REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekmadienio rytą, apie 4.20 val.,policija gavo pranešimą, kad iš Respublikinės Vilniaus universiteto ligoninės pabėgo už nužudymą nuteistas Marius Jonkus (gimęs 1988 m.). Nuteistąjį ligoninėje saugojo Kalėjimų departamento prie Teisingumo ministerijos pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnų teigimu, nedelsiant buvo įvestas specialus policijos planas „Sulaikymas“, dirbo gausios Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų pajėgos, į pagalbą pasitelktas Valstybės sienos apsaugos tarnybos sraigtasparnis. Buvo blokuojami visi išvažiavimai iš Vilniaus. Gavus papildomos informacijos, kad bėlgys gali judėti link Kauno, sutelktos Kauno apskr. vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų pajėgos, blokuotas įvažiavimas į Kauno miestą. Į pagalbą pasitelkti kinologai su tarnybiniais šunimis, kuriems pavyko užuosti bėglio kvapą ir pagal pėdsakus nukreipti pareigūnus reikiama paieškos kryptimi.

REKLAMA

Didžiausios policijos pajėgos buvo sutelktos Lazdynų mikrorajone, kur vėliau, apie 8 val. ryto, Lūkesčių gatvės privataus namo kieme, bėglys ir buvo sulaikytas. Pamatęs pareigūnus, jis dar bandė bėgti, tačiau netrukus buvo sučiuptas. Per sulaikymo operaciją žmonės nenukentėjo, sulaikytas asmuo pristatytas į Vilniaus apskr. vyriausiąjį policijos komisariatą. Dėl pabėgimo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR baudžiamojo kodekso 241 str. 1 d., už tai gresia laisvės atėmimas iki trejų metų.

REKLAMA
REKLAMA

Policijos generalinis komisaras Linas Pernavas dėkoja visiems operacijoje dalyvavusiems pareigūnams. „Policijos pareigūnai dar kartą įrodė, kad sugeba operatyviai susitelkti ir atlikti jiems pavestą darbą. Taip pat puikiai suveikė tarpžinybinis bendradarbiavimas, operatyviai gavome informaciją iš Kalėjimų departamento, nedelsiant pasitelkėme Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnus“-sako policijos vadovas.

 

M. Jonkui pernai teismas skyrė 18 metų nelaisvės už klaipėdiečio verslininko nužudymą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų