, iki 180°C įkaitintoje orkaitėje.

Moliūgo - varškės desertas

Reikės: 250 gr liesos varškės(0,5 proc.), 1 banano, puodelio orkaitėje kepto moliūgo gabalėlių, pusės šaukštelio cinamono, 6-10 pekano riešutų, šiek tiek cukraus.

REKLAMA

Paruošimas: 1.Iškeptą ir atvėsusį moliūgą, cinamoną bei cukrų sutriname smulkintuvu, kol masė tampa vientisa. 2.Atskirame inde sutriname varškę ir prinokusį bananą. 3.Paruoštas mases susluoksniuojame stiklinėje, papuošiame pekano riešutais ir paruoštą desertą atvėsiname.

Bananų-avokadų kremas

Reikės: 1 sunokusio banano, 1 sunokusio avokado, 1 indelio natūralaus graikiško jogurto.

Paruošimas: 1.Visus tris ingredientus sudedame į vieną indą ir sutriname smulkintuvu. 2. Paruoštą saldų kremą paskaniname riešutais ar pasirinktais vaisiais. Desertą patartina patiekti iš karto, kadangi vėliau šis praranda spalvą ir ima tamsėti.

Daugiau sveikuoliškų receptų rasite čia. Skanaus!

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų